Ірпінська ОДПІ інформує

Ірпінська ОДПІ спільно з головою Ірпінської громадської організації підприємців провела семінар щодо Обговорення проблемних питань окремих норм Податкового кодексу України

Сучасна політика податкової служби України і Ірпінської ОДПІ зокрема, направлена на запровадження партнерських відносин між платниками податків та податківцями, в основі якої лежить компроміс між інтересами платників податків і держави в особі податкового відомства.
Пріоритетними напрямами цієї роботи є: формування податкової культури населення, у тому числі платників податків; інформування платників податків щодо податкового законодавства; надання роз’яснень порядку його застосування; організація навчання платників податків з питань застосування податкового законодавства.

Одним із важливих напрямів роботи Ірпінської ОДПІ є проведення тематичних семінарів – тренінгів з платниками податків з питань застосування окремих норм Податкового кодексу України. Ірпінська ОДПІ провела черговий семінар для платників податків з питань вивчення положень Податкового кодексу України.

Участь у семінарі взяли заступник начальника Ірпінської ОДПІ Кузнець Я.О., заступник начальника - начальник управління оподаткування фізичних осіб Ступак Л.В., начальник управління оподаткування юридичних осіб Мусієнко В.П., начальник відділу адміністрування податку на прибуток Дем’янчук Ж.М., завідувач сектору масово - роз’яснювальної роботи та звернень громадян Саєнко І.Е. , голова Ірпінської міської громадської організації підприємців Приірпіння Бойчук У.В. та провідні фахівці Ірпінської ОДПІ.

Відкрила семінар заступник начальника – інспекції начальник управління оподаткування фізичних осіб Ірпінської ОДПІ Ступак Л.В. Під час свого виступу вона зазначила: „Податкова служба сьогодні повинна стати важливим фактором розвитку й стимулювання усіх форм підприємницької діяльності та створення передумов для фінансової стабільності держави через забезпечення сталих і достатніх надходжень до бюджету.” Значну роль у цьому відіграло прийняття Податкового кодексу України. Даний документ спрямований на зменшення податкового навантаження на платників податків, детінізацію економіки, посилення уваги податкових органів до платників, що мінімізують сплату податків до бюджету, або взагалі ухиляються від їх сплати. Звертаючись до присутніх Ступак Л.В. подякувала за спільний результат у наповненні бюджету у 2011році, доповіла про забезпечення виконання поставлених завдань з наповнення бюджетів усіх рівнів за 7 місяців і висловила сподівання, що знання вимог Податкового кодексу України допоможе платникам податків збільшити фінансові результати власної діяльності і обсяг платежів до бюджету у поточному році. Вона підкреслила, що податковий клімат в Україні став м’якшим, ніж у багатьох європейський країнах, за рахунок послаблення навантаження на суб’єктів господарювання.

Продовжуючи семінар заступник начальника Ірпінської ОДПІ Кузнець Я.О. розповів платникам податків про переваги подання податкової звітності в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, а саме: звіти надсилаються з офісу, що надає можливість зекономити час, уникнути черг, скасувати необґрунтовані виїзні перевірки, тощо. Він докладно розповів про умови реєстрації електронного цифрового підпису (ЕЦП) директора, головного бухгалтера та печатки підприємства та зауважив ,що для подання податкової звітності в електронному вигляді, потрібно лише мати: доступ до мережі Інтернет, спеціалізоване програмне забезпечення; чинні посилені сертифікати ключів для платника податків і його посадових осіб та договір про визнання електронних документів.
Також,на тему подання звітності в електронному вигляді акцентувала увагу платників податків начальник управління оподаткування юридичних осіб Мусієнко В.П. .Вона зазначила ,що відповідно до п. 11 підрозділу 2 р. ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягає податкова накладна, в якій сума ПДВ в одній податковій накладній становить:
понад 1 мільйон гривень - з 1 січня 2011 року;
понад 500 тисяч гривень - з 1 квітня 2011 року;
понад 100 тисяч гривень - з 1 липня 2011 року;
понад 10 тисяч гривень - з 1 січня 2012 року.

Податкова накладна, в якій сума ПДВ не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних. Таким чином податкова накладна продавцем товарів (послуг) надається покупцю лише після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Відсутність факту реєстрації платником податку – продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.

Таким чином, зазначила В.П.Мусієнко податкова накладна повинна бути зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних в день її виписки. Підтвердженням продавцю про прийняття податкової накладної до реєстрації є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня. Тому потрібно здавати звітність в електронному вигляді.

Продовжуючи захід заступник начальника-начальник управління оподаткування фізичних осіб Ступак Л.В. доповіла присутнім, що нещодавно Урядом схвалено законопроект щодо змін до Податкового кодексу в частині реформування спрощеної системи оподаткування.

Відповідно до законопроекту, запропоновано поділ фізичних осіб-підприємців на три категорії.
До першої буде віднесено осіб, які не використовують працю найманих осіб та обсяг доходу яких не перевищує 150 мінімальних заробітних плат (близько 150 тис. грн.). Для таких підприємств встановлюється ставка податку в межах від 1 до 10 % мінімальної заробітної плати (10-100 грн).
Друга категорія – особи, які використовують працю не більше 10 найманих осіб, а обсяг доходу не перевищує 1 000 мінімальних заробітних плат (близько 1 млн.грн.). Ставка – від 2 до 20 % мінімальної заробітної плати (20-200 грн).

Ставка для третьої категорії – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ. До неї належать особи, які мають не більше 10 найманих осіб та обсяг доходу не перевищує 2 000 мінімальних заробітних плат (близько 2 млн. грн.).

У разі отримання доходу з порушенням вимог застосування спрощеної системи передбачено оподаткування за ставкою податку у розмірі 15 відсотків – для платників першої та другої категорії та за подвійною ставкою податку – для платників третьої категорії. Мова йде про застосування платником податку іншого способу розрахунків, провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві, перевищення граничного обсягу доходу тощо.

Законопроект також визначає випадки анулювання органами податкової служби свідоцтва платника єдиного податку, зокрема, у випадку виникнення податкової заборгованості зі сплати податку, провадження господарської діяльності, на яку не поширюється спрощена система, перевищення граничного обсягу доходу тощо.
Таким чином законопроектом передбачено послаблення фіскального навантаження на бізнесове коло, розширення економічних можливостей для ведення підприємницької діяльності та спрощення механізму адміністрування податків.


Провідні фахівці Ірпінської ОДПІ поінформували учасників семінару про останні зміни внесенні в окремі підрозділи Податкового кодексу України .
Значну увагу під час семінару – тренінгу було приділено питанню негативних наслідків виплати заробітної плати „у конвертах”.

Також податківці акцентували присутніх про роботу Інформаційно-довідкового департаменту ДПС і телефон: 8-800-501-00-70, за яким можна звернутись та отримати консультацію з питань оподаткування.

Присутня на семінарі завідувач сектору масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян Саєнко І.Е. розповсюдила серед присутніх власну друковану продукцію, розповіла про порядок розгляду звернень та проведення особистих прийомів громадян в органах державної податкової служби України. Докладно доповіла слухачам всю процедуру отримання сертифікату електронного цифрового підпису, необхідного для подання звітності в електронному вигляді, та надала перелік документів, необхідних для отримання сертифікату, а також проінформувала про вартість надання таких послуг.

Відповідаючи на запитання присутніх, зауважила, що найактуальнішу інформацію з питань податкового законодавства платники податків можуть отримати на сторінках журналу “Вісник податкової служби України” .

Наприкінці зустрічі відбулися активні обговорення. Кожен бажаючий мав змогу отримати відповідь на власне запитання особисто від фахівця Ірпінської ОДПІ та голови Громадської організації „Підприємці Приірпіння” Бойчук У.В.. Крім того, слухачі активно спілкувалися між собою, ділячись досвідом та практичними порадами.
Слід підкреслити, що і представники бізнесу, і співробітники Ірпінської ОДПІ погодилися, що проведення таких тематичних заходів є вкрай важливим для кожного з них. Адже вони допомагають визначити коло питань, які хвилюють платників податків.


Ірпінська ОДПІ провела черговий круглий стіл. з питань збільшення надходжень до до бюджетів
Ірпінська ОДПІ провела засідання круглого «столу» з представниками підприємств Ірпінського регіону під головуванням начальника Ірпінської ОДПІ Візірова Б.Й., за участю першого заступника начальника Ірпінської ОДПІ Шавло І.А. та провідних фахівців інспекції.

Як зазначив начальник Ірпінської ОДПІ Візіров Б.Й., з метою запровадження системних економічних реформ, спрямованих на виконання Державної програми соціально-економічного розвитку України на 2011 рік, наразі величезна увага приділяється виконанню бюджетних показників, виявленню та руйнуванню схем мінімізації податкових зобов'язань. Для виконання завдань уряду та наповнення державного бюджету в повному обсязі проводяться зустрічі з платниками податків. Основною метою проведення заходів є збільшення надходження коштів до бюджету через виявлення та руйнування схем ухилень і мінімізації податкових зобов’язань окремими платниками податків, що мають зменшене податкове навантаження.

Під час засідання Перший заступник начальника Ірпінської ОДПІ Шавло І.А. поінформувала присутніх щодо завдань, які стоять перед податковою службою:
- недопущення мінімізації податкових зобов’язань;
- унеможливлення використання підприємств категорії „підвищеного ризику”.

За результатами аналізу податкової звітності, оперативної та іншої інформації про суб'єктів господарювання для контролю відбираються платники податків високого ризику. Особлива увага приділятиметься підприємствам з ознаками фіктивності. Також, під пильну увагу потраплять ті суб'єкти господарювання, які при значних оборотах заявляють збитковість або малоприбутковість.
За словами Шавло І.А., надходження до бюджету - це гарантія виконання всіх запланованих заходів щодо поліпшення соціально-економічних стандартів наших громадян. Саме тому податківцям необхідно зробити все, щоб забезпечити надходження до бюджету в повному обсязі.

Наприкінці зустрічі всі присутні отримали відповіді на власні запитання особисто від фахівців Ірпінської ОДПІ . Крім того, слухачі активно спілкувалися між собою, ділячись досвідом та практичними порадами.
 Інші новини по темі:
Ірпінська ОДПІ повідомляє

Ірпінська ОДПІ повідомляє

Публікації
Міні-семінар-практикум на тему "Як розпочати свій бізнес"

Міні-семінар-практикум на тему "Як розпочати свій бізнес"

Публікації
Ірпінська податкова проведе семінар на тему "Застосування  РРО платниками податків"

Ірпінська податкова проведе семінар на тему "Застосування РРО платниками податків"

Публікації
Ірпінська ОДПІ повідомляє

Ірпінська ОДПІ повідомляє

Публікації
3 липня Ірпінська ОДПІ  запрошує на безкоштовний семінар

3 липня Ірпінська ОДПІ запрошує на безкоштовний семінар

Публікації
Семінар для платників податків

Семінар для платників податків

Публікації
Ірпінська ОДПІ повідомляє

Ірпінська ОДПІ повідомляє

Повідомлення!
Ірпінська ОДПІ інформує

Ірпінська ОДПІ інформує

Повідомлення!
Шановні платники податків!

Шановні платники податків!

Повідомлення!
На травневі свята Центр обслуговування платників  податків Ірпінської ОДПІ працює 4 та 11 травня

На травневі свята Центр обслуговування платників податків Ірпінської ОДПІ працює 4 та 11 травня

Публікації
Ірпінська ОДПІ: Громадська Думка про роботу податківців

Ірпінська ОДПІ: Громадська Думка про роботу податківців

Публікації
Ірпінська ОДПІ: Громадська думка про роботу податківців!

Ірпінська ОДПІ: Громадська думка про роботу податківців!

Публікації
Ірпінська ОДПІ дбає про обізнаність платників податків Ірпінського регіону

Ірпінська ОДПІ дбає про обізнаність платників податків Ірпінського регіону

Публікації
Громадська Думка про роботу податківців

Громадська Думка про роботу податківців

Публікації
Ірпінчани зустрічали майже 150 платників податків Київщіни на податковий семінар

Ірпінчани зустрічали майже 150 платників податків Київщіни на податковий семінар

Публікації
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.