Буча новини міста, Буча сайт » відділ освіти » У Бучі обрали найкращих – класних керівників

У Бучі обрали найкращих – класних керівників

Її називають другою мамою, помічником, наставником, а вже потім – учителем. Саме таким, в ідеалі, повинен бути для учнів їхній класний керівник. Тим, кому вдається досягти цих високих вимог, користуються величезною любов’ю і повагою у школярів. Адже найголовніше в роботі класного керівника – заволодіти серцем дитини.




26 листопада, на базі бучанської школи №3, відбувся другий міський етап Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник-2011». Перед журі, яке очолила начальник відділу освіти Лариса Федорук, стояло нелегке завдання. Потрібно було із шести талановитих педагогів, цікавих особистостей – обрати двох найкращих.

Відтак, переможців визначали у номінаціях – «Класний керівник 1-4-х класів» і «Класний керівник 5-9-х класів». За право володіти цим званням змагалися: Ганна Клименко (ЗОШ №1), Лариса Яблонська (ЗОШ №4, молодші класи), Ольга Павленко (ЗОШ №4, старші класи), Наталія Ільїна (Бучанська Українська гімназія), Марія Безкоровайна (ЗОШ №3), Лариса Маковська (ЗОШ №2).
Увесь конкурс проходив за декількома турами: аналіз матеріалів учасників, представлення конкурсанта, відкритий урок «Я роблю це так», творча педагогічна майстерня.

Варто зазначити, що до завдань кожен із вчителів підійшов творчо та неординарно. Інформація подавалася яскраво, цікаво, панувала щира атмосфера.
Про педагогів розповідали колеги, проте найкраще представили вчителів – їхні учні. Адже в кому, як не в дітях відображаються роки наполегливої праці, багаторічний досвід і знання. Діти танцювали, ставили міні-сценки, розмірковували про духовність і мораль та навіть створили імпровізований шкільний музей.




Завдяки проведенню таких заходів, аудиторії відкриваються не тільки особливості виховних систем, але й відбувається обмін інформацією, доноситься роль педагога, зокрема класного керівника, у формуванні світосприйняття дитини.
Без сумніву, кожен із конкурсантів заслуговував на перемогу, і визначитися було доволі важко. Але в будь-яких змаганнях повинні бути лідери. Ними стали Лариса Яблонська, як кращий класний керівник молодших класів та Наталія Ільїна – кращий класний керівник старших класів. Ми вітаємо їх із цією подією і бажаємо подальших успіхів на обласному етапі конкурсу.

Талант навчати – повністю розкрився у Бучі

Лариса Яблонська народилася на Хмельниччині. До школи доводилося ходити далеко, тому увібрала її душа красу рідного краю. Навчаючись у школі була ініціатором усіх добрих справ: активно працювала в редколегії шкільної газети, брала участь у спортивних змаганнях, співала у шкільному хорі, читала вірші. Вела дуже активний ритм життя, який не міг раптово перерватися чи змінитися на інший. Швидше за все, цей фактор і вплинув на вибір майбутньої професії. Закінчивши 8 класів школи, вступила до педагогічного училища. Чому саме початкові класи? Мабуть, тому, що у вчителя початкових класів є більша можливість всесторонньо розвивати дітей – навчати математики, писати, читати, малювати, знайомити з природою рідного краю. Спочатку Лариса Броніславівна працювала у школі на Хмельниччині. Хоча до навчального закладу й назад додому доводилося щодня ходити за 7 кілометрів, це не відвернуло молоду жінку від улюбленої справи. Робота приносила задоволення. Згодом закінчила Камянець-Подільський державний університет.



Після одруження та народження дочки, Лариса Яблонська разом із сім'єю переїхала жити до Бучі. Саме тут повністю розкрився її талант навчати. Спочатку працювала в Ірпінській школі №7, тепер – у бучанській ЗОШ №4. Туди її привела новизна, бажання йти в ногу з новими інноваційними проектами, тож працює в експерименті за науково-педагогічним проектом «Росток». Педагог завжди цілеспрямовано налаштований на високі кінцеві результати, підвищення якості та ефективності своєї діяльності. Добре володіючи інформаційними технологіями, вона робить навчання та виховання дітей цікавим, змістовний, творчим.

Творчий підхід до виховання дітей

Наталія Ільїна працює в Бучанській Українській гімназії з 1996 року. Є класним керівником трьох гімназійних класів, бо кожен з них був і залишається великою родиною. Перший випуск пішов у доросле життя в 1999 році, на пам'ять про нього учні подарували улюбленому вчителю чарівне люстерко.

А про досягнення переможця номінації «Класний керівник 5-9-х класів» розказав імпровізований «музей класного керівника». За допомогою учнів були представлені найпам'ятніші миті шкільного життя: досягнення, творчі проекти і навіть прославлені на всю Україну випускники Наталії Ільїної.
Так, Наталія Євгенівна дуже творчо підходить до навчання дітей, зокрема прищеплює любов до театрального мистецтва. Недаремно на базі всіх трьох її класів був створений гімназійний театр. Під керівництвом пані Наталії були поставлені вистави: «Наталка Полтавка» (1999 рік), «По-модньому» (2004 рік), «Синій Птах» (2005 рік), «Дев’ять люблячих жінок» (2006 рік).



Жінка веде активну пропаганду здорового способу життя серед школярів. Адже вона є борцем за екологію і здорове майбутнє нашої нації.
Крім того, пані Наталія завжди захоплювалася рукоділлям: шиттям, в’язанням, бісером. І надихала на творчість своїх учнів. Як наслідок, її випускниця – Лілія Літковська, сьогодні є одним із найвідоміших стилістів і дизайнерів в Україні. А ще Наталія Євгенівна чудово співає і танцює. Саме з її класу бере початок традиція випускного вальсу гімназії.


(фото автора)
Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №47 від 3 грудня 2010 року
 Інші новини по темі:
Бучанський Центр позашкільної роботи інформує

Бучанський Центр позашкільної роботи інформує

відділ освіти
Співпраця на благо дітей

Співпраця на благо дітей

відділ освіти
Добро починається з тебе!

Добро починається з тебе!

Буча та регіон
Вітаємо бучанських школярів - переможців Обласної виставки-конкурсу дитячого малюнка «Право очима дитини»

Вітаємо бучанських школярів - переможців Обласної виставки-конкурсу дитячого малюнка «Право очима дитини»

відділ освіти
ЗІ святом від маленьких ПАТРІОТІВ!

ЗІ святом від маленьких ПАТРІОТІВ!

Буча та регіон
Бучанський вчитель - лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель  року – 2017»

Бучанський вчитель - лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017»

Буча та регіон
Формула успіху

Формула успіху

Бучанські новини
Розклад занять гуртків для дітей у Бучі

Розклад занять гуртків для дітей у Бучі

відділ освіти
Чому люди починають палити

Чому люди починають палити

Буча та регіон
Найбільшою нагородою для вчителя - є його діти

Найбільшою нагородою для вчителя - є його діти

Бучанські новини
КНИГА — ТВІЙ ДРУГ !

КНИГА — ТВІЙ ДРУГ !

Ірпінський вісник
Футбольний фестиваль в Ірпені

Футбольний фестиваль в Ірпені

Ірпінський вісник
Буча: «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2011»

Буча: «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2011»

відділ освіти
Бучанська Українська гімназія оголошує прийом учнів до 5-10 класів

Бучанська Українська гімназія оголошує прийом учнів до 5-10 класів

Буча та регіон
Буча: «Освітянські обрії 2009»

Буча: «Освітянські обрії 2009»

відділ освіти
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.