Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » "Кращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими"

"Кращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими"

Дитина – дзеркало родини;
як у краплі води відбивається сонце,
так у дітях відбивається
моральна чистота матері і батька?

В.Сухомлинський

У день великого християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії – 30 вересня – вдруге в українській історії відзначаємо День Усиновлення.

Імена святих, що вшановують в цей день, символізують найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім'ю.
З великою жертовною любов'ю зігрівають вони дітлахів у своїх родинах, дають їм надію на щасливе дитинство та щасливе майбутнє, вселяють у зболені дитячі серця і душі в віру в життя, навчають дітей бути самодостатніми, мудрими, впевненими у собі, виховують достойними громадянами Української держави.

День усиновлення – національне свято опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків вихователів, які прийняли у свою родину дітей, що за різних обставин втратили рідні сім'ї, а також педагогів, лікарів, всіх тих хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини. Мета цього свята полягає у тому, щоб віддати належне тим родинам, які наважились на такий крок, та щоб надати статусу престижності таких родин.

Сьогодні в таких родинах у місті Буча зростають близько 10 усиновлених дітей, одна дитина виховується в прийомній сім'ї, та 41 дитина влаштована в родину опікуна (піклувальника).
Розвиток дитячої охорони здоров я, забезпечення права дітей на отримання якісної освіти, захист житлових та майнових прав дітей, залучення дітей до мережі соціально-культурних закладів - є пріоритетними напрямами соціально-гуманітарної сфери роботи у нашому місті.

Оцінюючи результати роботи з усиновлення, проведеної за останній рік, можна відмітити, що найбільш значимим досягненням стало привернення суспільної уваги до проблем дітей у нашому місті. Станом на 1 вересня 2010 року, службою у справах дітей було проведено три усиновлення, і найближчим часом ще одна сім я нашого міста пригорне до серця свого малюка. Ми пишаємося і дякуємо всім, чий дім став рідною оселею для дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, дякуємо всім усиновителям, опікунам (піклувальникам), прийомним батькам, батькам вихователям із повагою вклоняємося їм!

Діяльність служби у справах дітей Бучанської міської ради спрямована на створення умов реалізації прав кожної дитини на виховання у сім?ї або сімейному оточенні та привернути суспільну увагу до проблем дітей і особливо дітей без опіки.

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 року № 905 затверджено новий порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей. Цей документ є одним із основних нормативно-правових актів, яким у своїй роботі керується служба у справах дітей, яка здійснює:
- облік дітей, які можуть бути усиновлені;
- порядок ведення Єдиного банку даних та форми документів, які в ньому зберігаються, затверджені Мінсім?ямолодьспорт;
- облік громадян України, які постійно проживають на території України і бажають усиновити дитину;
- інформування кандидатів в усиновлювачі про дітей, які можуть бути усиновлені;
- знайомство та встановлення контакту з дитиною;
- підготовка документів для подання до суду;
- роз’яснення прав і обов’язків кандидатів в усиновлювачі та усиновлювачів;
- здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей.

Підтримує держава і осіб, що вже є усиновлювачами. Так, особа, яка усиновила дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування має право:
- на грошову допомогу при усиновленні дитини, у розмірі як при народженні першої дитини; при усиновленні двох і більше дітей розмір допомоги не змінюється;
- на отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
- на отримання одноразової оплачуваної відпустки тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (при усиновленні дитини віком старше трьох років);
- на отримання щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів.

У цей урочистий день ми повинні думати й про тих хлопчиків і дівчаток , які ще чекають такої бажаної для них родини. На жаль, ці діти мають набагато менше шансів набути сім`ю, ніж малюки. Це діти більш старшого віку.
В службі у справах дітей Бучанської міської ради є родини, які перебувають на обліку як кандидати в усиновлювачі. Є діти, яким необхідно створити умови, аби вони знайшли родину, і саме на них ми хочемо звернути Вашу увагу.

А саме:
- Вікторія, 1 рік і 9 місяців: перебуває в Обласному дитячому будинку, маленька дівчинка із сірими очима, якій потрібна сім?я, допомога, увага, турбота, материнські руки і батьківське тепло;
- Вадим, 12 років: перебуває в інтернатному закладі, мріє проживати в родині, де є любов і турбота, комунікабельний, товариський, захоплюється прикладним мистецтвом;
- Григорій, 14 років: перебуває в інтернатному закладі, скромний, ввічливий, потребує батьківського тепла, захоплюється танцями;
- Наталія, 15 років: перебуває в інтернатному закладі, активна, щира дівчинка;. відгукується на прояви доброти та любові до неї, захоплюється вишиванням;
- Віталій, 9 років: перебуває в інтернатному закладі, самостійний, трудолюбивий, товариський, потребує родини, відвідую спортивну секцію, любить футбол.

Всім дорослим: державним службовцям, лікарям, педагогам, представникам засобів масової інформації, слід бути більш виваженими, професійними та гуманними у ставленні до людей, які приймають дітей у свої сім ї – усиновляють, беруть під опіку (піклування), в прийомні сім ї, дитячі будинки сімейного типу, в їх пошуку та підтримці.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства: благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами... Тому, саме в цей день – День Усиновлення, служба у справах дітей Бучанської міської ради від щирого серця вітає тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину: бажаємо їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я. Адже, бути батьками – це один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті, але водночас найбільш цікавий та гідний старань.

Якщо Ви не байдужі до сирітської долі та маєте бажання взяти дитину у родину, розпочніть свій шлях вже сьогодні!

Зробіть перший крок, зверніться до Служби у справах дітей (Київська область, місто Буча, бульвар Б.Хмельницького, 5/5-А, кабінет № 24, 3-й поверх, тел. (04597) 48-312, прийомні дні: середа – з 09.00 до 18.00 год., п’ятниця – з 09.00 до 17.00 год.

Працівники Служби нададуть Вам більш детальну інформацію та відповіді на запитання щодо процесу усиновлення!
Служба у справах дітей Бучанської міської ради 
 Інші новини по темі:
30 вересня - День усиновлення

30 вересня - День усиновлення

Бучанські новини
«КРАЇНА ТРЯМЛЯНДІЯ»

«КРАЇНА ТРЯМЛЯНДІЯ»

Буча та регіон
Віддавати дітям краще, наповнювати радістю їхнє життя

Віддавати дітям краще, наповнювати радістю їхнє життя

Публікації
День захисника України

День захисника України

Буча та регіон
Міжнародний день захисту дітей у місті Ірпінь

Міжнародний день захисту дітей у місті Ірпінь

Буча та регіон
Рідним матусям - найкращі побажання

Рідним матусям - найкращі побажання

Бучанські новини
10 травня, м. Київ: Великий фестиваль тепла, сонця та любові – «Мамин день»

10 травня, м. Київ: Великий фестиваль тепла, сонця та любові – «Мамин день»

Буча та регіон
Життя Марії Єгипетської

Життя Марії Єгипетської

новини церкви
Вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння від Анатолія Федорука

Вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння від Анатолія Федорука

Бучанські новини
25 вересня: Дитячі велозмагання "Дивогонка"

25 вересня: Дитячі велозмагання "Дивогонка"

Буча та регіон
Найкращій спосіб зробити дітей "хорошими" - зробити  їх щасливими

Найкращій спосіб зробити дітей "хорошими" - зробити їх щасливими

Бучанські новини
МВС: Правила перетину адмінмежі з ТОТ АР Крим дітьми

МВС: Правила перетину адмінмежі з ТОТ АР Крим дітьми

законодавтство
День вшанування пам’яті святих апостолів Петра і Павла

День вшанування пам’яті святих апостолів Петра і Павла

новини церкви
Флешмоб «України без наркотиків»

Флешмоб «України без наркотиків»

Буча та регіон
В День захисту дітей розважились на славу!

В День захисту дітей розважились на славу!

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.