Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Буча святкує 109 річницю народження!

Буча святкує 109 річницю народження!

Швидко минув час, і ось бучанці вже знову святкують День свого міста. 109-й рік народження Бучі виправдав сподівання багатьох жителей і гостей. Більше того, свято пройшло значно масштабніше та яскравіше, ніж було заявлено в афіші.

25 вересня по вул. Комсомольській презентували виставку декоративно-ужиткового мистецтва "І на тім рушникові". Хоча назва – дуже умовна. Насправді, майстри виставили на загальний огляд картини, вироби з глини і дерева, одяг, прикраси з бісеру тощо. Масовості не було, але хто хотів – той і відвідав даний захід.
Напрочуд цікавою видалася цьогорічна виставка робіт гуртківців загальноосвітніх шкіл. Усі витвори – оригінальні та неповторні, як і матеріали, з яких вони були зроблені. Квіти, папір, насіння, тканина, жолуді, каштани – далеко не повний перелік того, що людській фантазії вдалося втілити у пано та ікебани.

А от ярмарок-продаж продуктових товарів, кулінарних та кондитерських виробів, який проходив по вул. Енергетиків, відверто кажучи, був «слабенький». Декілька палаток, які продавали на вагу торти і печиво – та й усе. Словом, без оригінальності, нових ідей та достойного представлення кулінарних витворів.

Тим часом, по бульв. Богдана Хмельницького створили "Молодіжний квартал". Підлітки показали свої здібності з фігурного водіння велосипедом, міні-футболу, фотовиставки "Буча очима юних". Найменші бучанці спрямували свій художній талант на асфальт, взявши участь у конкурсі малюнку "З Днем народження, рідна Буча".


Проте основні святкові заходи відбувалися на головній площі міста.
Приємно здивував концерт дитячих, юнацьких та творчих колективів міста. Юні митці, відчутно набравшись досвіду, подарували по-справжньому яскравий концерт. Майже всі номери були показані вперше. Порадували костюми – вбрання також було новим і відповідало емоціям, які вирували зі сцени.

Далі розпочалися офіційні урочистості. Відкрив їх господар – Бучанський міський голова Анатолій Федорук, який привітав земляків з Днем народження міста.
Традиційно, на свято завітали почесні гості: голова Київської облради Олександр Качний, голова Бучанської організації Партії Регіонів Сергій Ареф’єв, президент благодійного фонду "Добробут громади" Вікторія Кунгурцева. Подолавши близько тисячі кілометрів, до Бучі приїхала делегація з міста-побратима Тячева Закарпатської області на чолі з міським головою Іваном Ковачем. Вітаючи жителів, він сказав: «Наш район межує з такими європейськими країнами, як Польща, Румунія Угорщина і Словаччина. Ми співпрацюємо з ними, маємо можливість бачити умови життя. І я зрозумів: Європа – тут, у Бучі. Бережіть те, що маєте! Пишайтеся своїм містом!» І це прозвучало від щирого серця.

Завітали до нас і сусіди: Коцюбинський селищний голова Вадим Садовський, Ворзельський селищний голова Сергій Кухарський, Гостомельський селищний голова Анатолій Кириченко, заступник Ірпінського міського голови Петро Адамович, Блиставицький сільський голова Тамара Пархоменко.


Після промов і вітань, справа перейшла до найприємнішої частини заходу – нагородження.
У цей день на сімейний рушник щастя стали дві пари молодят – Віталій і Яна Синицини та Сергій і Олена Каранюк. Тож, їх привітали з народженням нової сім`ї і вручили цінні подарунки. Але не тільки молодята були у центрі уваги. На сцену запросили подружні пари, які святкують «золоте весілля». Їх у цьому році аж чотири: Альбіна Андріївна та Микола Моїсейович Гілярні (у Бучі живуть 50 років; виростили двох дочок, трьох онуків і трьох правнуків), Лідія Петрівна та Володимир Володимирович Гончарук (виростили двох синів та трьох онучок; у Бучі живуть 50 років), Алла Петрівна і Борис Лукич Танські (мають двох доньок і трьох онуків); Станіслава Петрівна і Дмитро Іванович Падашинські (у Бучі проживають 30 років; мають доньку та двох онуків).

Чимало бучанців було відзначено Почесною грамотою Київоблради за багаторічну сумлінну працю, високі професійні досягнення, особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста.
Звання Почесний громадянин Бучі з врученням посвідчення та почесного знаку були присвоєні – депутату Бучанської міської ради Петру Мельнику та почесному президенту ХК «Київміськбуд» Володимиру Поляченку.

У місті понад 130 сімей мають статус багатодітних. Міський голова урочисто вручив перші посвідчення державного зразку нашим багатодітним сім’ям – родинам Кондратенків, Павловських, Будяків, Єршових, Антонових, Іванових.

Не менш хвилюючою була подія із врученням ордерів на квартири. Господарями нових осель стали: багатодітна родина Павловських (виховують 5 дітей), суддя Ірпінського міського суду Валерій Линник, фіналіст Чемпіонату світу з боксу 2009 (Мілан), дворазовий призер Чемпіонату Європи з боксу Роман Капітоненко. Також надали по службовій квартирі для працівників комунального підприємства «БУЖКГ» та працівників Бучанського відділу міліції.

Ключі від новенького авто отримала сім’я-інвалідів Висотюків.
Згодом урочистості змінили виступи молодих виконавців міста та зірок української естради. Концерт був достойним. Наталію Бучинську приймали настільки добродушно, що вона навіть розплакалася. А від козирної пісні Олександра Пономарьова «Я ніколи нікому тебе не віддам» - заплакали вже наші, бучанські, дівчата. Порадувала й «підтанцьовка». Хоча балет був один на трьох виконавців, але він дав добрячого жару! Про нього можна сказати декількома словами: еротичний, молодий і супер-професійний!

Уперше в Бучі організували лазерне шоу. Спецефекти були настільки красивими та вражаючими, що, мабуть, запам’ятаються кожному.
Завершилося святкування першого дня – феєрверком.


26 вересня пройшло під девізом – «Їж до схочу, смійся – на здоров’я»! Або навпаки, ідейність від цього не змінилася. Побачити наших посадовців без краваток і не «при параді» - велика рідкість. А в кухарському ковпаку і фартусів – і зовсім щось неймовірне. Але цього дня у Бучі все було можливо, бо на Київській площі проходив кулінарний фестиваль. І доки кулінари в палатка готувалися представити свої страви на розсуд суворому журі, посадовці куховарили біля кафе «Казка».

Готували: шашлик від голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка; уху від міського голови Анатолія Федорука; борщ від Олександра Пономарьова і вареники від Дяді Жори (президент Камеді-Клаб Україна). Допомагали команді трударів – директор ТОВ «Техпромсервіс ЛТД» Віталій Косенко, директор КП «Продсервіс» Віталій Рибчун та молода команда добровольців. Подивитися було на що. Доки Анатолій Федорук шинкував моркву і чистив цибулю для борщу, Олександр Пономарьов намагався визначитися, скільки в казан кидати лаврового листя. Дядя Жора, дивлячись на все це, ліпив свої вареники – величенькі, аби наїстися. Стомившись – перепочивали, а далі – знову за роботу.

Приготовлені страви власноруч роздавали бучанцям для дегустації. Кому дісталося, кажуть, що все було дуже смачно.
Трохи пізніше на презентацію шашлика, приготовленого за власним рецептом, з’явився голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк. Скуштувавши, підтвердив, що рецептури дотрималися і шашлик дійсно вийшов неперевершений. Поспілкувавшись з людьми, посадовці та митці поступово розійшлися.

І свято знову продовжилося на сцені. Там багаточисленні конкурси для бучанців організував дядя Жора. Презедент «Comedy club Україні» настільки розвеселив публіку, що під кінець від сміху почало все боліти. Але то – тільки на користь!

Свято – вдалося. І головне його визнання – це хороший настрій бучанців, який залишився від дводенного дійства.


Дякуємо.


Фотографії з Дня міста у фотогалереї>>
Людмила Гладська, спеціально для 
 Інші новини по темі:
2 липня, Публічна бібліотека: Виставка-ярмарок виробів хенд-мейду

2 липня, Публічна бібліотека: Виставка-ярмарок виробів хенд-мейду

Буча та регіон
Ворзель запрошує на свято

Ворзель запрошує на свято

Буча та регіон
З Днем народження, рідне місто!

З Днем народження, рідне місто!

відділ освіти
Мистецька алея

Мистецька алея

Бучанські новини
Творча майстерня у «Хатині Діда Мороза»

Творча майстерня у «Хатині Діда Мороза»

відділ освіти
Ялинкові прикраси — браковані

Ялинкові прикраси — браковані

Ірпінський вісник
14  вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

14 вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

Буча та регіон
24 квітня, ДК Чотири лева (Баланівка) запрошує на свято

24 квітня, ДК Чотири лева (Баланівка) запрошує на свято

Буча та регіон
27 вересня: День відкритих дверей в Бучанському центрі освіти дорослих

27 вересня: День відкритих дверей в Бучанському центрі освіти дорослих

Буча та регіон
Кращі скульптори України подарують Бучі свої витвори

Кращі скульптори України подарують Бучі свої витвори

Бучанські новини
12 вересня Ірпінь святкуватиме День народження: Програма заходів

12 вересня Ірпінь святкуватиме День народження: Програма заходів

Ірпінський вісник
Пишаємося бучанськими талантами

Пишаємося бучанськими талантами

Бучанські новини
15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

Буча та регіон
«В гостях у мультяшних героїв»

«В гостях у мультяшних героїв»

Бучанські новини
Бучанський центр позашкільної роботи запрошує дітей у гуртки (перелік)

Бучанський центр позашкільної роботи запрошує дітей у гуртки (перелік)

відділ освіти
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.