Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Віктор Янукович: «Країна повинна об`єднатись!»

Віктор Янукович: «Країна повинна об`єднатись!»

Починаючи із 8-ї години до місця події почали стікатися людські струмки: по-святковому вбрані учні разом із своїми вчителями, керівники підприємств та установ міста, місцеві бізнесмени і, звичайно, працівники Бучанської міської ради.
До цього дня готувалися по-особливому. Справа в тому, що так співпало: у Бучі цього дня повинна відбутися подія загальнодержавної ваги – Рада регіонів, на яку запрошені голови державних адміністрацій усіх областей України та Автономної республіки Крим. Тож, міська влада на чолі із Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком вирішила показати на що спроможна.

За надзвичайно короткий термін місто доклало максимум зусиль у втілення архітектурних проектів. Мабуть, всі, без виключення, бучанці були приємно і щиро здивовані «новинками» Бучі, які буквально виросли на очах: оновлений будинок міськради, дуже гарні квітники по всьому місту, новий фонтан біля лікарні, сквер із пам’ятним знаком Кобзарю, чистота й порядок. Як результат, місто стало ще кращим, яскравішим, сучасним…

А тим часом до новозбудованого сквера, який, певні того, стане улюбленим місцем прогулянок жителів міста і, особливо, мамусь і малечі, почали приїздити гості. Їх із щирою усмішкою зустрічав наш мер – Анатолій Федорук. Ось з’явилась заступник голови Секретаріату Президента України Ганна Герман, за нею міністр освіти і науки Дмитро Табачник і міністр культури і туризму Михайло Кулиняк. Підходить голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, який, до речі, багато допоміг бучанцям і надзвичайно прискіпливо контролював хід робіт у нашому місті, та його заступник Тетяна Подашевська. Привітно усміхається голова Київської обласної ради Олександр Качний.

А ось і наші – «місцеві»: народний депутат України Петро Мельник, Герой України Олександр Галуненко, керівник «Агробудпостачу» Павло Іващенко, генеральний директор МПП «Рада» Наталія Семко, яка доклала чимало зусиль, щоб наше місто стало чистим і охайним. Підходять і бучанські депутати…

Раптом все стихло і голос диктора урочисто проголосив: «Шановні пані і панове! Президент України Віктор Янукович!» І на площу перед пам’ятником вийшов Президент України. Широко усміхаючись, він помахом руки привітав жителів Бучі. Після цього перерізав стрічку, яка закривала погруддя Т.Г. Шевченка, і очам гостей свята відкрилась постать Великого Кобзаря. А Віктор Федорович, може це мало хто помітив, по-хазяйському змотав стрічку і поклав її до кишені. Саме так роблять люди, які звикли берегти добро. А ще Президент поклав вінок із жовто-блакитних квітів до підніжжя пам’ятника.

Після короткої промови Віктор Янукович подарував Бучанській спеціалізованій школі-інтернат, в особі директора Михайла Наконечного, ключі від шкільного автобусу і символічні ключі від нового комп’ютерного класу.
Слід сказати, що напередодні губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк вручив грамоту та орден «За заслуги» Михайлові Петровичу.



Урочиста частина закінчилася. Президент України підійшов до діток, які стояли на площі і щиро привітав їх… А в цей час Державна хорова капела «Думка» виконувала Шевченків «Реве та стогне Дніпр широкий»…

Заступник голови Адміністрації Президента України Анна Герман, під час урочистої церемонії відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку в Бучі, розповіла про свої враження від нашого міста.

- Анно Миколаївно, яке значення має сьогоднішнє відкриття погруддя Тараса Шевченка для відродження духовності, зміцнення патріотизму, особливо серед молоді?
- Вважаю, що пам’ятник Тарасу Шевченку повинен бути в кожному порядному місті й селі. І те, що його зараз побудували – для Бучі дуже добрий знак, великий крок до нової України, яку будує Президент Віктор Янукович.

- Президент, як відомо, особисто опікується питанням відтворення пам’яток про українського поета і митця?
- Для того, щоб увіковічнити пам’ять Кобзаря, Віктор Федорович робить дуже багато. Зокрема, відкрито музей Тараса Шевченка у Каневі. 24 серпня було завершено першу чергу його будівництва. Також Президент має намір оновити бібліотеки країни, бере участь у відкритті пам’ятників. Це дуже важливі речі, спрямовані на зміцнення культурних традицій та духовних цінностей нашого народу.

- Ви у Бучі вперше? Місто сподобалося?
- Я і раніше приїжджала у ваше місто, але так довго, як сьогодні – тут вперше. Приїхала до Бучі ще о 8-й годині і влаштувала для себе невелику екскурсію: подивилася церкву, садочки і школи, установи соціального призначення. Мені було дуже цікаво, як тут живуть люди. І скажу, що в Бучі дуже чисто, дуже приємно, багато дерев. Я б хотіла тут жити.


Промова Президента України Віктора Януковича перед мешканцями Бучі:

- Шановні бучанці! Я усіх вас вітаю з великою подією, яку ми зробили разом з вами, – відкрили пам’ятник Кобзареві. Сьогоднішній день є важливим і для дорослих, і для дітей – майбутніх поколінь. Ми відкрили пам’ятник геніальному поету, пророку національного відродження – Тарасу Григоровичу Шевченку. Важко переоцінити значення постаті Кобзаря для розвитку нашої культури, духовного відродження суспільства. Сила його творів, мужня боротьба проти неправди і зла набула високого символічного значення, стали прикладом для багатьох поколінь українців. Великий син українського народу усвідомлював, що він не тільки митець, він – натхненний провідник. Його покликання – пробуджувати національну свідомість, формувати дух нації. І сьогодні нас ведуть життям безсмертні Шевченкові слова: «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає. За вас правда, за вас слава і воля святая». Історія нашої держави підтвердила його погляди і переконання. Українці постали, як духовно багата, зріла європейська нація. Шевченкова правда допомагає нам утвердитися в світі. Через Шевченка світ пізнає Україну. Його заклики: «Єднайтеся! Братайтеся!» - консолідують нас навколо вищої цінності – вільної заможної України.

Найближчим часом на нас чекають знакові віхи, пов’язані з іменем Кобзаря. Наступного року будемо вшановувати 150-ту річницю з дня його смерті та перепоховання в Україні. У 2014 році святкуймо 200-річчя від Дня народження.
Достойно відзначити пам’ять українського пророка – почесний обов’язок кожного українця і перед власною совістю, і перед власними нащадками. Із гордістю констатую позитивні зрушення в цьому питанні. На День незалежності, в Каневі, ми, врешті-решт, відкрили музей Тараса Григоровича Шевченка. Після 7 років бездіяльності ми повернули до повноцінного життя оновлену українську святиню. Тепер музей продовжить свою культурно-національну місію.

Відкриття пам’ятника в Бучі вважаю достойним внеском вашої територіальної громади у справу увічнення пам’яті Тараса Шевченка. Висловлюю сердечну подяку авторському колективу і будівельникам Бучанської міської ради та усім, хто доклав зусиль для реалізації цього важливого проекту. Низький вам уклін! Усі разом ви робите велику державницьку справу. Ми можемо нею пишатися, і нею пишатимуться наступні покоління українців.
Глибоко символічно, що пам’ятник нашому національному просвітителю постав у чудовій парковій зоні поблизу школи. Художній образ Шевченка надихатиме школярів на успішне навчання. Його творча спадщина щодня підноситиме дух молодого покоління, виховуватиме патріотичні почуття любові до рідної землі.

Дорогі діти! Від вашого інтелектуального зростання залежить майбутнє нашої держави. Тільки освічені люди та кваліфіковані кадри здатні модернізувати країну, реформувати її економіку на основі сучасних знань. Як Глава держави я дбатиму про розвиток інтелектуального потенціалу нації, покращення якості освіти. Вважаю, що ця галузь вже сьогодні потребує реальної державної підтримки. Вимагає поліпшення обладнання класів, лабораторій, спортзалів, шкільних їдалень тощо. Вже найближчим часом потрібно завершити інформатизацію шкіл, забезпечити навчальні заклади транспортом для підвезення дітей. Серед головних завдань – підняти престиж учительської праці. Педагог повинен щодня відчувати, що його відповідальна праця гідно поцінована державою і суспільством.

Я з великим задоволенням хочу повідомити учням Бучанської школи-інтернату про подарунки для них – сучасний комп’ютерний комплекс і шкільний автобус. Нехай вони допомагають вам здобути нові знання!

Добра і миру вам!





(декілька фото в фотогалереї>>)
газета: "Бучанські новини" №35 від 10 вересня 2010 року
 Інші новини по темі:
“Актуальне інтерв’ю” з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком (відео)

“Актуальне інтерв’ю” з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком (відео)

Буча та регіон
Буча: Одне з найбільш естетично озеленених міст (відеосюжет 1+1)

Буча: Одне з найбільш естетично озеленених міст (відеосюжет 1+1)

Буча та регіон
Книга – найкращий подарунок

Книга – найкращий подарунок

Бучанські новини
Про  надання допомоги жителям Автономної Республіки Крим

Про надання допомоги жителям Автономної Республіки Крим

міська юстиція
Новорічний настрій подарували діткам співробітники Бучанської міської ради

Новорічний настрій подарували діткам співробітники Бучанської міської ради

ВИКОНКОМ
На залізничному вокзалі демонтують існуючий туалет і збудують новий

На залізничному вокзалі демонтують існуючий туалет і збудують новий

Буча та регіон
У гостях місто-побратим Тушин

У гостях місто-побратим Тушин

Бучанські новини
Навчальний проект «Разом для розвитку»

Навчальний проект «Разом для розвитку»

города Украины
Чистота починається там, де не смітять

Чистота починається там, де не смітять

Бучанські новини
Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Бучанські новини
Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Бучанські новини
Оприлюднення результатів виборів до Бучанської міської ради

Оприлюднення результатів виборів до Бучанської міської ради

Вибори - 2010
Рада ветеранів ВВв та праці у Бучі

Рада ветеранів ВВв та праці у Бучі

Бучанські новини
Друге місце у міжнародному дитячому турнірі з футболу

Друге місце у міжнародному дитячому турнірі з футболу

спортивні новини
Суботник з Міністром

Суботник з Міністром

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.