Буча новини міста, Буча сайт » Молодіжне слово » Група «ЕКЛІПС» на телеканалі М1

Група «ЕКЛІПС» на телеканалі М1

Нині на Київщині не так вже й багато гуртів, які були б цікаві для молоді. Приємним винятком є бучанський рок-гурт "Екліпс". Він не тільки популярний на місцевому рівні. Сьогодні учасники музичного колективу впевнено заявили про себе на всю Україну і здобуті можливості не збираються втрачати.
Про розвиток "Екліпс", участь у телевізійних проектах та сміливих музичних планах – розповідає лідер гурту Руслан Лексіков.

- "Екліпс" існує вже декілька років. Останнім часом тексти ваших пісень стали досить оригінальні. Хто пише слова та музику до них? Про що ваші пісні?
- Ні для кого не секрет, що наприкінці 2009 року посаду вокалісти гурту "Eclipse" зайняла талановита дівчина Діана Бурлакова. Харизма, експресія, особлива жіночість та індивідуальний шарм – основні складові характеру нашої солістки. Надзвичайно цікава особистість. Саме вона і пише тексти, а музику, як завжди, пишемо ми, музиканти гурту.
Наші пісні торкаються соціальних тем, висвітлюють молодіжне життя. Але переважно тексти композицій – про відносини чоловіка та жінки, які іноді подані у веселій іронічній формі. Це ж завжди актуальна тема ( :winked: )!

Руслан Лексіков- Руслане, всі ви – творчі молоді люди, які мають власні погляди на речі. Чи не призводили різні вподобання та інтереси до внутрішніх конфліктів? Якщо таке було, як вдається все ж таки знаходити порозуміння?
- Менеджмент нашого гурту формувався декілька років і продовжує удосконалюватись. Є свої внутрішні обов’язкові правила, незалежно від поглядів з тієї чи іншої сторони на різні речі. Ми працюємо задля розвитку колективу, що включає самореалізацію кожного учасника та певну перспективу, як колективну, так і індивідуальну. Ми працюємо з розумінням того, що ми робимо, тому конфліктів не виникає.

- Ви працюєте переважно для молоді. Чи будете залучати до своїх шанувальників більш зрілих людей?
- Гурт "Eclipse" – творчий, музичний, колектив молодих, енергійних, цілеспрямованих людей. Діяльність гурту спрямована на створення якісної української музики європейського рівня, підняття культурно-патріотичного стану молоді. Скажу Вам, що після участі у телепроекті "Фольк music" на I Національному каналі (гурт брав участь в грудні 2009 року і став переможцем проекту.Л.Г.) у нас з’явились шанувальники, яким за сорок.

- Окрім музичної діяльності, берете участь у громадському житті міста?
- У 2008 році мною була створена Молодіжна громадська організація "Естетичне виховання", до складу якої увійшли музиканти, поети, художники, молоді сучасні письменники, спортсмени, фотографи та інша активна творча молодь.
Зокрема, організація займається створенням та організацією Всеукраїнського щорічного "Фестивалю сучасного молодіжного мистецтва" у Бучі, проект якого давно мною написаний і поданий до різних структур на розгляд. Знаходимо розуміння і у Бучанського міського голови Анатолія Федорука.
Також – організовуємо творчі вечори обдарованої молоді у нашому місті та в області; гуртки віртуозної гри на музичних інструментах (навчаємо та надалі – підтримуємо їх); підтримуємо розвиток фотомистецтва тощо.
Наразі працюємо над новими ідеями, які згодом втілимо у життя. Наприклад, хочемо створити Бучанський комедійний клуб, на зразок телевізійної версії Comedy clab. Плануємо в цьому проекті співпрацювати з бучанським телеканалом "Сатурн".

- Для вас, як молодого гурту, молодих людей, є можливість творчо «розгорнутися» у Бучі?
- Сучасна Буча – це не тільки курортне містечко. Неповторний ландшафт і чудові краєвиди, лісова місцевість, історичні пам’ятні місця, розвинена промисловість і багатоповерхові житлові масиви створюють своєрідний синтез далекого минулого і сьогодення. Я вважаю, що Буча є місцем, де в людини народжується бажання творити і самореалізовуватись не за наказом, а за покликом душі. Особисто в мене так і відбувається...

Діана Бурлакова- Зараз ви берете участь в одному з музичних проектів на каналі М1. Як вдалося потрапити туди?
- Насправді, без перебільшення, це один з найграндіознійших, масштабних телепроектів в Україні. Він має назву "Свіжа кров" на М1. Брати участь в першому турі могли всі бажаючі. Треба було зареєструватися в Інтернеті на сайті проекту. Коли я реєстрував гурт "Eclipse", наш порядковий номер був № 2167. Можете уявити, скільки гуртів у нас в Україні?! Далі відбувалось голосування в Інтернеті і через тиждень залишилось 500 гуртів. Ще через місяць 100 - гуртів. Безпосередньо для участі у телепроекті зі ста гуртів, журі, яке складається з відомих артистів та продюсерів, обрало 32 гурти, до складу яких увійшов і Eclipse. Усі ми боротимемося за головний приз - контракт з "М1 records". Як саме це буде відбуватись, дивіться на телеканалі М1!

- Ви налаштовані на перемогу?
- Я вважаю, що з такої кількості учасників увійти до 32 кращих гуртів України за версією каналу М1 – це вже своєрідна перемога. Крім того, зараз у багатьох засобах масової інформації відбувається потужна реклама нашого гурту в цьому телепроекті. Ми вже відчуваємо перемогу.
Щодо контракту з "М1 records", хотілося б нам його підписати чи ні? Питання доволі складне. Ми завжди продюсуємо самі себе, самі плануємо своє майбутнє, самі вирішуємо що і де нам робити далі, яку музику нам грати... Тому до першого місця у проекті ставимося досить… специфічно.

- Хто чим займається з учасників гурту? Які хобі має?
- Взагалі, всі учасники колективу, окрім музичної та соціальної діяльності, ще й ходять на роботу ( smile ). Кожен має вищу освіту. Працюємо у різних галузях. Тому вільного часу, як розумієте, не вистачає. От заробимо багато грошей, тоді будемо займатись виключно музичною творчістю та соціальними проектами.

- Здається, останнім часом ви рідше стали виступати у Бучі й більше у Києві. Чому так: вас не запрошують чи ви відмовляєтеся від участі в концертах?
- Останній виступ "Eclipse" в Бучі відбувся в новорічну ніч, цього року ми з музикантами святкували це казкове свято разом. І саме Буча «виграла тендер» (сміється) нашого виступу в ніч з 31 на 1 січня, хоча були й інші пропозиції. Нас запрошують, здебільшого, на великі концерти, коли на нашій центральній площі монтується велика сцена, є серйозне технічне забезпечення. Ви розумієте про що я... Наразі готуємо спільний концерт з гуртом Олександра Галицького. Він запланований на серпень і відбудеться в Ірпені.

- Виступи, музичне обладнання та сценічні костюми потребують значних фінансових вкладень. Маєте спонсорів чи самі для себе є спонсорами?
- Обладнання, костюми, оренда студій, фотосесії і т.д. – все за власний кошт. Іноді співпрацюємо з різними організаціями на взаємовигідних умовах щодо популяризації гурту. Ми завжди відкриті для співпраці. Хто зацікавиться, пишіть на і-мейл: [email protected].

- У Бучі немає гуртів, які б могли скласти вам конкуренцію. Це якось позначається на розвитку учасників «Екліпс» та їхньому бажанні самовдосконалюватися?
- Що стосується музичної творчості, то я вважаю, що це не спорт, де є переможці і переможені. Кожен сформований, діючий музичний гурт, ( smile ) обов’язково знаходить свою аудиторію. Щодо бажання самовдосконалюватися, то в нас це бажання постійно зростає, бо розуміємо, що працюємо для людей і своїми виступами в якійсь мірі також представляємо рідне місто Бучу в Україні.
• Примітка •
Плановий розклад виходів в ефір гурту «Екліпс» на каналі М1:
23, 30 липня - п’ятниця 19:00;
19, 26 липня – понеділок 23:00;
21, 28 липня – середа 12:10.







Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №28 від 16 липня 2010р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.