Буча новини міста, Буча сайт » Бучанська податкова інспекція » Публікації » Ірпінська ОДПІ провела черговий семінар

Ірпінська ОДПІ провела черговий семінар

Ірпінська ОДПІ провела семінар з платниками податків юридичними та фізичними особами.
Відкриваючи семінар, Перший заступник начальника Ірпінської ОДПІ Ірина Шавло зазначила, що основним завданням державної податкової служби є максимальна наповнюваність грошовими коштами дохідної частини місцевого та державного бюджетів за рахунок добровільної сплати податків.

«За 1 півріччя 2010 року податківцями Ірпінської ОДПІ до зведеного бюджету мобілізовано 135,3 млн. грн. платежів. За цей період відбулося зростання збору в порівнянні з відповідним періодом 2009 року на 3,2 млн. грн. або на 15,4 відсотка.

За січень-червень ц.р. до загального фонду державного бюджету. зібрано 55,4 млн. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року збір платежів збільшився на 13,3 відсотки.


За 6 місяців ц.р. крупними платниками податків мобілізовано до державного бюджету 43,4 млн. грн. (78,3%. загального збору по ДПІ), в т.ч. ПДВ - 36,3 млн. грн. (80,1%.), податку на прибуток - 6,4 млн. гривень (71,9 відсотка). В порівнянні з відповідним періодом минулого року збір платежів збільшився на 28,7 відсотків.
До місцевих бюджетів надійшло за 1 півріччя 2010 року 76,3 млн.грн. податків або 109,2 % завдання, додатково надійшло 6,4 млн.грн. Темп росту до відповідного періоду минулого року склав 117,0% або на 11,1 млн.грн. більше.
Це результат злагодженої роботи податківців і платників податків, які сумлінно виконують свій громадянський обов’язок. ” - відмітила Перший заступник начальника Ірпінської ОДПІ Ірина Шавло.

Далі за порядком денним присутні були ознайомлені з питанням щодо європейської і євроатлантичної інтеграції України та необхідності прийняття Податкового Кодексу України - одного із найважливіших нормативних актів з питань оподаткування.
На нинішньому етапі розвитку нашої країни, коли основним мотивом економічної політики повинна бути безпосередня орієнтація держави на зростання добробуту народу, активізацію інвестиційної і підприємницької діяльності, назріла нагальна необхідність невідкладного реформування податкової системи, створення цілісного, узгодженого, стабільного податкового законодавства. Проект Податкового кодексу є цілісним, гармонійно пов’язаним та комплексним документом, який забезпечить досягнення балансу інтересів держави і платників податків, підвищить конкурентоспроможність вітчизняної податкової системи.

Слід відмітити ряд позитивних змін для платників податків зумовлених прийняттям Податкового кодексу України. Податковим кодексом передбачено запровадити «податкові канікули» для суб’єктів малого та середнього бізнесу на період з 1 січня 2011 року до 31 грудня 2015 року.

Планується встановити нульову ставку єдиного податку для фізичних осіб, які провадять господарську діяльність виключно з надання побутових послуг та обсяг доходу яких не перевищує 300 000 гривень.

Для юридичних осіб, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування запроваджується 6 відсотків ставки податку. При цьому, граничний розмір обсягу доходу для таких осіб підвищується до 3000 мінімальних заробітних плат, тобто до 2,7 млн. грн. А якщо обсяг доходу таких платників податку не перевищує 100 000 гривень, ставка податку становитиме «0» відсотків.
Зберігається норма, що платники єдиного податку не є платниками плати за землю та збору за спеціальне використання природних ресурсів.

Взагалі, Податковим кодексом суттєво зменшується кількість загальнодержавних податків: з 28 до 17 та скасовується 8 місцевих податків і зборів. Також, передбачене поетапне зниження ставки податку на прибуток підприємств, що зараховується до держбюджету: з 25 до 20% - у 2011 році і подальше щорічне зменшення на 1% - до 17% у 2014 році.
Крім того, у Податковому кодексі визначено обов`язкові елементи загальнодержавних та місцевих податків і зборів, надано поняття окремих термінів, визначення яких відсутнє у діючому законодавстві, визначені поняття податкових пільг та способи їх реалізації.

Продовжила семінар начальник відділу адміністрування податку на прибуток Дем’янчук Жанна, розкривши у своєму виступі тему оподаткування прибутку підприємств враховуючи зміни згідно з прийняттям Закону України від 20.05.10 №2275- УІ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України“. Вона підкреслила,що податково-прибуткові нововведення працюють починаючи з 01.07.2010 р. Також розповіла,що підприємства,які за результатами 2009р. задекларували збитки,вправі віднести лише 20% їхньої суми до валових витрат упродовж 2010р. А решту урахувати у 2011 р.

Продовжуючи тему нововведень, в.о. заступника начальника управління оподаткування юридичних осіб Ірпінської ОДПІ Тітенко Олег дуже докладно розповів, що згідно внесених змін з податку на додану вартість платники податку подають органу державної податкової служби на безоплатній основі разом з податковою декларацією за відповідний звітний період копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді. Він відмітив про переваги надання податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді, навів найбільш характерні помилки, яких припускаються платники податків під час відправлення звітності мережею Інтернет.

Крім того зазначив, що електронна звітність сприяє покращенню адміністрування податку на додану вартість, своєчасному виявленню безпідставно заявлених сум до відшкодування з бюджету, запобіганню мінімізації податкових зобов’язань, прискоренню здійснення податковими органами перевірки достовірності даних податкової декларації.

Доповів присутнім ,що з дня набрання чинності цим Законом до 1 січня 2011 року дія підпункту "б" підпункту 7.7.2 пункту 7.7 статті 7 Закону України "Про податок на додану вартість" застосовується в такій редакції:
"залишок від'ємного значення після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту кожного наступного податкового періоду лише в частині суми податку фактично сплаченої отримувачем постачальникам товарів (послуг) та при імпорті і включається до розрахунку бюджетного відшкодування наступного звітного періоду;
залишок від'ємного значення, за яким не проведено розрахунків з постачальниками відображається в податковій декларації з податку на додану вартість окремим рядком для визначення суми податку, яка може підлягати відшкодуванню в частині сплачених сум податку в наступних звітних періодах;
залишок від'ємного значення після бюджетного відшкодування відображається у декларації з податку на додану вартість окремим рядком та включається до складу податкового кредиту починаючи з першого звітного періоду 2011 року.”

Про основні аспекти заповнення та подання платниками податків розрахунків зборів за спеціальне водокористування, надрами та на забруднення навколишнього природного середовища з новими нормативами, з порядком їх індексації докладно розповіла завідувач сектору адміністрування платежів за землекористування, місцевих податків і зборів, ресурсних та неподаткових платежів Наталья Омельяненко.

Завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян - Ірина Саєнко нагадала про умови передплати журналу “Вісник податкової служби України” через поштові відділення та філію, можливість ознайомитись із публікаціями на офіційному сайті журналу.

Крім того, слухачі семінару отримали добірки власної друкованої продукції, підготовленої фахівцями Ірпінської ОДПІ з актуальних питань податкового законодавства, діяльності органів ДПС, про електронні адреси органів ДПС та передплату на журнал „ Вісник податкової служби України”.
Наприкінці зустрічі платники податків отримали відповіді на всі питання.
І.Е.Саєнко сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Ірпінської ОДПІ 
 Інші новини по темі:
Ірпінська ОДПІ звітує

Ірпінська ОДПІ звітує

Публікації
Ірпінська ОДПІ: Показники збору до Державного бюджету

Ірпінська ОДПІ: Показники збору до Державного бюджету

Публікації
Ірпінська ОДПІ відзначила професійне свято

Ірпінська ОДПІ відзначила професійне свято

Публікації
Ірпінська податкова проведе семінар на тему "Застосування  РРО платниками податків"

Ірпінська податкова проведе семінар на тему "Застосування РРО платниками податків"

Публікації
3 липня Ірпінська ОДПІ  запрошує на безкоштовний семінар

3 липня Ірпінська ОДПІ запрошує на безкоштовний семінар

Публікації
Ірпінська ОДПІ: про надходження до місцевих бюджетів за 4 місяці 2009 р.

Ірпінська ОДПІ: про надходження до місцевих бюджетів за 4 місяці 2009 р.

Публікації
Понад 38 млн.грн. єдиного податку надійшло до  місцевих бюджетів Ірпінського регіону

Понад 38 млн.грн. єдиного податку надійшло до місцевих бюджетів Ірпінського регіону

Публікації
Ірпінська ОДПІ повідомляє

Ірпінська ОДПІ повідомляє

Повідомлення!
Ірпінські податківці відзначили кращих підприємців міста

Ірпінські податківці відзначили кращих підприємців міста

Публікації
Ірпінська ОДПІ відзначила професійне свято

Ірпінська ОДПІ відзначила професійне свято

Публікації
Семінар для платників податків

Семінар для платників податків

Публікації
Податкова: Платники податків Ірпінського регіону перерахували 86 мільйонів гривень

Податкова: Платники податків Ірпінського регіону перерахували 86 мільйонів гривень

Публікації
Ірпінська ОДПІ інформує

Ірпінська ОДПІ інформує

Повідомлення!
Податкова: У Ірпінському регіоні місцеві бюджети отримали понад 420 млн. грн.

Податкова: У Ірпінському регіоні місцеві бюджети отримали понад 420 млн. грн.

Публікації
Ірпінська ОДПІ : результати роботи за 2007 рік

Ірпінська ОДПІ : результати роботи за 2007 рік

Публікації
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.