Тиждень спорту в Ірпені

З 21 по 25 червня на території Ірпінської Біблійної церкви відбувався масштабний захід – Тиждень спорту. Вже в одинадцяте його традиційно проводили спільно з командою зі Сполучених Штатів Америки. Вранці захід відвідували дітлахи (від трьох років), ввечері – молодь не тільки з Ірпеня, а й Бучі, Гостомеля, Ворзеля і навіть Києва. Не оминули увагою Тиждень спорту і найвідоміші спортсмени України.

Щодня на територію церкви приходило не менше сотні дітей. Батьки із задоволенням приводили свою малечу і залишали її тут на чотири години. Ще б пак! Адже дітлахи вчилися грати у волейбол, футбол, баскетбол, вивчали рухи танців групи підтримки. А також намагалися спілкуватися з американцями, яких цього року було найбільше – аж тридцять один! Крім того, діти слухали біблійну історію та власноруч робили цікаві поробки. Звичайно ж, із нетерпінням очікували лотереї. Чимало дітей змогли виграти подарунки від американської команди: м’ячі, кепки, футболки, іграшки, солодощі тощо. В останній же день всі, кому не пощастило стати переможцем лотереї, отримали м’які іграшки.

Ввечері, закинувши торбу зі змінним одягом, на Тиждень спорту йшла молодь. Від кількості бажаючих спробувати свою майстерність не було де яблуку впасти. На змагання з футболу, волейболу, баскетболу приходили цілими командами. Чимало людей грали у сквош, бадмінтон, настільний теніс. Організатори подбали й про тих представників молоді, які не грають у жодну із представлених ігор. Вони вивчали англійську мову разом з американцями, робили поробки чи просто пили каву в кафетерії під відкритим небом, читаючи газетку Тижня спорту. Після заходу молодь зазвичай збиралась у Домі Марка, де на великому екрані транслювався Чемпіонат світу з футболу й усі шанувальники могли вболівати за своїх фаворитів.
Серед гравців-постійних чемпіонів Тижня спорту: команда «Ветерани» (футбол), команда «5:1», «Pigi» (волейбол), «Бамбуча» (баскетбол). Непереможним у настільному тенісі став Микола Варносов, сквош піпеткау бадмінтоні – тандем Едік Танасов та Тяунов Олександр.

Після майже трьохгодинних змагань учасники направлялися до Світлиці, де відбувалося нагородження переможців прикольними призами, гра в лотерею та найголовніше – зустріч із найвідомішими спортсменами України.
Найкраща футзалістка планети 2009 року Аліна Горобець, яка проживає у Коцюбинському, тренує дитячу команду клубу «Біличанка-НПУ» та відвідує місцеву християнську церкву, розповіла, що на тренуваннях просить мудрості, стриманості, терпіння, а перед іграми – Божої допомоги для гарної ігри.
Переможець Кубку України Юрій Карлюк, чемпіон США з вільної боротьби Стівен Баррет та двічі призер Олімпійських ігор Джон Пітерсон розповіли, як віра в Бога виховувала їхній дещо агресивний характер, притаманний всім представникам їхнього виду спорту.

На фото: Команда "Бамбуча" разом із десятикратним чемпіоном України з бейсболу,
гравцем збірної України, який двічі ставав найкращим гравцем Європи
у своєму амплуа, Райделем Арбелаєм Бессеррою (другий справа).


Десятикратний чемпіон України з бейсболу, гравець збірної України, який двічі ставав найкращим гравцем Європи у своєму амплуа, Райдель Арбелай Бессерра розповідав про те, наскільки змінилось його життя після зустрічі з Богом – Господь подарував йому кохану дружину та щасливу сім’ю, бажання жити та служити Йому.
В передостанній день на Тиждень спорту завітало декілька гостей. Один із них – гравець збірної України з баскетболу та команди «Будівельник» Леонід Стефанишин. Чимало людей ще пам’ятають, як декілька років тому нині 25-річний хлопець відмовився від великого спорту і… пішов у священики (Українська Автокефальна церква). На щастя, нещодавно у спорт повернувся і досить успішно – у цьому сезоні його назвали срібним призером Української баскетбольної ліги. У той же час Леонід не залишив і свого служіння. Під час свого виступу в Ірпені він пожартував, що не впевнений чи зміг би перемогти учасників стрітбольних змагань в рамках Тижня спорту. Стефанишин закликав дбати про духовне здоров’я, пам’ятати про Божу любов. А також порадів, що стільки молоді завітало на територію церкви.

Крім того, присутні могли познайомитись із фіналістами шоу «Україна має талант», командою «Герої майданчиків», які разом із молоддю грали в стрітбол і, звичайно ж, виграли. Пізніше всі мали нагоду насолодитися їхнім віртуозним виступом. Станіслав Світлицький (засновник команди, організатор Української стрітбольної ліги), Дмитро Кривенко та Анатолій Лутицький заохочували молодь ставити перед собою мету й не зупинятись. «Потрібно вірити, що захоплення може стати не тільки хобі, а й справою життя», - переконані хлопці.


В останній вечір Тижня спорту координатор американської групи Білл Сміт поділився власними враженнями: «Нашій команді було неймовірно приємно перебувати на Тижні спорту й із захопленням спостерігати, як вправно українці грають у всі види спорту. У вас чудова країна, класна молодь та неймовірно смачні страви, особливо борщ та голубці», – з усмішкою розповідав він.
Після молодь ще довго не хотіла розходитись. Дівчата й хлопці сиділи біля вогнища, коштували піцу, співали пісні, молились і на завершення грали у рівчачок. Американські друзі були у захваті – такої крейзі-гри вони ще не бачили.
Зоя Нікітюк 
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Shaytan
  • Shaytan (0)
  • Гостi
  • 27 липня 2010 23:15
Стефанишин класна людина :fellow:

0