Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Новобудови «МЕЛІОРАТОРА»

Новобудови «МЕЛІОРАТОРА»

Для багатьох підприємств минулий рік був дуже нелегким у фінансовому плані, позначилася економічна криза. На жаль, «під роздачу» потрапила й одна з найбільших бучанських фірм-старожилів – ЗАТ «Меліоратор».
Хоча підприємство завжди було лідером своєї галузі, будувало багато об’єктів для людей – йому також довелося пережити скрутні часи. Але керівництво не опускає руки і з оптимізмом дивиться у майбутнє. Про те, яким чином «Меліоратор» планує знову вийти на перші позиції, які має плани та перспективи розвитку – розповідає голова правління підприємства Василь Яцюк.

- Василю Петровичу, яка ситуація із будівництвом багатоповерхового будинку по вул. Чкалова, який ви зводите? Чого чекати людям, які придбали там житло?
- Нагадаю, що ми розпочали дане будівництво у 2008 році і «замахнулися» на велике: будувати швидко, якісно, недорого. Дуже хотілося, щоб цей проект був соціально спрямованим і квартири стали доступними для людей. Але, на жаль, криза внесла свої корективи. Зараз будуємо лише два під’їзди – це 72 квартири, з яких продона лише половина.

Говорячи в цілому, скажу, що криза сильно вдарила по нашій фірмі. Ми втратили низку державних, обласних та приватних замовлень по водному господарству. Зокрема, мова йде про об’єкти у місті Києві.
Але не зважаючи на це, зобов’язання перед інвесторами та покупцями квартир ми виконуємо й роботу не зупиняємо. Тож, до кінця поточного року завершимо будівництво двох під’їздів будинку, а вже в першому кварталі 2011 року заселимо людей. Повністю будинок буде зданий в експлуатацію у наступному році.

- Коли люди заселяться у збудовані під’їзди, їм не буде заважати будівництво, яке триватиме поряд?
- Був заздалегідь розроблений проект, автор якого – бучанський архітектор Валерій Косарев. Передбачено дві черги будівництва. Облаштуються окремі проходи людей, біля збудованих під’їздів проведемо благоустрій.


- Які квартири будуть у будинку?
- Одно-, двох- і трикімнатні квартири. На 3-кімнатне житло існує знижка – 10 відсотків. Наш будинок має низку переваг над іншими. По-перше, він утеплений ззовні. По-друге, його унікальність у поквартирному опаленні, що дасть змогу кожному господарю цілий рік регулювати температурний режим і мати гарячу воду. Опалення буде повністю автономним і не залежатиме від котельні, накруток у тепломережі та ін. Мешканці сплачуватимуть за послуги у три рази менше, ніж решта бучанців.

- Звідки берете кошти, щоб продовжувати будівництво?
- Дійсно, фінансові надходження та замовлення на виконання тих чи інших робіт – майже відсутні. Тому доводиться шукати неординарні рішення, щоб покращити ситуацію. Одне із них – співпраця з товариством «Магістраль». Вона ґрунтуватиметься на старих забутих схемах: вони нам матеріали – ми їм житло. Таким чином ми зможемо активізувати будівництво.

- Такий собі бартер?
- Наближено до бартеру. Ми робимо логічні продумані кроки, щоб не підвести існуючих та потенційних покупців.

- Розкажіть більш детальніше про своїх партнерів. Що собою представляє підприємство «Магістраль»? Наскільки надійно з ними працювати?
- «Магістраль» дуже добре зарекомендувала себе на ринку Києва. Очолює фірму Станіслав Бабинський.
Підприємство має доступ до залізобетонних заводів. Воно постачатиме нам конструкції, матеріали. Впевнені, що така схема оздоровить процес будівництва. Так що у Бучі є подальші перспективи співпраці із цією фірмою.
Зекономлені на будівельних матеріалах кошти зможемо направити на погашення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам ЗАТ «Меліоратор», сплату податків.

- Наскільки активно сьогодні працює фірма «Меліоратор»? Відомо, що є проблеми із виплатою заробітної плати працівникам...
- Знаєте, коли почалася криза і стало менше замовлень, з мого боку були допущені певні прорахунки. Якщо керівники інших підприємств відправили людей у відпустки за свій рахунок, звільняли, нашим працівникам продовжували зараховувати робочі години, хоча роботи не було. Це і стало головною причиною негараздів, а не будівництво будинку, як багато хто каже.
Фактична сума заборгованості по зарплаті дорівнює сумі боргу самої держави перед колективом, не кажучи вже про решту об’єктів, де також є боржники. Ситуація в економіці України дуже складна.

- Ви так багато будували раніше! Чи не розчарувалися у роботі тепер?
- У нас побудований цілий мікрорайон. Ні, я в жодному разі не розчаровуюся. Наш колектив виходив із набагато складніших ситуацій. Подолаємо й ці проблеми.

- Вам, як керівнику, мабуть, було дуже неприємно, що працівники запросили телебачення і привселюдно розповіли про проблеми?
- Звичайно, це не допоможе подолати труднощі тим, хто пішов на такий крок. Виступ на телебаченні організували люди, які ніколи не бажали добра колективу, підприємству, працівникам. Це було не мудре рішення.
У травні ми вже видали півмільйона заробітної плати. Сьогодні продовжуємо ліквідовувати заборгованість, сплачуємо податки. Критика – завжди неприємна, але переживемо, витримаємо, будемо мудрішими і сильнішими!

- Які найближчі плани у роботі «Меліоратора»? Чи з’явилися нові замовлення?
- Так, зараз ми беремо участь у тендерах по Київській області. Сподіваємося, що в активі з’явиться з десяток водогосподарських об’єктів і з липня ми вже розпочнемо на них працювати. Також почали активніше звертатися приватні замовники з проханням виконати роботи по прокладанню комунікацій та озер.
І, звичайно, продовжимо роботи по замовленнях Бучанської міської ради: будівництву парку, резервуару чистої води по вул. Тарасівській, водопроводу у мікрорайоні Мельники. Це дасть змогу колективу запрацювати і покращити фінансову ситуацію.
Маємо проекти щодо оновлення техніки підприємства, адже це значно розширить наші можливості.

- Парк буде розташований неподалік від житла, яке будуєте?
- Так, це буде красивий парк з доріжками, лавочками, струмками, фонтанами. Його прикрасою стане озеро площею 3 га.


- І в цьому озері можна буде купатися?
- Звичайно! І пляж буде облаштований. Озеро наповнюватиметься чистою джерельною водою й не буде перетинатися з річкою, стоками тощо. Бучанці зможуть повноцінно відпочивати біля води, купатися та ловити рибу.
Хочу сказати, що з водними ресурсами Буча відставала. Але завдяки зусиллям міського голови, ми у мікрорайоні Яблунька збудували вже два озера. Незабаром з’явиться ще одне озеро площею 3 га неподалік вул. Кірова (до речі, там також буде парк площею 10 га).

- Нині в Бучі будується багато об’єктів – і силами міської ради, і вашим підприємством, і бучанцями-сподвижниками. Зокрема, нещодавно по вул. Нове Шосе посадили квітники, так їх уже немає! Скажіть, на вашу думку, як боротися з вандалізмом? Яким чином можна змінити нашу ментальність?
- Звичайно, не приємно що краса, яка створюється у мікрорайонах міста, вздовж доріг та вулиць, у парках – кимось паплюжиться. Та не зважаючи на це, вважаю, що все-таки процес іде до кращого: бучанці виховуються, стають набагато культурнішими.
Вандалізм – то одиничні прояви і вони не означають, що потрібно зупинитися і нічого не робити, бо хтось може зруйнувати чи вирвати. Краса врятує світ! Потрібно про це пам’ятати і допомагати її творити.

- На завершення нашої розмови, давайте повернемось до будинку, який ви зводите. В якому місці він знаходиться? Це престижний мікрорайон Бучі? Чому людям там буде добре жити?
- Знаєте, будь-який мікрорайон Бучі – престижний. Так, у центрі більше розваг, громадських закладів, але й в цьому є свої недоліки: шум транспорту, залізниці, загазованість. У нас місце тихе, знаходиться на височині. Завдяки співпраці з церквою, яку також планують будувати, хочемо назвати мікрорайон Почаївським (в честь храму Ікони Божої Матері «Почаївська»).

Крім того, поряд з новобудовою є ліс, спортивні споруди, недалеко – школа, дитячий садок, стадіони, тенісний клуб «Campa», тренувальна база ФК «Оболонь», зручне транспортне сполучення.
До речі, бажаючі можуть звернутися за інформацією у відділ продаж наших партнерів за телефоном: (067) 62-999-55.
Сергій Куліда 
газета: "Бучанські новини" №24 від 18 червня 2010р.
 Інші новини по темі:
Обрано Почесного громадянина Бучі

Обрано Почесного громадянина Бучі

Буча та регіон
Василь Яцюк: «Поступово вже освоюємо й столицю»

Василь Яцюк: «Поступово вже освоюємо й столицю»

Бучанські новини
ЗАТ "Меліоратор" пропонує

ЗАТ "Меліоратор" пропонує

Буча та регіон
Світлана Демченко: «Люди бояться   вкладати кошти   в недобудовані об’єкти»

Світлана Демченко: «Люди бояться вкладати кошти в недобудовані об’єкти»

Бучанські новини
Входимо у рік новий з оптимізмом

Входимо у рік новий з оптимізмом

Бучанські новини
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
У місті будують парк

У місті будують парк

Бучанські новини
«Меліоратор» став потужним центром з надання допомоги фронту

«Меліоратор» став потужним центром з надання допомоги фронту

Буча та регіон
ЖК «Паркова Оселя» прийняв перших мешканців новобудови

ЖК «Паркова Оселя» прийняв перших мешканців новобудови

Бучанські новини
Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Бучанські новини
Справа усього життя

Справа усього життя

Молодіжне слово
Василь Яцюк : "Де живеш, там потрібно творити добро"

Василь Яцюк : "Де живеш, там потрібно творити добро"

Бучанські новини
Ірпінь: Генеральний план міста затверджено!

Ірпінь: Генеральний план міста затверджено!

Ірпінський вісник
Володимир Кравчук: «Завжди прагну зробити краще»

Володимир Кравчук: «Завжди прагну зробити краще»

Бучанські новини
Міський голова від­повів на запитан­ня жур­наліс­тів

Міський голова від­повів на запитан­ня жур­наліс­тів

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.