Буча новини міста, Буча сайт » Бучанська податкова інспекція » Публікації » Ірпінська ОДПІ доповідає про хід операції Бюджет.

Ірпінська ОДПІ доповідає про хід операції Бюджет.

Починаючи з квітня поточного року податковими органами проводиться операція під умовною назвою “Бюджет”, метою якої є виявлення та припинення протиправної діяльності суб’єктів господарювання, ліквідація міжрегіональних схем ухилення від оподаткування, притягнення до відповідальності організаторів та виконавців кримінальних схем зі створення та діяльності «вигодоформуючих» та «вигодотранспортуючих» суб’єктів господарювання, стягнення в дохід держави недоотриманих з підприємств - «вигодонабувачів» сум податкових зобов’язань.

З цією метою, мобілізовано роботу всіх підрозділів Ірпінської ОДПІ, створений та діє оперативний штаб, якій відслідковує, аналізує та координує роботу в напрямі проведення операції „Бюджет”.

В результаті проведеної роботи з початку поточного року за результатами контрольно-перевірочних заходів податківцями м.Ірпеня донараховано узгоджених податкових зобов`язань на суму - 2055 тис. грн., зменшено від`ємне значення об`єкту оподаткування з податку на прибуток на 135 тис. грн., зменшено відшкодування ПДВ на суму 901 тис. грн.

В ході проведення операції «Бюджет» управлінням податкового контролю юридичних осіб проведено 3 перевірки ризикових підприємств, тобто підприємств ,які розпочали ліквідаційну процедуру.

За результатами проведених перевірок встановлені наступні порушення податкового законодавства. Зокрема, за результатами перевірки ТОВ «В» донараховано 8,7 тис. грн. Встановлено заниження валових доходів за рахунок не включення суми попередньої оплати за реалізовану продукцію, встановлено завищення податкового кредиту у загальній сумі 870 грн., внаслідок виявлення розбіжності між задекларованими сумами ПДВ відображеними у складі податкового кредиту (ряд 17 «Усього податковий кредит») та відповідними підсумками сум ПДВ, відображеними у реєстрах отриманих податкових накладних.

Заходи по мобілізації коштів до бюджетів усіх рівнів тривають. При цьому, платники податків повинні усвідомити, що сплачуючи своєчасно та в повному обсязі податкові зобов`язання до бюджетів усіх рівнів, вони, насамперед, створюють належні умови для розвитку бізнесу в Ірпінському регіоні.
А.В.Васецький, заступник начальника Ірпінської ОДПІ 
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.