Буча новини міста, Буча сайт » відділ освіти » Буча: «Освітянські обрії – 2010»

Буча: «Освітянські обрії – 2010»

«Освітянські обрії – 2010»: вітаємо кращих педагогів та учнів міста

Ось і завершується тепла весна, а разом з нею – і навчальний рік. У місті Бучі склалася гарна традиція – наприкінці травня проводити міське свято «Освітянські обрії».

Тому 21 травня, у кінорозважальному комплексі «Акваріус», велика освітянська родина знову зібралася у дружнє коло. Вони з нетерпінням чекали, щоб почути імена тих, кого визнано кращим у своїй щоденній клопіткій праці вчити, вчитися, виховувати й любити.

Урочисту частину свята відкрила начальник Бучанського відділу освіти Лариса Федорук. Вона подякувала колегам за плідну багаторічну працю, учням – за жагу до знань і невтомне бажання підкорювати нові вершини та побажала подальших високих досягнень на обраній ниві.
Після цього підійшли до найбільш приємної та хвилюючої частини урочистстей – нагородження. Цьогоріч, переможців серед освітян визначали у восьми номінаціях.



«Відкриття року»

Учитель – це творець духовного світу юної особистості, особа, якій довірили найцінніше – дітей. своє майбутнє. За це учні творять дива, віддячуючи вчителям своїми успіхами.
Кожного року на освітянському небосхилі спалахують нові зірочки. Так, справжнім відкриттям 2010 року серед учнів стали: учень 9 класу школи № 4, Чемпіон України з самбо Богдан Мертвяченко та учень 9 класу гімназії, призер ІІІ етапу та лауреат IV етапу Всеукраїнської олімпіади з фізики Руслан Котвицький.

Найбільшого успіху серед педагогів здобули:
учитель фізики гімназії Ірина Жучкова (за підготовку призерів ІІІ етапу та лауреата ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з фізики) та тренер-викладач з дзюдо Бучанської ДЮСШ Олексій Лобанов (за підготовку переможців та призерів обласних змагань з дзюдо).
Нагороджені отримали Подяки та подарунки з рук Бучанського міського голови Анатолія Федорука.
Щож, нехай щастить юним талантам та їх мудрим наставникам!

«Гордість та надія»

У цій номінації вітали переможців Всеукраїнських, обласних предметних олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України та їхніх керівників.
Почесна місія нагородження була покладена на заступника Бучанського міського голови з гуманітарних питань Лариси Матюшенко.
Навчити учня, вкласти в нього всю свою душу й любов – важке завдання. Але бучанські педагоги впоралися з ним на «п’ятірку». Це не дивно, бо їхнє покликання нести місію любові і просвітництва в світ.

Так, «Гордістю та надією» Бучі стала:
Тетяна Грабарчук – учитель географії ЗОШ № 3, призер ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2010» у номінації «Географія».

За підготовку призерів та переможців різного рівзя олімпіад та конкурсів подяки та подарунки отримали: Валентина Карпенко (учитель української мови та літератури гімназії), Юлія Гурбич (учитель української мови та літератури школи-інтернату), Інна Ковалик (учитель зарубіжної літератури школи № 4), Оксана Фурлет (керівник гуртка Бучанського Центру з позашкільної роботи), Ганна Муляр (викладач дитячої школи мистецтв ім. Левка Ревуцького), Ольга Моторя (викладач Бучанської школи мистецтв ім Л. Ревуцького).

Іміжд міста, його інтелектуальний потенціал відстоювали безпосередньо талановиті учні.
Про Бучу стало відомо далеко за її межами завдаки:
- Наталії Карпенко, учениці 9 класу гімназії, призеру ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, призеру ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» у номінації «Література», призер ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України з української мови та літератури.
- Валерії Шептицькій – учениці 11 класу школи-інтернату, призеру ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, призеру ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України з української мови та літератури.
- Олександру Висотюку – переможцю обласних змагань та ІІ етапу спартакіади «Повір у себе» з плавання, переможцю відкритих обласних змагань Київської області з плавання серед дітей з особливими потребами, переможцю відкритого турніру з плавання на призи Героя України, ЗМС - Віктору Смирнову в програмі спартакіади Донецької області «Повір у себе» серед дітей з особливими потребами.
- Анастасії Ференс – вихованці Бучанського Центру позашкільної роботи, переможниці ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», номінація «Образотворче мистецтво», переможниці обласного етапу Всеукраїнського проекту «Маленький українець», номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво», призеру обласної виставки-конкурсу творчих робіт «Новорічний подарунок».
- Колективу театру «Овація» (учні школи № 4), переможцям конкурсу «Скажи которая Татьяна?» в номінації «Краща інсценізація і втілення стилю епохи»
- Хореографічному колективу «Фантазія» школи мистецтв ім. Л.Ревуцького, переможцям обласного конкурсу-фестивалю дитячої творчості «Дебют».



«Інтелект і талант»

Для привітання та нагородження у номінації «Інтелект і талант» на сцену був запрошений директор дочірнього підприємства Прип’ятського монтажного управління Руслан Заторський. Саме він і вручив нагороди юним інтелектуалам. Переможцями у цій номінації стали:

Валерія Вертій – учениця 6 класу гімназії, переможець ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з образотворчого мистецтва.
Олександра Кулик – учениця 9 класу школи-інтернату, переможець ІІІ етапу та призер IV етапу Всеукраїнської олімпіади з іспанської мови.
Людмила Яковенко – учениця 3 класу школи-інтернату, призер ІІІ етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика.
Даніела Давиденко – учениця 8-А кл. гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з російської мови.
Анастасія Бежевець – учениця 9 кл. школи-інтернату, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.
Микола Рагімов – учень 8 кл. гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії.
Христина Бордюг – учениця 11 кл. гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з фізики.
Володимир Піскун – учень 9 кл. гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.
Ганна Соловей – учениця 11 класу гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з образотворчого мистецтва.
Вікторія Єрмолаєва – учениця 8 класу гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з образотворчого мистецтва, призер обласного конкурсу «Дивослово».
Валерія Грановська – учениця 11 класу гімназії, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з російської мови.
Марія Остапенко – учениця 9 класу школи № 4, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з основ правознавства.
Леся Святюк - учениця 9 класу школи № 3, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з історії
Любов Мирончук – учениця 9 класу школи-інтернату, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з образотворчого мистецтва.
Валерія Зайченко – учениця 8 класу школи-інтернату, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.
Максим Литвиненко - учень 8 класу школи-інтернату, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з німецької мови, призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з історії.

«Творчість і натхнення»

Творчість завжди збагачувала людські душі, дарувала естетичну насолоду та привчала любити прекрасне. А Буча вже давно славиться юними митцями, танцюристами, художниками, вокалістами.
Для привітання та нагородження у номінації «ворчість і натхнення» на сцену були запрошені представник кондитерської фабрики «Деліція» і директор Видавничого дому «АДЕФ - Україна» Ігор Шпак. Вони вручили бучанським талантам подяки і подарунки. Тож, були нагороджені:

- Колектив учнів і педагогів школи №2, які стали фіналістами ІІІ Всеукраїнського конкурсу благодійних проектів «Добро починається з тебе».
- Анастасія Духненко, лауреат І премії ХІІІ Всеукраїнського фестивалю «Дитячий пісенний вернісаж – 2010».
- Аліна Клименко, лауреат ІІІ премії Міжнародного телевізійного конкурсу «Південний експрес».
- Костянтин Стамбірський, лауреат І премії Всеукраїнського конкурсу «Веселі канікули осені».
- Ірина Мот, переможець ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «О’бєднаймося ж, брати мої!», номінація «Образотворче мистецтво».
- Олександра Дехтяренко, переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», номінація «Образотворче мистецтво».
- Євгенія Пасічник, переможець обласного конкурсу фотографії «Неосяжна моя Україна».
- Анастасія Федорук, лауреат ІІ премії Чесько-Українського конкурсу «Золоті зернята – 2009».
- Марина Онищенко, призер обласного конкурсу-фестивалю дитячої творчості «Дебют».
- Іван Остапено, призер обласного конкурсу-фестивалю дитячої творчості «Дебют».
- Дмитро Макєєв, призер обласного етапу виставки-конкурсу «Новорічний подарунок».
- Анастасія Чубинська, переможець обласного фестивалю-конкурсу «Таланти багатодітної родини» в номінації «Патріотична пісня».
-Анастасія Куницька, призер обласного конкурсу «Космічні фантазії.
- Костянтин Андруша, призер обласного конкурсу «Знай і люби свій край».
- Дар'я Каленич, призер обласного етапу Всеукраїнського проекту «Маленький українець».
- Гурток «Вишиванка», обласного етапу Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Україна вишивана».
- Вокальний ансамбль «Круті дівчата», лауреати ІІІ ступеня Українського регіонального відбіркового туру Міжнародного телевізійного конкурсу «Південний експрес».

«Грація і сила»

Здорова нація завжди буде багатою і процвітаючою. У спортивному плані нам також є ким пишатися і ставити за приклад. Зокрема, це:

- Гурток бального та спортивного танцю «Ва-Данс». Танцювальні пари, переможці класифікаційних змагань на кубок спортивно-бального танцю 2010: Данило Латогуз та Юлія Петляк, Сергій Лавриненко та Ольга Дяденко, Максим Пилипенко та Валерія Олексюк;
- Анна Костик - учениця 9 класу гімназії, переможець ІІ Фестивалю дитячих танцювальних колективів «Мега-Стар».
- Вихованці Бучанської дитячо-юнацької спортивної школи, учні шкіл міста переможці та призери чемпіонату Київської області з дзюдо серед юнаків і дівчат 1994-96р.н., обласних змагань з дзюдо:
Микола Савчин, Анна Коваленко, Дарина Мельник, Денис Шабельний, Віталій Чайка, Аліна Лемба, Микита Постовенський, Олександр Кравченко, Юрій Артеменко, Владислав Зуєв.
- Станіслав Юхименко, учень 8 кл. школи № 3, переможець обласних змагань з шахів серед спортсменів з особливими потребами.
- Світлана Вождаєнко, учениця 11 кл. школи № 3, призерка відкритого чемпіонату Київської області зі спортивного туризму
- Анна Бабич, учениця 7 класу школи № 1, переможець та призер Міжнародного турніру переможець Кубка Святого Миколая з нокдаун карате, переможець КІО Кушин-кан карате, призер Чемпіонату України пам’яті Віталія Кушнірука, призер Меморіального турніру пам’яті Іллі Волкова.
- Людмила Кравченко, учениця 9 класу школи № 4, переможець обласних змагань з настільного тенісу серед спортсменів з особливими потребами на призи газети «Київська правда».
- Роман Лєпков, учень 5 класу гімназії, призер обласних змагань з шахів.
- Альона Козакевич, вихованка Бучанського центру позашкільної роботи, учениця 8 класу школи №4,призер обласних змагань з пішохідного туризму.
- Команди з футболу, вихованці Бучанської дитячо-юнацької спортивної школи, учні шкіл міста, переможці першості Київської області з футболу серед команд 1993-94 р.н. та 1995-96р.н. Група А І коло.
- Команди з міні-футболу, учнів школи № 4, переможців турніру Київщини «Шкіряний м’яч», призерів Всеукраїнського зонального турніру «Шкіряний м’яч».
Переможці отримали привітання та подарунки з рук Президента футбольного клубу Бучі Василя Олексюка та директора приватного підприємства «Орбіта» Ігоря Литвиненка.



«Праця і майстерність»

За високі здобутки на педагогічний ниві, майстерність, професіоналізм, творчий пошук нових методів і форм навчання були нагороджені бучанські вчителі та керівники гуртків. Протягом навчального року вони виявили неабиякі зусилля у підготовці своїх учнів, брали активну участь в організації їхнього навчання і дозвілля. Нагороди педагогам вручали керуюча справами Бучанської міської ради Галина Сурай та секретар ради Марія Крижова.

«Авторитет і лідерство»

У Бучі живуть люди, які всім серцем вболівають за освіту, роблять вагомий внесок у її розвиток. Вони заслужили на низький уклін і повагу.
Подякою міського голови та цінним подарунком Анатолій Федорук нагородив:

Ларису Федорук – начальника відділу освіти Бучанської міської ради.
Олену Лук’яненко – завідувач міського методичного кабінету відділу освіти за якісну організацію науково-методичної роботи в закладах освіти міста.
Миколу Шевчука – директора Бучанської Української гімназії, першої гімназії в Київській області, педагога-новатора, педагога-творця.
Ірину Зінюк - завідувача Бучанським дошкільним навчальним закладом №4 «Пролісок».Ірина Семенівна зарекомендувала себе як компетентний фахівець, знаючий і люблячий свою справу.
Галину Поліщук – завідувача Бучанським дошкільним навчальним закладом №1 «Сонячний».За час своєї діяльності показала себе грамотним, принциповим, творчим педагогом.
Аллу Літкевич - директора Бучанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4. Працюючи на посаді директора школи, Алла Миколаївна зуміла згуртувати колектив однодумців, творчих людей, які сміливо кидаються у вир ідей ,планів, задумів, запропонованих директором.
Ніну Лізенко – директора НВК «ЗОШ І ступеня -ДНЗ «Берізка».Чуйне ставлення до дітей та батьків, індивідуальний підхід до них, незвичайне новаторське ставлення до організації навчально-виховного процесу сприяють відмінному вихованню малюків.
Михайла Наконечного - директор спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням іноземних мов. Досвід Михайла Петровича високо цінується у Всеукраїнських та міжнародних організаціях, які займаються питаннями захисту дітей. Михайло Наконечний нагороджений знаком «Відмінник освіти», званням «Заслужений вчитель України», Орденом Святого Миколая Чудотворця.
Також переможців привітав директор торгівельного центру «Нова лінія» Анатолій Коваль.

«Батьківське крило»

Важко летіти, маючи одне крило, так само важко виховувати і навчати, якщо у цьому не допомагають батьки. Наші батьки – це надійна підтримка у справі виховання підростаючого покоління. Насамперед, це - Антоніна Плоніш (ДНЗ №1), Світлана Московська (ДНЗ №2), Максим Степаненко (ДНЗ №3), Олена Шастун (ДНЗ №4), Віталій Музиченко (ДНЗ №5), Ігор Кожемяка (НВК «Берізка»), Олександр Гребеник (школа №1), Катерина Шевченко (школа №2), Анатолій Ваховський (школа №3), Олександр Омелянчик (школа №4), Ярослава Павловська (Бучанська Українська гімназія), Віктор Коваль (школа-інтернат), Вікторія Шептицька (школа-інтернат). Усі вони отримали подяки Бучанського відділу освіти.

Загалом свято пройшло у добрій та невимушеній атмосфері. Підведення підсумків на освітянській ниві поєднувалося з розважальною програмою. У перервах між номінаціями, присутнім глядачам діти дарували свої концертні номери– яскраві та сміливі, як і саме підростаюче покоління бучанців.
Не забули подякувати спонсорам заходу. Навіть у нелегкі часи кризи освітянське свято отримало продовження завдяки небайдужим людям – приватним підприємцям, керівникам підприємств та торгівельних закладів міста Бучі. «Тактично, без зайвого бюрократизму, як справжні друзі, вони підставили нам надійне плече допомоги. Саме таким чином зароджуються традиції благодійності – без зайвих слів, конкретними справами!», - зауважили організатори свята.

Додамо лише, що підтримувати та розвивати таланти наших дітей – благородно і почесно. Ми маємо ким пишатися і можемо гордо заявити про те, що у Бучі зростають і живуть люди виховані, освічені, творчі та інтелектуальні. Завдяки їм формуватиметься справжня еліта української нації.
Побажаємо переможцям успіхів! До зустрічі на «Освітянських обріях – 2011»!

Людмила Гладська, спеціально для 
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.