Неділя Святих Отців

Браття і сестри! Радий привітати Вас з Відданням свята Пасхи та Вознесінням Христовим! В майбутню неділю Церква згадує й прославляє святих і богоносних отців Першого Вселенського Собору, скликаного рівноапостольним Костянтином у Нікеї, в 325 році, для утвердження істинного вчення про божество Ісуса Христа проти неправдивого вчення Арія, який не визнавав Сина Божого вічним і єдиносущним Отцю.

Історія Вселенських соборів, яких було сім, є досить повчальною для нас. Ці собори названі Вселенськими тому, що на них, по можливості, збиралися патріархи, єпископи та пресвітери з усіх країн тодішнього світу, де тільки існували православні Церкви. Головним приводом для їх проведення була поява єретиків, що бентежили православних християн своїм перекрученим вченням відносно істин віри.

Перший Вселенський собор, був скликаний проти неправдивого вчення про Ісуса Христа, котре проповідував Арій - колишній пресвітер з Олександрії. На цей собор прибуло 318 отців, на ньому псевдовчення Арія було відкинуто, стверджено догмат про Вічність Сина Божого і єдиносущність Його з Богом Отцем. Основним діянням отців Першого Вселенського Собору було формулювання істинного вчення про Господа Ісуса Христа як Єдинородного Сина Божого, народженого і несотворенного, Єдиносущного Отцю.

Син Божий по своїй сутності абсолютно однаковий з Богом Отцем, Він завжди вічно народжується як світло від світла, безстрасно, не по законах сотвореного матеріального світу. Цю найбільшу Божественну істину поки ми живемо поняттями матеріального світу, повністю ми не можемо осягнути, тому троїчність Бога і іменується «Тайною Пресвятої Трійці». «Я і Отець – одне» говорить нам Спаситель. І ми віримо Його словам і сповідуємо цю віру у символі котрий для нас залишили Отці Святого Першого Вселенського Собору.

Ваші запитання, відгуки та пропозиції надсилайте за адресою: м. Буча, вул. Вокзальна, 127 Б; тел. 097 7538700

З повагою та любов’ю д
о Вас,
ієрей Михаїл Колочавін
ієрей Михаїл Колочавін, настоятель парафії ікони Божої Матері «Почаївська» 
церква
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.