Найдорожчий дар – батьківство

Зародження життя це велике таїнство, яке дається з благословення Божого. Деякі подружжя заздалегідь готуються та планують поповнення у сім’ї, тому новину про батьківство сприймають з радістю і вдячністю Богові за його милість. Та на превеликий жаль є і жінки, які з легкістю позбуваються дитини в утробі, або, народивши, залишають її напризволяще. Ця глибока драма залишає відбиток, і, по суті, змінює подальше життя не лише дитини і матері, але і суспільства… З цього приводу виникає багато запитань, на які не завжди вдається знайти відповідь, яка б не суперечила би християнському вченню. Чи може замінити постійна гонитва за матеріальними цінностями сімейне тепло, затишок, любов та повагу, дитячий сміх, здорову та люблячу атмосферу в родині? Чому відповідальні і чесні сім’ї постають перед проблемою зачаття, та як зрозуміти те, що бажана дитина народжується хворою, а іноді і не спроможною для самостійного життя? Лише відповідь „на все воля Божа” пом’якшує серце і дає силу вірити і жити.



Молоде подружжя Євгена та Олени Захарчишинів у липні 2003 року очікували на народження сина. Але в омріяне щастя батьківства закрався біль і відчай. Пологи почалися завчасно і Олена відчула, що лише молитва до Бога допоможе їй зберегти дитину. Прохала тільки одного — життя новонародженому, а з усім іншим вона впорається, здолає всі труднощі, бо ця дитина є для неї найдорожчим даром. Лікарі врятували хлопчика, а з лікарні виписали із діагнозом ДЦП (дитячий церебральний параліч).

Сім’я проживає у військовому містечку міста Гостомель. Перевернули би гори аби син Іван зміг самостійно стояти на ніжках і ходити. Безкінечні походи по лікарях не змінили стану дитини, бо, як виявилося, недостатньо знати організм і всі його функції. Для повноцінної життєдіяльності в усіх її барвах, необхідно лікувати дитину комплексно, враховуючи як фізичний так і духовний, психоемоційний та моральний стан. Поки наша медицина вийде на такий новий, вдосконалений рівень лікування причин, а не наслідків, на допомогу людям приходить флора і фауна.

Замислимось тільки, що було би, якби на землі жили тільки homo sapiens — ні дерева, ні квіточки, ні тваринки, ані пташечки. Зелений світ — основа життя, джерело кисню, природно-неповторна барвиста окраса. Тварини — менші брати, живуть за своїми законами і, нерідко, більш гуманними, ніж у людей. Все довкола створено Господом настільки мудро, що при правильному розумінні і підході повинно приносити людству лише користь.

По вірі вашій воздасться вам
Непереборна сила волі і бажання вилікувати свою дитину, допомагає Олені потрапити в Одеський дельфінарій. Там її син Іван має можливість пройти курс лікування, в якому дельфіни відіграють головну роль лікарів.

Усім відомо, що дельфін істота, яка живе у двох стихіях — морській та повітряній. Він є царем риб, символом морської сили, безпеки й швидкості, волі, шляхетності, любові, а також рятівником людей на морі. Кому доводилось бачити дельфінів на морському горизонті, пропливаючи на кораблі чи яхті, спостерігали, як ці дивні і красиві істоти демонструють неймовірний потік радості. Здається, вони навмисне вишукують мореплавців, аби поділитися і зарядити їх своєю доброю енергією.
Міфи багатьох народів говорять про дельфінів, що вони існують поза межами простору і часу, володіючи даром пророцтва, здатні одним стрибком вилетіти з води й досягти неба, мріючи зайняти своє місце серед сузір’їв…

В спілкуванні з людиною дельфін проявляє інтерес, привертає до себе увагу, демонструє дружелюбність, щирість намірів. Вчені дослідили, що дельфін наділений особливим неповторним голосовим апаратом, звук якого позитивно впливає на людину, здатний лікувати.

Дельфінотерапія є перспективним і ефективним методом оздоровлення дітей з різноманітними вадами. Існує два види впливу дельфінотерапії на людину — фізіологічний і психологічний. До фізіологічного виду відносять ультразвуковий, гідроакустичний та гідромасажний. Відомо, що ультразвук використовується в медицині з лікувальною метою, адже має здатність розганяти застояну рідину, сприяє більш ефективному і швидкому дренажу тканин, тому, ультразвуковій дії дельфінів науковці надають великого значення. Сонар дельфіна має здатність випромінювати ультразвук з інтенсивністю 8,3 вт/см2, що є в чотири рази більшим за сучасний надпотужний ультразвуковий лікувальний апарат. Під час сеансу з дельфінами, було зафіксовано, що вони випромінюють ехолокаційні хвилі, частотою 10-20 кГц.

Ще одним ефектом дельфінотерапії є гідромасаж внутрішніх органів та шкіри, який здійснюється завдяки рухів дельфіна хвостовим плавником. Торкаючись до біологічно активних точок на руках і ногах дитини, дельфін стимулює рефлекторні зони нервової системи. Імпульси, що виникають, передаються у відповідні нервові центри, а нервова система, у свою чергу, посилає до ураженого органу імпульси, активізуючи системи самовідновлення.

Основними аспектами психологічного механізму дельфінотерапії є спілкування та гра. Дельфін зі своєю природною „усмішкою” і дружелюбністю сприяє позитивним емоціям та відновленню психічного, мовного і фізичного розвитку дитини, що в результаті дає величезний заряд емоцій радості, щастя та гармонії.
Висока ефективність дельфінотерапії пояснюється просто. У хворих дітей починає активно працювати кора головного мозку. Якщо, приміром, порівняти енцифолограми (дослідження кори головного мозку) хворих дітей до і після дельфінотерапії, то психологи та педіатри запевняють, що такого ефекту можна було досягнути лише після трьох-чотирьох місяців серйозного неврологічного лікування у клініці.

По поверненню Івасика з Одеського дельфінарію додому не можливо не помітити ту неймовірну, кардинальну зміну у його фізичному та емоційному стані, сьогодні йому під силу зробити те, чого протягом чотирьох з половиною років не вдавалося. Іван з кожним днем оживає, закликаючи всіх звернути увагу на те, як він вправно стоїть і вже поступово самостійно ходить.

Спокійніше на душі і у Євгена та Олени Захарчишинів, коли вони помічають зміни на краще, зміни у здоров’ї їхньої дитини. Вони безмежно вдячні людям, які не словом, а ділом допомогли у оздоровленні їхнього сина, зокрема благодійникам із будівельної компанії ЗАТ «Планета-Буд» та всім небайдужим.


Мороз Богдана
православний духовний центр
 Інші новини по темі:
Реєстрація народження дитини — правовий акт, що засвідчує її походження

Реєстрація народження дитини — правовий акт, що засвідчує її походження

Бучанські новини
Життя Марії Єгипетської

Життя Марії Єгипетської

новини церкви
Дорогі бучанці та гості міста!

Дорогі бучанці та гості міста!

Бучанські новини
Основи законодавства: аліменти на дитину

Основи законодавства: аліменти на дитину

законодавтство
Правила реєстрації дитини при народженні

Правила реєстрації дитини при народженні

Буча та регіон
Як підготуватися до таїнства хрещення дитини?

Як підготуватися до таїнства хрещення дитини?

новини церкви
30 вересня - День усиновлення

30 вересня - День усиновлення

Бучанські новини
Юридична консультація: Договори між подружжям щодо спільних дітей

Юридична консультація: Договори між подружжям щодо спільних дітей

законодавтство
Про молитву. Які бувають молитви?

Про молитву. Які бувають молитви?

новини церкви
Звернення Президента до Українського народу

Звернення Президента до Українського народу

Суспільство
Підлітки та Інтернет: зло чи користь?

Підлітки та Інтернет: зло чи користь?

Бучанські новини
П’ята неділя після Великодня..

П’ята неділя після Великодня..

новини церкви
Перші кроки в доросле життя

Перші кроки в доросле життя

статті
Формування молодіжної свідомості

Формування молодіжної свідомості

Бучанські новини
Успіння Пресвятої Богородиці

Успіння Пресвятої Богородиці

новини церкви
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.