Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » «Теплокомунсервіс» - Лідер галузі 2009 року

«Теплокомунсервіс» - Лідер галузі 2009 року

На початку січня цього року місцевому комунально-побутовому підприємству «Теплокомунсервіс» було присвоєно звання «Лідер галузі 2009 року». Залишивши далеко позаду 300 000 підприємств, які здійснюють діяльність з теплопостачання в Україні, воно посіло 7 місце сумарного балу у рейтингу. А керівник підприємства Сергій Пирч був нагороджений орденом «Професіонал галузі». Вручав високу нагороду генеральний секретар Ради торгово-промислової Палати України Віктор Яновський.

Довідка
КПП "Теплокомунсервіс" створене 10 травня 1993 року.
Кількість працюючих - 120 чоловік.
У 2009 році вироблено 33,0 тис. ГКал теплової енергії, яку споживають жителі нашого регіону, а це майже 70 багатоповерхових будинків у містах Буча, Ірпінь, селищах Ворзель, Гостомель та Коцюбинське - всього 4406 абонентів, крім того, школи, дошкільні дитячі заклади, військова частина.


Сьогодні «Теплокомунсервіс» успішно здійснює свою діяльність в Ірпінському регіоні та Бучі. Теплом забезпечені чимало багатоповерхових будинків та більшість дитсадків міста. Крім того, на підприємстві розроблена і втілюється в життя програма енергозбереження, яка передбачає заміну застарілого обладнання на більш сучасне. Про все це і розповідає інженер «Теплокомунсервісу» Анатолій ШЕЛЯГ.

- Анатолію Васильовичу, завдяки яким факторам вдалося досягнути таких висот?
- Насамперед завдяки продуманій політиці нашого директора – Сергія Пирча, який є професіоналом високого рівня. Він зумів створити злагоджений колектив – від технічних працівників до робітничого складу. Люди вболівають за результат і якість своєї праці, адже специфіка роботи – постачати тепло населенню. Звідси й високий результат нашої діяльності.

Крім того, важливою складовою сталого колективу є соціальні гарантії, які виконуються згідно з діючим законодавством, включаючи право на відпочинок та оздоровлення працівників та членів їх сімей, а також постійне навчання та заходи по забезпеченню охорони праці.

- Які об’єкти входять до сфери обслуговування «Теплокомунсервіс»?
- Підприємство обслуговує більше 20 котелень в Ірпінському регіоні та місті Буча. Зокрема, мова йде про котельні, що розташовані на Гостомельському склозаводі, Бучанському склозаводі (опалює весь мікрорайон), на нашій основній базі – колишній котельні фірми «Агробудпостач», багатьох бучанських дитячих дошкільних закладах: «Козачок», «Пролісок», «Берізка».

- Скажіть, будь ласка, чи застосовуєте у роботі нові технології, спрямовані на енергозбереження?
- На підприємстві розроблена і втілюється в життя програма енергозбереження, яка передбачає заміну застарілого обладнання на більш сучасне, з високим ККД, а також заміна зношених тепломереж на мережі із попередньо-ізольованими трубами. Так тільки в 2009 році реконструйовано 500 метрів мережі по вул.Чкалова в м. Буча. реконструйовано 230 метрів теплових мереж в с.м.т. Гостомель по вул. Леніна, 250 метрів мережі в с.м.т. Коцюбинському.

По цій програмі підприємство взяло кредит у розмірі 2,0 млн грн, завдяки чому і зроблено реконструкцію - заміну котлів на сучасні, виробництва Німеччини, Італії та спільного виробництва України-Чехії. Так реконструйовані котельні в м. Буча по вул. Кірова, 84, вул. Кірова, 144; ЗОНІ №3 - по вул. Вокзальній. По вул. Островського, 24 повністю замінено котлоагрегат на сучасний. Реконструйовано також котельню в с.м.т. Гостомель, по вул. Леніна, 218. За цією ж програмою розпочато будівництво топкової (мінікотельні) в м. Буча по вул. Радгоспній.

Також ми маємо дахові котельні, які вважаються енергозберігаючими, бо дають більше тепла і споживають менше палива. Вони встановлені у бучанських будинках по бул. Богдана Хмельницького, 2, бул. Богдана Хмельницького, 4, вул. Пушкінській, 59 Б.
Також у минулому році прийняли в експлуатацію котельню по вул. Вишневій, 3, що обслуговує масив, який зводить Київжитлобуд.



- Коли починається опалювальний сезон, ваше підприємство чи не найперше подає тепло у помешкання, будівлі. З чим пов’язана така активність?
- Скажу, що в жовтні 2009 року ми найперші розпочали опалювальний сезон завдяки тому, що вчасно розраховувалися за спожитий газ перед ДК «Газ України». Адже якщо в теплопостачального підприємства є борги, то йому ліміти на газ так просто не виділяються.

- Тобто, ви намагаєтеся до мінімуму звести свої борги. А наскільки населення по відношенню до «Теплокомунсервіс» вчасно сплачує кошти за спожиті послуги?
- На жаль, з цим маємо чималі проблеми. Як не парадоксально, але найбільша заборгованість у новобудовах міста Бучі. Придбати квартири в цих мікрорайонах коштувало не дешево, а от сплатити за комунальні послуги – у їх власників грошей не вистачає. Лише один будинок по бул. Богдана Хмельницького заборгував 140 тис. грн. Не кращу ситуацію маємо і по будинку, що по вул. Водопровідній, 62. Із 114 квартир – лише 11 чоловік мають борг на загальну суму понад 60 тис. грн.
Є люди, які здають квартири в оренду, ніде цього не фіксуючи, а за комунальні послуги не платять. Є й такі, що придбали житло, але не живуть у ньому.

Подаємо на таких жителів позовні заяви до суду, виносимо попередження, ведемо роз’яснювальна роботу, вивішуємо списки неплатників. З боржниками працюємо постійно, інакше підприємство не вижило б.
Ми намагаємося втриматися на ринку і результати діяльності говорять самі за себе.

- Стосовно цінової політики. Чи буде «Теплокомунсервіс» змінювати тарифи для населення?
- Ми підняли тарифи з 1 січня 2010 року. Але у нас тарифи на теплопостачання в Бучі нижчі, ніж наприклад у КП «Бучатепломережі», яке також надає відповідні послуги.
Раніше міська влада міста Ірпеня надавала дотації, за рахунок яких можна було покрити різницю між собівартістю послуги і тими тарифами, які встановлені для населення. Але фінансування припинилося і з жовтня минулого року «Теплокомунсервіс» змушений був підняти тарифи до рівня економічно обґрунтованих витрат. Наше керівництво пішло на те, аби не робити людям такого «новорічного сюрпризу». Тому тарифи змінилися вже в 2010 році. Усі розрахунки на формування ціни за опалення 1 кв. м площі були ухвалені Київською обласною інспекцією по цінам. Висновки експертизи засвідчили, що вони відповідають усім нормам і діючій ціні на газ. Але все одно – багато громадян були незадоволені прийнятим рішенням.

- Чи плануєте розширювати сферу своєї діяльності? Наприклад, обслуговувати нові мікрорайони Бучі?
- Так, за можливості. Принаймні, перспектива є і ми не стоїмо осторонь життя міста. Якщо з’являються нові об’єкти, то, звичайно, намагаємося робити все, аби їх обслуговувало саме наше підприємство.

- Будете так само активно працювати і в 2010 році та бути одними з кращих у своїй галузі?
- Намагатимемося і в цьому році не здавати своїх позицій, але для цього – важлива співпраця. Питання опалення – не тільки наше. Ми подаємо теплоносій до входу в будинок, а внутрішньобудинкові мережі обслуговує КЖЕП. Тому без тісної взаємодії – складно щось вирішувати.
Зазначу, що з Бучанською міською радою у нас досить добрі ділові та продуктивні стосунки. Ми відчуваємо моральну підтримку, а це також дуже важливо. З нами рахуються і ми в свою чергу намагаємося йти на зустріч, якщо виникають якісь проблеми.
Потрібно працювати разом, лише тоді буде результат. І виграють від цього, насамперед, жителі, яким надаються послуги.

Колектив редакції «Бучанські новини» щиро вітає керівника підприємства «Теплокомунсервіс» Сергія Пирча та весь його колектив із отриманою нагородою.
Бажаємо нових успіхів і подальшого процвітання!


Людмила Гладська
газета: "Бучанські новини" №3 від 22 січня 2010 р.
 Інші новини по темі:
Бучанське підприємство "Теплокомунсервіс": 25 років лідерства

Бучанське підприємство "Теплокомунсервіс": 25 років лідерства

Буча та регіон
Оголошення: З 15 вересня  починається наповнення теплоносієм зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж

Оголошення: З 15 вересня починається наповнення теплоносієм зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж

Буча та регіон
Теплокомунсервіс інформує

Теплокомунсервіс інформує

Буча та регіон
"Теплокомунсервіс" інформує: 4 вересня починається наповнення теплоносієм інженерних мереж

"Теплокомунсервіс" інформує: 4 вересня починається наповнення теплоносієм інженерних мереж

Буча та регіон
У Бучі затвердили тариф на теплопостачання на 2019 рік (відео)

У Бучі затвердили тариф на теплопостачання на 2019 рік (відео)

Буча та регіон
Буча: Тарифи на послуги по теплопостачанню та гарячому водопостачанню

Буча: Тарифи на послуги по теплопостачанню та гарячому водопостачанню

ВИКОНКОМ
З 1 травня в Бучі запроваджено нові тарифи на опалення та гарячу воду

З 1 травня в Бучі запроваджено нові тарифи на опалення та гарячу воду

Бучанські новини
Готуємося до опалювального сезону

Готуємося до опалювального сезону

Буча та регіон
ПКПП "Теплокомунсервіс" створено сайт

ПКПП "Теплокомунсервіс" створено сайт

Буча та регіон
Увага! З 10 вересня розпочнеться наповнення теплоносієм зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж

Увага! З 10 вересня розпочнеться наповнення теплоносієм зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж

Буча та регіон
На склозаводській буде своя котельня

На склозаводській буде своя котельня

Бучанські новини
Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Бучанські новини
Бучанська ОТГ: З 16 вересня починається наповнення теплоносієм інженерних мереж

Бучанська ОТГ: З 16 вересня починається наповнення теплоносієм інженерних мереж

Бучанські новини
Теплокомунсервіс перейшов на дистанційну роботу

Теплокомунсервіс перейшов на дистанційну роботу

Буча та регіон
Нові ціни на тарифи з послуг теплопостачання

Нові ціни на тарифи з послуг теплопостачання

Буча та регіон
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Helga Pataki
Але все одно – багато громадян були незадоволені прийнятим рішенням.

мда... незадоволені...

ладно на 2,3, 10 гривен поднимать тарифы, но лишние 50 гр. лично у меня в кармане не валяются.
А летом за тепло платить - это вообще маразм... (абонплата или как это там у них называется)

Хорошо хоть что за подогрев горячей воды не приходится платить, потому что ее перестали нагревать еще 3 года назад.

Этому предприятию БОЛЬШОЙ МИНУС!

0