На межі мінору і мажору

Господи! Спасибі за контрасти
Й неповторність кожного повтору
І – за настрій.
Цей незвичний настрій
На межі мінору і мажору.


У приміщенні Київського будинку вчених 23 жовтня 2009р. відбувся поетично-музичний вечір композитора Олексія Кисельова і поетеси Юлії Бережко-Камінської «Гербарій», присвячений виходу книжки Юлії «Контрасти».

Дві години концерту пройшли на одному подиху. Їх заповнила вишукана музика - імпровізації киянина Олексія Кисельова та поетичне слово Юлії. До виступаючих також приєдналися Роман Коляда, який за роялем виконав один зі своїх останніх творів і зачитав власного вірша, присвяченого Бережко-Камінській; талановита співачка Дарія Ковтун (акомпаніатор – Євген Хмара) із відомою піснею «Чорнобривці» і одна із провідних молодих поетес – Євгенія Більченко. Вечір завершився гучними оплесками і… небажанням глядачів полишати залу. Тому, після спроб виступаючих попрощатися із публікою, концерт було продовжено ще декількома музичними і поетичними виступами.

У залі серед глядачів був присутній відомий київський поет Володимир Гутковський: «Сьогодні Юлія і Олексій подарували нам свято. Із Юлією я знайомий лише декілька місяців, але мав нагоду спостерігати за тим, що чим вона займається. Якщо ви думаєте, що за межами Києва – нічого цікавого не відбувається – помиляєтеся. У людей мистецтва є декілька улюблених місць, - своєрідних магнітів: у Києві - Будинок письменників, Будинок вчених і Уваровський дім у Ворзелі, де творче життя не менш насичене і якісне, ніж у столиці. До речі, до моїх привітань приєднується також поет Василь Дробот, який прочитав книжку «Контрасти» і дуже високо її оцінив».

Зі словом виступила і письменниця, перекладачка Валерія Богуславська: «Я навіть не сподівалася, що цей вечір мене так вразить. Вірші Бережко-Камінської мала можливість читати два роки тому. Вони мені сподобалися. Проте те, що сьогодні почула – це творчість вже зовсім іншого рівня. За два роки ніби прірва була подолана».

«Те, про що Юлія говорить віршами, - Олексій Кисельов виводить у музиці. Усе живо, нероздільно, щиро. Сподіваюся, що цей творчий дует подарує нам ще не один вечір» - зізналася одна зі слухачок – Олена Савельєва.






Роман Коляда
Фото: Володимир Шилов

***
Ю.Б.-К.

Свіжі вірші, як свіже повітря –
Потрібні. Відтак, неспроста,
Читаєш, і наче на блискавки вістрі
Мчиш над вічністю мостом.

Хочеться вас начитатися вдосталь
Іпостасей буття всеєдиного слова,
Сяйва прозрінь гігабайтами поспіль
Знову і знову, і знову.

Свіжі вірші, мов янголів пір’я,
Небесної ніжності постіль.
Посмішка неба, дитяча, щира
І на безсмертя дозвіл.
1 0

Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.