Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Мікрорайон Склозаводської – цікавий, затишний. Але разом із цим, як і кожен округ, що віддалений від центру, має свої проблеми.

Про існуючі негаразди та шляхи їх подолання, а також розвиток інфраструктури – розповідає депутат Бучанської міської ради по виборчому округу №24 (вулиці: Стадіонна, Будівельний тупик, Склозаводська, 1, 2, 3) Світлана АРХИПЕНКО.

- Світлано Павлівно, яка ситуація із гуртожитком, що на Склозаводській (в якому стані, хто його обслуговує, чи багато людей там проживає)?
- Однією з проблем гуртожитку є його занедбаний стан, будівля потребує капітального ремонту. Це неможливо зробити, бо гуртожиток знаходиться на балансі Бучанського заводу склотари, а у власності держави в особі Фонду держмайна. Як і скрізь буває у подібних ситуаціях – зараз там проживає багато людей, які вже не працюють на підприємстві. Загалом кількість мешканців цього гуртожитку – близько 100 чоловік.
Варто зазначити, що завод не надто переймається проблемами людей, у яких там є ліжко чи кімната. Мешканцями гуртожитку неодноразово піднімалося питання про передачу об’єкту до комунальної власності Бучанської міської ради. Проте гуртожиток в аварійному стані (немає ремонту, один душ на поверсі, який постійно не працює, в жахливому стані комунікації) і прийняти його – означає повністю робити там капітальний ремонт. Згідно чинного законодавства витрати на проведення ремонту покладаються на балансоутримувача, тобто завод та органи місцевого самоврядування, якщо в останнього передбачені такі видатки.

Тож і складається ситуація, що майно – державне, але практично все закріплене за заводом, люди ж хочуть, щоб будівлею опікувалося місто. Це питання – на контролі міської ради. Вийшов закон про приватизацію гуртожитків. Як здійснюватиметься ця процедура – наразі важко сказати. Адже заплутана ситуація з тим, хто там проживає, зареєстрований і хто має право на місце в гуртожитку. В даний процес в першу чергу повинно втрутитися керівництво заводу, яке добре знає своїх працівників. Все ж таки сподіваюся, що найближчим часом вдасться вирішити цю проблему.

- До речі, непроста ситуація склалася і з вул. Стадіонною?
- Так. Раніше будинки, які розташовані на ній, належали Бучанському заводу Скловиробів, який збанкрутів. Нині мешканці цієї вулиці, щоб взяти довідку, змушені їхати до Києва (Ліквідатор). При цьому, вулиця Стадіоннна не значиться ні в державній, ні в комунальній власності.
Аби врегулювати питання, як варіант – створити кооператив обєднання співвласників, зареєструвати його, як юридичну особу Бучанської міської ради. Кооператив укладе відповідні договори на обслуговування.

- У якому стані дороги на окрузі?
- Всі дороги заасфальтовані, де потрібно – встановлені «лежачі поліцейські». З цим у нас проблем немає. Зокрема, у минулому році заасфальтували відрізок шляху по вул. Склозаводській, 9.

- Яка доля Склозаводу: чи працює підприємство за призначенням?
- Завод працює, скарг і нарікань на його роботу немає.

- Наскільки добре налагоджена система надання послуг на окрузі: як працює відділення поштового зв’язку, транспорт, сфера побутового обслуговування?
- Процес налагоджений: сміття вивозиться вчасно, зручне транспортне сполучення, адже поруч – електричка та маршрутка, достатня кількість магазинів, аптека (щоправда, хотілося, аби вона працювала трошки довше і асортимент був кращим), добре працює відділення поштового зв’язку.
Приватні підприємці слідкують за благоустроєм біля своїх закладів.

- Що змінилося, або з’явилося нового на окрузі останнім часом?
- Якщо говорити про останні п’ять років, то на окрузі з’явилося відділення поштового зв’язку, облаштовані майданчики з сучасними тренажерами компанії «Inter-Atletika», приведений у належний стан дитячий майданчик у НВК «Берізка», поряд – створений спортивний майданчик із штучним покриттям. Цього року планувалося виділити з місцевого бюджету 100 тис. грн на ремонт НВК «Берізка», але тендери так і не були проведені. Думаю, що ця робота відбудеться у наступному році.

Почала курсувати маршрутка - №381 С. Але на роботу автотранспорту є нарікання. Зараз змінили маршрут (коли транспорт їде з Києва, то не заїжджає на Склозаводську, лише по вул. Кірова на вул. Садову). Жителі незадоволені, тому що основна маса людей з багатоповерхівок проживають на Склозаводській і користуються цим маршрутом. Бажано, щоб була облаштована зупинка (розклад руху). Жителі будуть писати колективне звернення до адміністрації Ірпінського АТП №13250. Крім того, виникають питання щодо цінової політики перевезення школярів.

- Які проблеми, наразі, потрібно ще вирішити на окрузі?
- Потрібно провести ремонти у під’їздах будинків по вул. Склозаводській, 2, 3. У деяких будинках вони не робилися по десять і більше років. Як наслідок – цвітуть стіни, з-під штукатурки навіть уже цеглу видно. Я звернулася до Бучанської міської ради, аби дані роботи включили до плану соціально-економічного розвитку міста. Але у зв’язку з нестачею коштів, ремонт відклали.

Хоча в будинку №2 були встановлені металеві двері з кодовими замками. Було проведено поточний ремонт покрівлі в будинках по вул. Склозаводській, 2, 3. Силами УЖКГ проводився капітальний ремонт холодного водопостачання, замінювалися труби. Але слід сказати, що на Склозаводській – велика заборгованість жителів перед комунальним підприємством. Так, загальна сума боргу становить 25 980, 22 грн. Керівництво КЖЕПу повідомило, що ремонти в першу чергу робляться у тих будинках, де найменша заборгованість.

Особисто я працюю із жителями округу в цьому напрямку, проводжу роз’яснювальну роботу. Зверталася до начальника КЖЕПу з проханням зробити ремонт у під’їздах, де немає заборгованості. Можливо, таким чином будемо заохочувати жителів, які вчасно сплачують комунальні послуги. Бо нарікань від мешканців – багато, особливо по будинку, що по вул. Склозаводській, 3. Тож, звертаюся до жителів виборчого округу №24 щодо своєчасної сплати комунальних послуг.

- Розкажіть про свою роботу в комісії?
- Я секретар комісії з питань освіти, культури, молоді, спорту та гуманітарних питань. Тож, розглядаємо всі питання, що входять до нашої компетенції. Готуємо проекти рішень і виносимо їх на сесії.

- Які перспективи розвитку округу?
- Я дуже люблю мікрорайон міста «Склозаводська», особливо свій виборчий округ. Можливо тому, що народилася і виросла там і вважаю, що люди, які проживають у цьому мікрорайоні, дуже добрі і привітні. Часто вони самі організовуються і щось роблять, вирішують побутові проблеми, а не чекають, що хтось прийде – і всі питання миттєво розв’яжуться. Крім того, у нас – дуже мальовничі місця, багата природа.
Хотілося, щоб якось облагородили озеро, що на Склозаводській, зробили там повноцінну зону відпочинку.

Стоїть питання і про присутність на окрузі працівників правоохоронних органів, патрулювання ними вулиць.
Заплановано зробити амбулаторію сімейного лікаря для обслуговування та добробуту населення мікрорайону.

Щодо решти об’єктів на окрузі, то просто потрібно планомірно працювати, дотримуватися благоустрою, слідкувати за порядком, облагороджувати вже існуючі місця. Вважаю, що тоді проблем буде значно менше, а округ – повноцінно розвиватиметься.
газета: "Бучанські новини" №41 від 16 жовтня 2009 року
Людмила Гладська
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
DeVOuR
  • DeVOuR (0)
  • Гостi
  • 19 жовтня 2009 21:13
Стоїть питання і про присутність на окрузі працівників правоохоронних органів, патрулювання ними вулиць.

вот это надо, а то уж много гастролеров сомнительной внешности и поведения начало появляться.

0