ДНЗ №3 «Козачок»

Фізичний розвиток малечі


Дошкільний навчальний заклад №3 «Козачок» - найбільший у Бучі. Сьогодні в ньому є 11 груп (дві з яких відкрили у 2009 році), музична та спортивна зали, кабінети персоналу. Працюють два психолога, два логопеди, два музичних керівника. Традиційно, кожна вікова група має спальну кімнату та ігрову зону, щоб забезпечити якомога кращі умови для дитини. У жовтні 2009 року «Козачку» виповниться 30 років.


Одне з ключових завдань, яке ставлять перед собою вихователі закладу – збереження фізичного здоров’я дитини. З цією метою систематично проводяться заняття з фізичної культури, «дні здоров’я», дається киснева пінка. Також у садочку працює тренажерна зала. І хоча не зайвим було б її переобладнати, оновити інвентар (що є в планах керівництва садочку), проте й в теперішньому стані вона цілком відповідає тому, аби забезпечити фізкультурно-оздоровчий розвиток дитини. У майбутньому передбачається співпраця з спеціалістом, який би викладав і лікувальну фізкультуру. Найголовніше, що є в житті людини – її здоров’я, вважають вихователі, і прагнуть найбільшу увагу зосередити на фізичному розвитку дітей, суворо дотримуються режиму дня.

У 2008 році в ДНЗ був зроблений капітальний ремонт, під час якого замінили та утеплили фасад будівлі, поміняли вікна на металопластикові, повністю оновили сантехніку і каналізацію, провели значні внутрішні роботи. Питання, які наразі залишилися відкритими, будуть вирішуватися з плином часу.

Сьогодні до садочку – велика черга (подібна ситуація склалася з усіма ДНЗ Бучі). Якщо середня наповнюваність груп повинна становити 25 дітей, то у «Козачку» - по 27-30 діток у групі.

Питання, над яким зараз працює весь педагогічний колектив – це спрямування навчально-виховного процесу на формування життєкомпетентної особистості. Тобто, в садочку створюються всім умови для того, щоб дати дітям якісну дошкільну освіту. Вихователі підходять до своєї роботи творчо: використовують програму «Дитина», для малечі ясельної групи – «Малятко», «Зернятко», де є різні режимні моменти та цікаві заняття. А незабаром з’явиться ще одна програма – «Я у світі» (у вересні 2009 року). Головна її відмінність у тому, щоб дати дитині можливість проявити свою індивідуальність, вільно висловлювати власну думку на щось.

Також у «Козачку» працює декілька гуртків: заняття з карате (дітки вже брали участь в обласних змаганнях і навіть займали призові місця), англійської мови, підготовка дітей до школи, а в новому навчальному році планується провадити заняття з хореографії. Усі гуртки – платні та відкритті, головним чином, на прохання батьків.


Як і в кожної установи, в садочка є свої проблеми. Хоча у дві групи, які нещодавно відкрилися, були закуплені меблі, проте все рівно є потреба оновити матеріально-технічну базу закладу. Зокрема, замінити ліжечка в ясельній групі, придбати нові столи, стільчики, шафи. Є сподівання, що це вдасться здійснити протягом літніх канікул 2009 року. З іграшками – легше, бо їх дітям купують батьки. Керує цим процесом педагог у кожній віковій групі.

Також у найближчих планах керівництва садочка – продовжити косметичні ремонти окремих приміщень та замінити застаріле ігрове обладнання на дитячих майданчиках (воно вже не відповідає санітарним нормам). Коштує воно дуже дорого, тому будуть залучатися спонсори і меценати. Адже всі корисні зміни, що відбуваються у ДНЗ, позитивно впливають на творчий, фізичний та інтелектуальний розвиток дитини.

----------------
Фотографії закладу в фотогалереї


Адреса: 08292, м. Буча, вул. Вокзальна, 115
Тел.: 29-551
Завідувач - Тетяна Миколаївна Морозенко
Вихователь-методист - Катерина Олексіївна Михайліченко
Заступник з господарчої частини - Лідія Федорівна Хронюк
Кількість груп: 11
Кількість дітей: 280
Кількість педагогів – 25




Інформація підготовлена спеціально для www.bucha.com.ua
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.