Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради по виборчому округу №18 (вулиці Калініна, будинки БУ-146, Піонерська, Зої Гайдай, Щорса, Котовського,
Лісова, Чкалова, 4, 4-А, 4-Б, СТ «Берізка», СТ «Вишневе», провулок Калініна), головою постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва та житлово-комунального господарства Василем СВІТЛИЦЬКИМ.


- Василю Миколайовичу, яка робота була проведена у вашому виборчому окрузі за роки депутатства?
- За цей час було замінено водопровідну мережу по вулиці Калініна та Зої Гайдай, ліквідовано підтоплення будинків в приватному секторі мікрорайону Мельники шляхом будівництва лоткових мереж.

За кошти місцевого бюджету був побудований спортивний майданчик між будинками по вул. Чкалова, 4-А та Чкалова, 4-Б, який прослужив лише два роки (на тому місті розпочалося будівництво житлового багатоповерхового будинку). Для спортивного майданчику буде облаштована інша територія в межах даного мікрорайону. Також було заасфальтовано вул. Калініна та частково вул. Зої Гайдай.

- Які проблемні питання залишилися невирішеними?
- Існує проблема із заміною водопровідних мереж по вул. Котовського (не прокладена каналізаційна мережа протяжністю 180 м) та провулку Щорса. Відповідно на цих вулицях немає й асфальтного покриття. Хочу зазначити, що зараз настільки складна і непередбачувана економічна ситуація, що складно спрогнозувати, коли надійдуть кошти. Але тільки-но вони з’являться, роботи відразу ж будуть завершені.

Поки що залишається невирішеним питання паркування приватних автомобілів біля багатоповерхівок по вул. Чкалова, Вокзальній. У нічний час авто залишають прямо на газонах, де у день граються діти, відпочивають мешканці будинків. Знаю, що подібне питання турбує багатьох депутатів виборчих округів Бучі.

- У криміногенному відношенні район спокійний?
- Криміногенна ситуація – досить напружена. Тож, ще одна проблема, яку негайно потрібно вирішувати – це створення осередку працівників правоохоронних органів в мікрорайоні Мельники. Останнім часом, в місячний термін, відбулося пограбування двох квартир, а також підприємств по вул. Чкалова. Результатів слідчих органів поки що немає.

- Із якими питаннями жителі звертаються до вас найчастіше?
- Найбільше людей турбує питання покращення роботи та надання послуг КП «Теплоенергопостач». І, звісно ж, надання земельних ділянок під забудову.

- У чому полягає робота комісії з питань соціально-економічного розвитку міста?
- На комісії (засідання якої відбуваються регулярно) попередньо розглядаються проекти рішень ради і контролюється питання із програм соціально-економічного та культурного розвитку міста. Тобто, це всі роботи, які заплановано виконати в місті за рік: зокрема будівництво доріг, ремонт будинків тощо. Попередньо розглядаються проекти, плани підприємств і організацій, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Буча, із внесенням до них зауважень і пропозицій, здійснення контролю за їх виконанням.

- Як ви загалом можете оцінити роботу житлово-комунального господарства Бучі?
- Нарікання з боку жителів завжди були і будуть – така людська природа. Але наше управління житлово-комунального господарства почало працювати краще, на що впливають і нова техніка, і новий підхід, а головне – бажання працювати.

- Відомо, що в будинку по вул. Чкалова, 4-А існувала проблема: до підвального приміщення багатоповерхівки потрапляла вода. Чи вдалося це питання вирішити?
- Дане питання я піднімав на засіданні сесії Бучанської міської ради. Причина була в тому, що через старі і пошкоджені тепломережі вода по лотковій системі пішла у будинок. Із цього приводу ми звернулися до підприємства «Теплокомунсервіс». Просили їх саме зараз остаточно завершити всі роботи, а не із настанням осінньо-зимового періоду. Отримали погодження. Буквально на цьому тижні почнеться ремонт тепломережі, яка проходить по вул. Чкалова та Вокзальній.

- Яке питання останнім часом було ініційоване вашою комісією?
- Постійно піднімаються питання щодо створення у місті своїх структур, які б надавали жителям якісні послуги з водо- та теплопостачання, водовідведення. Сьогодні питання власності цих об’єктів до кінця не вирішено. Настала літня пора і часу до нового опалювального сезону залишилося не так вже й багато. Тому є надія на порозуміння керівництва обох міст. У першу чергу це стосується Ірпеня, бо за їх рішенням стоять люди. А роботи по ремонту мереж та заміні котлів дуже багато.

- Окрім депутатства, ви працюєте головним інженером ЗАТ «Меліоратор». Розкажіть в декількох словах про свою діяльність?
- У 2009 році виповнилося 30 років, як я розпочав свою трудову діяльність на бучанській землі. Багато зроблено і ще більше потрібно зробити, щоб отримати від цього задоволення. Ще колись, в молодості, запали в душу слова з пісні:
На новобудови і сквери дивлюся,
Всьому радію і всим я горжусь.
Праці моєї частка тут є,
Юним красивим місто стає.
Буча місто весни,
Сяють вулиць вогні.
Мов голуби в далі ясні
Линуть пісні голосні…


Наше підприємство свого часу брало участь у будівництві центрального стадіону «Ювілейний», площі «Київської». Зараз ведеться будівництво стадіону зі штучним покриттям по вул. Чкалова, який, сподіваюся, буде введений в експлуатацію у 2009 році.
Також будуємо ландшафтний парк у Лісовій Бучі на річці Рокач.

- Як можете у цілому оцінити роботу депутатів Бучанської міської ради?
- Бучанська міська рада проводить розумну політику в своєму регіоні. Депутати конструктивно працюють на місцях і сприяють виконанню місцевих програм. Робота ведеться плідно і є виваженою, хоча, з деяких питань, все ж таки виникають конфліктні ситуації.

- Ваше бачення подальшого розвитку Бучі?
- У Бучі створюються свої структури з надання послуг населенню в усіх сферах, а це – надходження до бюджету, це турбота про мешканців, це, зрештою, основа соціально-економічного та культурного розвитку міста. Особисто я бачу розвиток Бучі у створенні своїх служб.
газета: №20 "Бучанські новини" від 22 травня 2009р.
Людмила Гладська
Ірпіньводоканал
 Інші новини по темі:
Офіційно: У Бучі перейменовуться існуючі та нові вулиці

Офіційно: У Бучі перейменовуться існуючі та нові вулиці

Бучанські новини
Виборчі дільниці в Бучі

Виборчі дільниці в Бучі

Бучанські новини
Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Бучанські новини
ФОТОФАКТ

ФОТОФАКТ

Буча та регіон
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Бучанські новини
Створено нове підприємство - КП «Бучазеленбуд»

Створено нове підприємство - КП «Бучазеленбуд»

Бучанські новини
Буча: До зими - готові

Буча: До зими - готові

Бучанські новини
Перспектива розвитку Ястремщини – значна

Перспектива розвитку Ястремщини – значна

ВИКОНКОМ
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Народні обранці: Ма­р­гарита Бо­б­рова

Народні обранці: Ма­р­гарита Бо­б­рова

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.