Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради по виборчому округу №31 (вул. Вокзальна, Водопровідна, Центральна, провулок Вокзальний), заступником голови постійної депутатської комісії з питань регламенту, правової політики та депутатської етики, членом Бучанської міської організації ВО «Батьківщина» Наталією ВАЛЯР.

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері- Наталіє Василівно, які зміни відбулися у вашому виборчому окрузі стосовно реалізації задумів, вирішення проблем?
- Приємно зазначити, що вдалося вирішити чимало болючих питань. Насамперед, по вул. Водопровідній завершено закільцювання водогону. Завдяки коштам інвесторів ми проплатили проектні та будівельні роботи по прокладанню каналізації на цій вулиці. Заасфальтований провулок Вокзальний, облаштована тротуарна доріжка по вул. Вокзальній (від залізниці до ЗОШ №3). У багатоповерхових будинках по вул. Центральній відремонтовані козирки перед входом у під’їзд, частково зроблений ремонт дахів, за що велика подяка Бучанському житлово-комунальному господарству, працівники якого вчасно відреагували на наше звернення.

У приватному секторі виборчого округу, на прохання жителів, прибираються сухостійні та аварійні дерева.
Також на окрузі розташована школа №3. У 2008 році був проведений її капітальний ремонт і сьогодні – це один з найкращих навчальних закладів в області по матеріально-технічному забезпеченню. Люди дуже вдячні місцевій владі за те, що були створені всі умови для успішного навчання дітей.

- Що можете віднести до найгостріших проблем своїх виборців?
- Одна з найактуальніших – по вул. Водопровідній проведені комунікації, але немає асфальтного покриття. Чекали поки від центральної каналізації підключиться житель кожного будинку. Оскільки фінансово не кожен був готовим на це, то вирішення питання затягнулося у часі. Ніби зібралися, але настала економічна криза. Маємо надію, що все-таки у І півріччі 2009 року асфальт буде прокладено.

По провулку Вокзальному немає освітлення. Там постійно скоюють крадіжки, влаштовують бійки, збираються люди, які шукають пригод «на свою голову». Я неодноразово піднімала дане питання на засіданнях сесій міськради. На даній території є електроопори, але виникала низка причин, через які питання не вдавалося вирішити: коли працівники РЕМу замінювали електроопори на даній території, то, через незручне місце розташування, не змогли дістатися до одного із стовпів. Чоловіки, не довго думаючи, розвернулися і поїхали, а жителі залишилися без вуличного освітлення. Наразі складений кошторис робіт по проведенню освітлення і є домовленість, що технічно цю процедуру вдасться завершити.

- На яке запитання, як депутату, доводиться відповідати найчастіше?
- Стосовно надання земельних ділянок під житлову забудову. Ми, депутати, пояснюємо, що поки не буде остаточно затверджений генеральний план Бучі (який зараз на стадії коригування і уточнення), розгляд цього питання – відкладається.

- Ви входите до комісії з питань регламенту, правової політики та депутатської етики, зокрема контролюєте виконання рішень Бучанської міської ради та виконкому. Розкажіть, будь ласка, більш детально, в чому полягають ваші обов’язки?
- Основні напрямки в роботі – слідкувати, чи згідно чинного законодавства приймаються рішення, як вони виконуються. До Дня міста організовуємо деякі заходи, зокрема по обранню Почесного громадянина тощо.

Трапляється, від жителів надходять скарги щодо порушення депутатської етики (наприклад, один із депутатів, коли розбирався в питанні виборців, дозволив собі некоректно відповісти). Просять звернути увагу й на те, як депутати поводяться на засіданнях сесії (часто викрикують, не дотримуються регламенту).

Також наша комісія покликана тісно співпрацювати з правоохоронними органами, проте ми не бачимо спільної роботи. Представники міліції (як через об’єктивні, так і суб’єктивні причини) дуже рідко присутні за засіданнях комісій, сесіях Бучанської міської ради. Шкода, адже це б дозволило їм бути в курсі того, що відбувається у місті, на що потрібно звернути особливу увагу. А це, в свою чергу, значно б покращило роботу правоохоронців.

- Наскільки Бучанська міська рада приймає правомірні рішення? Не трапляється, що їх оскаржують?
- Всі рішення приймаються і дотримуються згідно чинного законодавства. Можливо, є несуттєві затримки в термінах їх виконання, але такі порушення бувають дуже рідко. Єдине, з чим виникають проблеми – протести прокурора на рішення Бучанської міської ради. Та майже завжди, спільно з юридичним відділом, ми відстоюємо їх законність і доцільність. Адже буває, що й прокуратура може пропустити якісь деталі, щось недовивчити – це робочий процес.

- Окрім депутатської роботи, яка базується на громадських засадах, де Ви ще працюєте?
- Я – держслужбовець. З 2001 року працюю в Київській облдержадміністрації на посаді помічника заступника голови Київської облдержадміністрації. До моєї компетенції переважно входять гуманітарні питання – медицина, освіта, молодь, спорт, культура, соціальний захист населення.

- Як Ви вважаєте, на який спектр питань в області звертають найбільшу увагу?
- Мені здається, що всим питанням приділяється однакова увага. Можливо, дещо виокремлюють соціальну сферу, зокрема школи та садочки. Адже в деяких регіонах Київщини навчальні заклади – дуже занедбані. В підтримку школяра є спеціально розроблені програми. Але у зв’язку з кризою, навіть не знаю, чи вдасться їх сповна реалізувати.

- З приводу взаємовідносин між депутатами. Яка атмосфера панує на засіданнях сесій? Що можете побажати своїм колегам стосовно дотримання депутатської етики?
- У нас 35 депутатів і не може такого бути, щоб в усіх існувала єдина думка на щось. Інколи, на комісіях трапляються дуже жваві обговорення, розбіжності, а буває, що питання відразу в усіх знаходить підтримку. Все-таки, між депутатами у 60 відсотках є порозуміння, домовленість. Як би там не було, робота продовжується, питання намагаємося успішно вирішувати. Єдине побажання, яке я висловлюю і на комісіях, і на сесіях, що потрібно мати більше відкритого діалогу, а не займатися кулуарними перешіптуваннями.

- Якою б Ви хотіли бачити Бучу? Чого на Ваш погляд не вистачає в місті?
- Буча для мене – дуже дороге, рідне місто, може, не дуже й велике, але чисте та гарне. Будемо працювати над тим, щоб воно розросталося не лише у висотках, але й в соціальній та культурній сферах. Хочеться, щоб у місті був спортивний комплекс із басейном для діток, парк розваг, гуртки за інтересами, спортивні клуби (фінансово доступні) для молоді. Мені здається, саме цього зараз не вистачає Бучі. Будемо зацікавлювати інвесторів. Потрібно продовжувати розвивати і комунальну сферу.

Зі свого боку, ми, депутати, будемо підтримувати виборців, розроблятимемо соціальні програми. Адже Буча – молода і дуже перспективна.
газета: №19 "Бучанські новини" від 15 травня 2009р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Буча визнала Російську Федерацію державою-агресором (+опитування)

Буча визнала Російську Федерацію державою-агресором (+опитування)

ВИКОНКОМ
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Бучанські новини
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Буча та регіон
Буча : Прийнято рішення про створення Книги Пошани

Буча : Прийнято рішення про створення Книги Пошани

ВИКОНКОМ
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
Досвід громадської роботи

Досвід громадської роботи

Бучанські новини
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Фінансове управління Бучанської міської ради інформує

Фінансове управління Бучанської міської ради інформує

фінансове управління
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.