Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » 'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

Ми продовжуємо розповідати про роботу депутатів Бучанської міської ради, їхню активність в усіх сферах життя міста.
Тож, пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з депутатом по виборчому округу № 10, заступником голови постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, спорту, справ молоді та гуманітарних питань Олегом Гайдаєм.

- Олег Олександрович, що вам вдалося зробити у своєму виборчому окрузі за роки депутатства та які проблеми ще залишилися невирішеними?
- Мій виборчий округ охоплює вулиці Вишневу, Булгакова, Героїв Крут, Лесі Українки, Нове Шосе (парні номери) та провулок Урожайний, вул. Польова, 28,30. Нині, в міру їхньої забудови, виникають проблеми з асфальтуванням, освітленням, каналізуванням. Наприклад, спільними зусиллями Бучанської міської ради та жителів планується заасфальтувати провулок Урожайний. Така практика, коли обидві сторони беруть участь у роботах, повністю себе виправдала.
Проте, тривалий час основними об’єктами, які потребували уваги, були будинки по вул. Польовій, 28 та 30. Незважаючи на те, що вони кооперативні, міська рада не залишила людей сам на сам з проблемами. Так, перед багатоповерхівками було заасфальтовано подвір’я, облаштована пішохідна частина. Разом із жителями було повністю замінено дах у будинку по вул. Польовій, 30, придбано сантехнічні труби, щоб замінити комунікації в будинку по вул. Польовій, 28. Крім того, покращено освітлення, проведені поточні ремонти, виконано благоустрій прилеглої території. Загалом на все це з міського бюджету було виділено близько150 тис. грн.

- Нещодавно відбулися звіти депутатів перед жителями Бучі. Які питання найбільше турбували ваших виборців?
- Того дня в будинку культури, що по вул. Пушкінській, звітували декілька депутатів. Приємно вразила активність людей – прийшло близько 50 чоловік. Наших виборців цікавила загалом ситуація у Бучі. Вони вносили свої пропозиції, висловлювали бачення тієї чи іншої проблеми. Зокрема, бучанці переймалися питанням пішохідної зони, яка утворилася з облаштуванням вул. Комсомольської. Справа в тому, що рух автотранспорту відбувається по вул. Енергетиків, яка пересікає Комсомольську. Тому, можливо, буде зроблено об’їзд і ділянка дороги від кафе «Казка» до колишнього магазину «Кулінарія» також стане пішохідною.
Піднімалося питання й щодо перейменування вулиць Кірова та Комсомольської. У переважній більшості, жителі буди проти такої ідеї. Від себе додам, що це може й потрібно, але не в теперішній економічно скрутний час. Адже перейменування потягне за собою витрату бюджетних коштів та тяганину з переоформленням документації.

- Розкажіть, будь ласка, про роботу в депутатській комісії.
- Я заступник голови комісії з питань освіти, культури, спорту, справ молоді та гуманітарних питань. Наша комісія дійсно охопила досить широкий і вагомий спектр роботи. Мені, як педагогу, ближчі освіта, спорт і молодь – відчуваю, що це моє. Кожен спеціалізується на тому, що йому найближче, дотичне до професії. Тому й результати нашої роботи помітні.

- Які питання останнім часом були підняті та ініційовані комісією?
- Одне з головних питань – відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку. Й досі тривають дискусії, де його краще встановити. Є варіанти розташувати пам’ятник в кінці вул. Енергетиків (де буде РАЦС та міська бібліотека), або на території ЗОШ-інтернату. Я вважаю, що монумент був би доречним у невеличкому сквері біля школи № 4. Та як воно буде – покаже час.
Тісно співпрацюємо з відділом сім’ї та молоді і проводимо різні заходи.

Сьогодні в освітній галузі гостро стоїть проблема «співіснування» школи № 4 та Бучанської Української гімназії в одному приміщенні. Насамперед, від цього страждають діти, які змушені навчатися у другу зміну. Сподіваюся, що питання буде вирішене разом із будівництвом нової школи, що в новобудовах (за стадіоном «Ювілейний»). До речі, в травні там планується відкриття ще одного дитячого садочку.

- На Вашу думку, в якому стані сьогодні знаходяться пам’ятки культури в Бучі?
- Не буду лукавити, вони потребують суттєвої уваги. Наразі ведуться перемовини зі спадкоємцем відомого композитора Левка Ревуцького щодо встановлення будівлі та земельної ділянки, яку внук отримав у спадок від відомого діда. Чоловік ніби погодився, але частину землі буде використовувати для власних потреб.
Також передбачається зробити парк на місці, де встановлений пам’ятний знак письменнику Михайлу Булгакову. На жаль, все впирається у фінанси.

- Чим ще займаєтеся окрім депутатської роботи?
- Я працюю у Бучанському відділі освіти, вчитель фізичної культури Бучанської Української гімназії. Свою роботу дуже люблю і повністю їй віддаюся.

- Чи можна вважати роботу депутатів Бучанської міської ради консолідованою та виваженою?
- У серйозній роботі ніколи не буває просто й легко. Будь-які ситуації, які виникають - це робочі моменти. Кажуть, у суперечках народжується істина. Мабуть, так воно і є. Але, незважаючи ні на що, ми з колегами працюємо плідно й вміємо йти на компроміси. Головне, що відповідальність, не залежно від того, чи ти голосував «за» чи «проти» якогось рішення – лежить на всіх однакова.

- На вашу думку, які проблемні питання сьогодні існують в місті і потребують вирішення? Яким ви бачите розвиток Бучі?
- Я думаю, що потрібно більше уваги приділяти молоді. У нас багато спортивних майданчиків, але майже всі вони призначені для гри у футбол. Але ж є багато дітей, які цікавляться баскетболом, волейболом, гандболом. Зараз ми вийшли з пропозицією до ДЮСШ, щоб розширити види спорту для наших дітей.
Також молоді потрібен заклад, в якому б вони могли проводити своє дозвілля. Можливо, відкрити дискотеку, або якісь танцювальні гуртки. Хоч і кажуть, що створити нічний клуб – це не вихід, проте, на початковому етапі, і це було б добре. Принаймні, діти не вешталися по місцевим барам, а відпочивали в цивілізованому місці, де є охорона. Зі свого боку Бучанська міська влада, виконавчий комітет та наша комісія будуть робити все можливе, аби молоді в нашому місті жилося краще.

Користуючись нагодою, хочу привітати всіх з Пасхальними святами та побажати добробуту, щастя, злагоди, любові. Нехай у кожній родині все буде добре, щоб в кожного була можливість працювати, розвиватися і мати якісь здобутки і в сім’ї, і в державі, і в нашому місті!
газета: №15 "Бучанські новини" від 17 квітня 2009р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Виборчі дільниці в Бучі

Виборчі дільниці в Бучі

Бучанські новини
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Буча та регіон
11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

Буча та регіон
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Krot
  • Krot (0)
  • Гостi
  • 19 квітня 2009 11:43
"...можливо, буде зроблено об’їзд і ділянка дороги від кафе «Казка» до колишнього магазину «Кулінарія» також стане пішохідною." - Я згоден. Хай маршрутка №18Д по Н.Шосе до вул. Вокзальна, а далі по маршруту.
" - Одне з головних питань – відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку." - Пам’ятника Тарасу Шевченку треба встановлювати у центрі Бучі біля школи № 4.
"Також передбачається зробити парк на місці, де встановлений пам’ятний знак письменнику Михайлу Булгакову. " - В інтернеті я ненароком знайшов, що в Бучі є така місцина

0