Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » На часі - БУЧАНСЬКИЙ «ВОДОКАНАЛ»

На часі - БУЧАНСЬКИЙ «ВОДОКАНАЛ»

14 квітня під головуванням міського голови Анатолія Федорука відбулося чергове планове засідання виконавчого комітету Бучанської міської ради.

«Вода, вода… Кругом вода…»

Першим на виконкомі з питанням про стан водоканалізаційного господарства міста виступив перший заступник міського голови Юрій Хоменко. Юрій Анатолійович зазначив, що питання про водозабезпечення та каналізування промислових, а надто житлових приміщень, у Бучі аж надто серйозне. Воно вимагає негайного вирішення. Судіть самі. Водопостачання в місті здійснюється з артезіанських свердловин з водоносних горизонтів Бучаку і Синоману, вода з яких потрапляє у три відповідні водні мережі, а надлишок потрапляє, як резерв, у водонапірні башти. При цьому об’єм водопостачання становить 3,77 тисяч кубічних метрів на добу. Всього ж по Бучі існує 37 артезіанських свердловин (дві з них у аварійному стані) та сім водонапірних башт.

Послуги водопостачання надаються 22251 мешканцю нашого міста та 122 підприємствам, приватним організаціям і підприємствам.
Щодо водовідведення, то його об’єм становить 3,15 тисяч кубічних метрів на добу, а кількість каналізаційних насосних станцій становить 24. Окрім того, на території міста знаходиться два комплекси бюветів чистої води, але вони, на жаль, зараз не працюють.

В стадії введення в експлуатацію знаходяться кілька РЧВ та артсвердловин. Був побудований водопровід для закільцювання мережі водопостачання центральної частини міста по вулицях Депутатській, Нове Шосе та Горького.

Як бачимо, водне господарство міста чимале, але КП «Ірпіньводоканал» з ним явно не справляється. Як з’ясувала спеціально створена комісія, більше 50 відсотків водопровідних мереж міста знесені та потребують повної реконструкції для забезпечення подачі якісної води по вулицях Центральній, Водопровідній, Кірова, Вокзальній, Котовського, Щорса, Енергетиків, Польовій, Новому Шосе, Жовтневій, Димитрова, Радгоспній, Києво-Мироцькій. Негайної повної або часткової реконструкції потребують напірні колектори в різних частинах Бучі. Знову таки, негайно, потрібно очищувати і ремонтувати оглядові колодязі на самопливних колекторах на вулицях міста. Існує і одвічна проблема люків, які постійно зникають і тим самим несуть загрозу здоров’ю життя бучанців. (В цьому сенсі, на нашу думку, було б доцільно постійно проводити міліцейські рейди по пунктах прийому вторсировини).

Слід зазначити, що коли працівники «Ірпіньводоканалу» проводять аварійні роботи, вони зовсім не опікуються тим, аби відновити асфальтне покриття на прибудинкових територіях або на вулицях. Розрили – зарили… Все… А ви, шановні, маєте спотикатися… А що вже до пожежних гідрантів, то тут ситуація просто жахлива: люки гідрантів зміщені, в них відсутня вода тощо. Якщо станеться (не дай, Боже) лихо, гасити пожежу буде нічим…

Окрема тема – оперативність проведення аварійних робіт. Спробуйте додзвонитися до «Ірпіньводоканалу» в разі нагальної потреби… А надто у вихідні чи свята…

Висновок з вищевикладеного – один: потрібно терміново створювати власне водоканалізаційне підприємство, яке б і оперативніше, і відповідальніше, а, головне, професійніше опікувалося водним господарством нашого міста.

Режим є режим…

Вельми цікавим було питання про хід виконання рішення № 117 від 20 березня цього року «Про режим роботи закладів громадського харчування, кіосків, магазинів, торгівельних павільонів, інтернет-клубів, розміщених на території міста Буча». З цього питання доповідачем була начальник інспекції по благоустрою міста Тетяна Бердікова, людина, яка безпосередньо переймається, в силу посади, бучанським довкіллям і яка, чи не найбільше «одержує» за стан чистоти в Бучі. Отож, як розповіла Тетяна Миколаївна, відповідно до рішення виконкому міськради у торгівельних закладах встановлено наступний режим роботи: магазини мають працювати з 8 ранку до 21 вечора; кіоски та павільйони – з 7 години до 20 години, а супермаркет «Еко», просто «маркети» (чого не просто «гастрономи»?) «Зоряний» та «Чек», а також заклади громадського харчування, інтернет-клуби - з 8.00 до 23.00. Тільки чотирьом торгівельним закладам дано дозвіл на цілодобовий режим роботи. Серед «щасливчиків» - кафе «Рим», кафе «Автогриль. Мисливець», кафе «Отаман» та скромний кіоск «Кури-гриль», що біля супермаркету «Еко».

Що ж стосується інших власників подібних закладів, які зверталися до міськради з проханням змінити режим роботи, то тут на заваді стала громада міста. Мешканці, які проживають поряд з «питними точками», неодноразово зверталися зі скаргами про порушення громадського порядку любителями «чогось погарячіше» в нічний час. Культурного «вживання» не виходить. Натомість – б’ють один одному, вибачте, пики. Інспекцією по благоустрою разом з місцевим відділом міліції систематично проводяться рейди по перевірці «режимності» (жаль, що тільки представників преси на них не запрошують). І от яких порушників виявили «рейдери» в минулому році. Це – павільйон на Жовтневій (сумнозвісна «Кока-кола»), кіоск на вулиці Вокзальній (навпроти «Лучистого»), кафе «Гетьман» та гральні автомати по вулиці Вокзальній, 71б (ТОВ «Майко»). Саме місцеві «лас-вегаси» є особливою «больовою точкою» Бучі. Вони не тільки не мають дозволів на розміщення та ще й порушують встановлений режим роботи. Особливі «претензії» до функціонування кафе-бару «Алігатор», залу гральних автоматів біля залізничного мосту, до кінотеатру «Акваріус», кафе «Бочка», магазину «Кулінарія» та підприємців Г.В.Макарова, О.В.Сєдова, чиї гральні автомати встановлені на вулицях Жовтневій та на Вокзальній, 71б. Дані «заклади» продовжують працювати незважаючи на неодноразові заборони та притягнення до адміністративної відповідальності. А між нами – що тому «бізнесмену» мізерний штраф. Все одно що слону укус москіта…

Хвороби йдуть в наступ

З інформацією про санітарно-епідемічну ситуацію в місті в 2008 році та про заходи щодо недопущення її ускладнення присутніх на виконкомі ознайомила заступник міського голови Лариса Матюшенко. Питання це, як зазначила Лариса Анатолівна, надзвичайно важливе і потребує особливої уваги. Як це не прикро, але спостерігається зростання захворюваності на сухоти, тобто на туберкульоз, хоча його рівень нижче середнього по країні (58,6 на 100 тисяч населення проти 70,5). Та хіба хворому від цієї статистики легше. Особливо непокоїть те, що зростає кількість позитивних результатів туберкулінодіагностики серед дітей.
Через забруднення навколишнього середовища, недостатній комунальний благоустрій території та недотримання гігієнічних навичок населення зростає поширення і вірусного гепатиту А. Саме ці причини впливають і на рівень враженості населення паразитними хворобами. Тож необхідно провести гідротехнічні роботи на існуючих водоймах з тим, аби зменшити «популяцію» комарів.

Ще однією причиною розповсюдження інфекційних захворювань є стихійна торгівля харчовими продуктами. До речі, при здійсненні контролю за підприємствами громадського харчування порушення виявлені на 55 з 112 існуючих. Особливо багато претензій у Ірпінської міської санітарно-епідеміологічної станції до ТОВ «Кооператор-сервіс» та ТОВ «Магазин № 201». Без погодження СЕС було відкрито 10 об’єктів торгівлі та громадського харчування. Але і в цьому випадку штрафи для підприємці – що мертвому припарки…

Продовжують кусати мешканців Бучі і собачки, яких розвелося, пробачте за тавтологію, мов собак не різаних. Але в цьому провина і самих бучанців, які часто просто викидають своїх «учорашніх» улюбленців на вулицю. Варто було б подивитися у вічі цим хвостатим «бомжам». В них – біль і надія…
Серед негараздів, які назвала пані Матюшенко, - незадовільна якість питної води, забруднення атмосфери та відсутність гарячої води (крім харчоблоків) у школах.

Всі ці та інші проблеми, за словами Лариси Анатолівни, були опрацьовані відповідними виконавчими органами Бучанської міської ради, прийняті до уваги. Частина недоліків вже усунута, а решта буде вирішуватися…

В полі зору
Окрім цього на засіданні виконкому розглядалися не менш важливі питання: про роботу відділу ведення реєстру виборців (доповідач – завідувач відділу Світлана Кулакова); про затвердження плану основних заходів цивільного захисту (доповідач – начальник відділу з надзвичайних ситуацій та оборонно-мобілізаційної роботи Сергій Коваленко); про міські маршрути та організацію таксомоторних стоянок (доповідач – заступник міського голови Віктор Фальковський); про затвердження заходів до вшанування 23 річниці Чорнобильської трагедії, святкування Дня Перемоги та Дня матері (доповідач – в.о. завідувача відділом культури та спорту Микола Кривошей) та інші…

Інформація «БН»
газета: №15 "Бучанські новини" від 17 квітня 2009р.
водопостачання, водоканал, Ірпіньводоканал
 Інші новини по темі:
Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

ВИКОНКОМ
Про покращення якості води в Бучі

Про покращення якості води в Бучі

Буча та регіон
У Бучі побудують станція водопідготовки і знезалізнення води

У Бучі побудують станція водопідготовки і знезалізнення води

Буча та регіон
Ірпінський регіон залишиться без води?

Ірпінський регіон залишиться без води?

Буча та регіон
У Бучі погоджені нові тарифи на воду

У Бучі погоджені нові тарифи на воду

Бучанські новини
Буча : "Біда нашого міста"

Буча : "Біда нашого міста"

Бучанські новини
Про бучанську воду, безпеку праці та розвиток інфраструктури

Про бучанську воду, безпеку праці та розвиток інфраструктури

Бучанські новини
У Бучі прийнято місцеву програму "Питна вода України"

У Бучі прийнято місцеву програму "Питна вода України"

ВИКОНКОМ
Стан водоканалізаційних мереж Бучі

Стан водоканалізаційних мереж Бучі

Бучанські новини
Води в Бучі вистачить усім

Води в Бучі вистачить усім

Бучанські новини
У 2008 році в Бучі буде свій водоканал і тепломережа

У 2008 році в Бучі буде свій водоканал і тепломережа

Бучанські новини
У Бучі запрацювала станція з водопідготовки та знезалізнення води

У Бучі запрацювала станція з водопідготовки та знезалізнення води

Буча та регіон
Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Бучанські новини
Відновлено водопостачання в Бучі (вул. Пушкінська)

Відновлено водопостачання в Бучі (вул. Пушкінська)

Буча та регіон
Звітують відділи міськради

Звітують відділи міськради

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.