Буча новини міста, Буча сайт » Уваровський дім » Одвічна краса високої поезії

Одвічна краса високої поезії

Світ головою вниз занурено у кризу. Політичну. Економічну. Ресурсну. Духовну. Зустрічаючись, кожен висловлює тривожне: „Що буде завтра?” Страх і важкі передчуття біжать поперед нас і ведуть у майбутнє. Яке малює Страх. І Відчай. Зрозуміло, у яке саме майбутнє.

Треба зійти з цієї колії. Налаштуватись на іншу хвилю. Зібратися з думками. Повірити у краще. Стати оптимістом. Сильнішим. Переможцем.

про свиней, про межі
й ціни на базарах,
про дітей невдячних
і погану владу,
про паї, хвороби, заробітки, чуда,
про лукавства всякі, похорони, втрати,
і чомусь ніколи, людоньки, про РАДІСТЬ?.. (Н.Поклад).

На допомогу приходить Поезія. Чиста, глибинна, яка відриває погляди від землі і примушує замислитись: „А, може, і справді – якщо кільцем замикають негаразди, вихід один – вгору?” І підказує, куди спрямувати потік своїх думок: любов, радість, вічність, єднання, Бог...

Саме для цього ми зібралися в „Уваровському домі”, де лунала поезія багатьох знаменитих і маловідомих авторів України і Росії, наших сучасників і тих, хто творив в інших епохах. Звучала і музика. Це були відомі пісні, які співали усією залою – „Эхо любви”, „Чорнобривці”... авторські фортепіанні прелюдії, відомі джазові п’єси, романси під гітару. Був і діалог з глядачами. Кожен бажаючий міг вийти на сцену і озвучити свою улюблену поезію будь-якого автора, заспівати пісню, зіграти на фортепіано, гітарі і навіть скрипці. І люди виходили: читали, грали, співали. Камерна обстановка. Свічки. Слайди із зображенням краси Землі і Космосу. Музика. Слово...

На завершення – чай, печиво, цукерки, спілкування, і по колу, замість тостів – власна творчість.

P.S. Щиро вдячні за творчу підтримку ірпінській літературній студії „Дебют”, ірпінському культурологічному товариству ім. Д.Паламарчука, особисто - поетесі та музикантці Вікторії Козак і її талановитим дітям – Ніні і Олегу. А також усім, хто прийшов розділити своє дозвілля в ЦК „Уваровський дім”. Наступного творчого вечора (28 лютого, 15:30) надаємо слово талановитій молодій письменниці (поезія, проза, драматургія, переклади), переможиці багатьох літературних конкурсів, киянці Ані Багряній.

Вхід вільний. Адреса незмінна: Ворзель, вул. Великого Жовтня, 37 (5 хв. ходи від електрички вздовж колій), колишній графський будинок „Уваровський дім”.

Юлія Бережко-Камінська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.