Буча новини міста, Буча сайт » Уваровський дім » „Був земним ти, а став - небесним”

„Був земним ти, а став - небесним”

Кожна зустріч особлива і неповторна. Цього разу - з талановитою піаністкою, співачкою, поетесою, художницею та композитором Олесею Сінчук. Місце зустрічі – Ворзель, ЦК „Уварівський дім”, травень.
Назва творчого вечора сповна відповідала його емоційному наповненню - „В обіймах весни”.

Поетично-музичне плетиво із вкрапленням відеокліпів та короткими розповідями про творчі здобутки Олесі, участь у виступі її шестирічної донечки Зореслави викликали захоплені оплески глядачів. В усьому відчувалася жива душа гості та високий професійний підхід. Сопілка, фортепіано, голос, поетичне слово – чудові інструменти для одухотвореного серця Олесі.

„Дзвоником срібним проситься в гості серце до серця.
Хто ти, мій Брате?.. Образ далекий безмір ховає...
Тануть у погляді зорі солодкі з отчого краю.
Тану в обіймах, яких ще не знаю... Хто озоветься?”

Олеся Сінчук завітала до нас із Києва. Саме там відбувається значна частина її творчих виступів: у Будинку вчених, в Будинку вчителя, на різноманітних фестивалях та конкурсах. Уже кілька років як спільними дорогами проходить Олеся разом із Караваном Сонячних бардів, один із дуетів якого („Сонячний вітер”) уже виступав в „Уварівському домі” цього року наприкінці зими.

Молода поетеса та співачка весь час у роботі, у нових творчих пошуках та звершеннях. Її зусилля не лишаються поза увагою інших митців і шанувальників мистецтва. Значною для Олесі є відзнака на Всеукраїнському поетичному конкурсі „Кримська Альгамбра” в Сімферополі у 2004 році – там вона отримала першу премію у номінації сучасна українська поезія.

Про музичні здобутки красномовно говорять результати багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, у яких брала участь наша гостя. Ще 1993 року студенткою музично-педагогічного факультету Київського університету ім. М.П.Драгоманова Олеся стала лауреатом Всеукраїнського фортепіанного конкурсу імені Сергія Рахманінова (третя премія). Як автор та виконавиця власних пісень вона брала участь у багатьох конкурсах авторської пісні та щоразу отримувала найвищі оцінки захоплених слухачів та журі. Тричі поспіль Олесі присуджено першу премію на Міжнародному конкурсі музики й поезії імені Марії Конопницької у Польщі. Також вона отримала першу премію на Всеукраїнському конкурсі сільської патріотичної пісні „Боромля” за виконання власних пісень „Донечка” і „Перед святом Івана Купала”.

Творчість Олесі Сінчук космічна, символічна, глибока. „Вона захоплює, інтригує, обдаровує розмаїттям образів, малює не шлях, а його чуттєвий образ, залишаючи читачеві простір для співпереживання, співтворчості...” - пише у передмові до Олесиної поетичної збірки Валентина Сториця. ”Поезії Олесі... – бенкет радості і світла”.

Хвилі серця – невпинне свято!
Ти в долонях тримаєш Землю...
Океани тремтять таємно,
кличуть квіти із диво-саду.

Я торкаю твій цвіт одвічний,
сон трояндовий – крізь пустелю...
У очах – промінці веселі,
сині роси збирає вітер.

Листопадова даль, воскресни,
щоб зустріти дорогу срібну!
Повертатися не потрібно.
Був земним ти, а став небесним.


Окрім живої музики, співу та поезії в Уварівському домі” була представлена книжка Олесі Сінчук „Зоряний вітер”, музичні записи на дисках та керамічні вироби відомої київської майстрині Олени Білої.


Юлія Бережко-Камінська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.