Буча новини міста, Буча сайт » Уваровський дім » Життя інколи дарує безцінні подарунки

Життя інколи дарує безцінні подарунки

Життя інколи дарує безцінні подарунки, гідно оцінити які вдається не відразу. А, скажімо, тоді, коли їх у вас уже немає. От подарували вам, наприклад, гарну квітку у вазоні. Стоїть вона без уваги, рідко хто туди води лине, до сонечка підставить… А потім, коли, нарешті, захочеться прикрасити свою оселю, освіжити її, дивишся, - а квітки уже немає. Висохла, осипалася. І шкодуєш. Спробуй поверни її тепер!

Неоціненним подарунком для Приірпіння, а особливо для Ворзеля, стало відродження колишнього графського будинку Наталії Терещенко (Уварової), де почалося становлення місцевого музею та центру культури. Неоціненним хоча б тому, що такої вишуканої будівлі з її камерною обстановкою, тонкою мистецькою аурою (яку відразу вловлюють майже усі відвідувачі будинку) та насиченою творчою програмою зустрінеш далеко не у кожному великому місті, не кажучи вже про звичайне селище. ЦК «Уваровський дім» важко назвати сільським клубом. Напрямки його діяльності з самого початку були набагато ширшими, ніж та культурна програма, яка зазвичай проводиться на селі. Окрім найпопулярніших календарних свят лише за перший рік діяльності було організовано чимало мистецьких вечорів: музичних, поетичних, творчих зустрічей із неординарними людьми, лекцій, показів авторських фільмів, зустрічей з дітлахами, декілька фотохудожніх виставок тощо.

Навіть Всеукраїнський фестиваль народної пісні «Пісенні візерунки» минулого року відбувся на базі ЦК «Уваровський дім»! До нас приїжджають відомі письменники, музиканти, вчені, журналісти, культурні та громадські діячі, або донести свою творчість, поділитися найдорожчим, що у них є – світлом власної душі. Деякі зустрічі з часом увійдуть в історію Ворзеля, як його невід`ємна частина. Скажімо, зустрічі із відомим письменником, лауреатом Шевченківської премії Леонідом Череватенком; доктором біологічних наук, академіком УАН, талановитою письменницею та журналісткою, за підручниками якої навчаються школярі та студенти в Україні і за кордоном – Наталією Околітенко; з молодою співачкою, поетесою та композитором, праправнучкою відомого російського поета Івана Нікітіна, дівчиною, яка нещодавно брала участь у півфіналі на Євробачення – Оленою Карпенко (Solomia); із кандидатом біологічних наук, який прочитав курс лекцій «Про сокровенну сутність буття» Володимиром Долініним; із різнобічно обдарованою співачкою, композитором та поетесою Олесею Сінчук; із життєрадісним білорусько-українським дуетом «Сонячний вітер» - Алєсею Алісієвич та Сергієм Короленком; з президентом Ліги захисту громадянських прав В’ячеславом Костилєвим; з гостем із Херсону, одним із кращих сучасних письменників Петром Питалєвим; із лауреатом багатьох конкурсів пісенним ансамблем «Дніпро»; із… Неможливо перерахувати усіх, хто за цей короткий час устиг виступити у нас, у Ворзелі. Про «Уваровський дім» не з чуток відомо також багатьом творчим спілкам та організаціям.

Із нами співпрацюють ірпінська літературна студія «Дебют», ірпінське культурологічне товариство ім. Д.Паламарчука, київська літературна студія «Перехрестя» (створена В.Осташ при НСПУ), Всеукраїнське творче об`єднання «Конгрес літераторів України», Київський центр традиційної культури «Святограй», Всеукраїнський центр гуманної педагогіки, Республіканський культурологічний центр українського товариства охорони пам`яток історії і культури (м.Київ) та ін. Інформація про діяльність центру з`являється не лише у місцевій періодиці, а й таких виданнях як «Персонал плюс», «Література і життя», «Родовой дом», «Українське слово», «Освіта», «Сільські вісті», в мережі Інтернет, на хвилях ІІІ національного радіоканалу «Культура», Ірпінського радіо. Про нас, нехай ще не дуже багато, але читають, чують, знають у Приірпінні, у Києві, в області, у країні, проте майже не помічають тут, у Ворзелі, у кількох метрах, кілометрах від культурного центру…

Не дивлячись на усілякі кризи, недофінансування, нестачу творчих співробітників і навіть елементарного технічного устаткування ми докладаємо усіх можливих зусиль, аби залучити до нашого селища кращих митців, культурних та громадських діячів, яким є чим поділитися. Не для «галочки», не для бюрократичних звітів, а для душі. Для внутрішнього наповнення. Для того, щоб Вам, нашим дорогим землякам, було де і як повноцінно, якісно і змістовно провести своє дозвілля, відпочити, почерпнути нових вражень і знань, доторкнутися до світу Краси і Творчості.

Звичайно, вибір завжди за Вами – вечір на дивані перед телевізором чи у концертній залі. На матеріальні нестатки нарікати не доводиться: усі культурні та просвітницькі заходи ми проводимо безкоштовно, було б тільки Ваше бажання! Також ми повністю відкриті для діалогу з Вами: усі цікаві пропозиції та побажання з радістю розглянемо на художній раді, за найменшою можливістю допоможемо у їхній реалізації. Наша мета – об`єднання людей на основі культури, знань і бажання самовдосконалюватися. Коли ми будемо разом – у нас відкриються нові можливості запрошувати тих людей, які нам цікаві (буде до кого викликати їх), організовувати високомистецькі вечори і т.п. Пропонуйте, що саме Вас цікавить, про створення яких гуртків, клубів та осередків Ви мрієте, які заходи Вам найближчі. Слідкуйте за афішами, телефонуйте, приходьте на творчі вечори, лекції, концерти!

…Життя інколи дарує безцінні подарунки, гідно оцінити які вдається не відразу. А, скажімо, тоді, коли їх уже у вас немає. От подарували вам, наприклад, рідкісну можливість творчої зустрічі із незвичайною людиною, яка, можливо, саме для Вас підготувала зерна, які б могли дати у Вашій душі безцінні плоди. А Ви пройшли мимо…

Юлія Бережко-Камінська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.