Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Перспектива розвитку Ястремщини – значна

Перспектива розвитку Ястремщини – значна

Мікрорайон Ястремщина – один із найбільших у Бучі – красивий і досить цікавий. Але разом з цим, там існує чимало проблем. Про те, як він розвивається, які питання потрібно вирішити та які нові об’єкти там планують побудувати, в своєму інтерв’ю розповіла депутат Бучанської міської ради Тетяна Кравченко.

- Тетяно Петрівно, розкажіть декілька слів про себе, де працюєте?
- Працюю в ПП «Автотехсервісі», що в Бучі, головним бухгалтером. Народилася і виросла в цьому місті, навчалася. Одружена, маю двох дітей. Своє місто дуже люблю і намагаюся зробити для нього щось корисне.

- Які проблеми наразі існують на Вашому виборчому окрузі?
- У мікрорайоні Ястремщина шість двоповерхових будинків і гуртожиток, решта – приватний сектор. Окрім товариства Новатор і кооперативів Дачний і Вишневий, решта - стара забудова. Проблем було дуже багато, адже ми «окраїна» Бучі, але багато з них уже вирішилося. Гостро стояла проблема доріг, аварійних дерев. У мікрорайоні Ястремщини – каналізація, водогін – одна свердловина, відсутність закольцовки. Якщо трапляється аварія, то люди тиждень можуть сидіти без води. Поки був Радгосп, працювали й служби – щось викачувалося, робилося. Сьогодні ця каналізація тече в ставки.

- Що із запланованого Вами вже вдалося реалізувати?
- Але разом із тим зроблено три великих, центральних для даного мікрорайону, дороги – по вул. Києво-Мироцькій (ще залишилося 200 м), Євгена Гребінки, Воїнів-інтернаціоналістів. Раніше була заасфальтована лише вулиця Патона. По решті вулиць спочатку потрібно вирішити питання з комунікаціями, а потім вже буде прокладатися асфальтне покриття. Знято частину сухостійних дерев, у двох будинках перекрито дахову покрівлю, виконані поточні ремонти, зокрема водогону по вул. Мічуріна.

- Місяць тому розглядалося питання про розбудову мікрорайону Ястремщина. Чи реально його втілити?
- Не так давно був затверджений план розбудови мікрорайону Ястремщина. Перспектива – дуже велика, але коли вона реалізується сказати поки що складно. Можливо, деякі роботи розпочнуться і в цьому році. Мікрорайон, який існує, так і залишиться, адже там в основному приватний сектор – ніхто нічого зносити не буде. Новобудови зводитимуть поряд. На мою думку, роботи потрібно почати з каналізування та очищення ставків.

- Яка ідея в цьому проекті, на Вашу думку, є найцікавішою і, можливо, найбільш доцільною?
- Розроблений проект мені дуже сподобався. По-перше, добре продумана соціально-побутова сфера: все таки буде три дитячих садочки, школа, два торгових центри, що дасть додаткові робочі місця. Якщо облаштують ставки і побудують великий парк, то буде чудова зона відпочинку. Поки що недоліків у цьому задумі я не бачу.

- Як в даному мікрорайоні розвинена інфраструктура?
- Дуже погано. Сьогодні у нас немає жодного магазину, відсутні й дитячі майданчики. Щоправда один був облаштований у товаристві Новатор силами батьків.
Гостро стоїть питання й транспортного забезпечення. У нас проживає багато людей похилого віку, яким необхідно подолати чималу відстань до центру Бучі, щоб купити того ж хліба. З цього приводу я зустрічалася з головою правління АТП №13250 Олегом Сотніковим. Він розуміє ситуацію, що склалася, але запускати автобус – економічно необґрунтовано, бо потрібно, щоб пасажирів було близько 400 чоловік у день. Ми домовилися, що двічі на день – вранці й вечері, ходитиме маршрут №381. Якщо вранці проблем немає, то ввечері, через те, що це київська маршрутка, вона до нас не доїжджає.

Повністю владнати питання досить складно. У перспективі, коли розпочнеться розбудова мікрорайону Ястремщина і будуватиметься нова дорога, дана проблема зникне.

- В чому ж причина, що навіть невеличкий магазин на території округу не вдалося побудувати?
- Сьогодні взагалі багато об’єктів – стоять. На будівництво значною мірою вплинула економічна криза. Крім того, треба ще виконувати технічну документацію, що також займає багато часу і коштів. Та й віддаленість мікрорайону також впливає на те, що приватні підприємці не хочуть відкривати там свої заклади. Але сподіваюся, що це мине і вподальшому справа зрушиться з місця.

- Яка ситуація з благоустроєм в даному мікрорайоні? Сміття вивозиться?
- Останній рік нарікань на вивіз ТПВ немає. Контейнерів достатньо, але є жителі, які цим незадоволені, бо сміття викидають і ті, хто не поживає в даному мікрорайоні. Проте, виривати ямку і закопувати або спалювати його – сьогодні також не вихід.
У приватному секторі проблемним питанням є собаки. Часто господарі, які їх утримують, випускають тварин гуляти на вулицю. Від цього страждає решта жителів, адже собаки агресивно поводяться, нападають на дітей. Зверталася до різних служб, тісно співпрацюємо з відділом благоустрою. Але наше законодавство недосконале – ніякої управи на таких горе-господарів немає. Єдине, я можу піти і поговорити з власниками тварин – зараз вони їх уже перестали випускати. А загалом – досить важко боротися з цією проблемою.

- Які плани щодо розвитку округу в поточному році?
- У 2009 році планується заасфальтувати провулок Гребінки, встановити дитячі майданчики і провести освітлення по вул. Першотравневій. Зокрема жителі звернулися з проханням встановити дитячий майданчик в районі вулиці Мічуріна. Там є цікава стежина (як входити до лісу), яка існує вже років п’ятдесят. Свого часу люди посадили там клени і місце дуже гарне – особливо осінню. Туди бігають гратися діти, тому дитячий майданчик на цій території буде доречним.

- Зі своїми колегами по депутатській роботі працюєте злагоджено чи, може, іноді виникає якась здорова конкуренція?
- З усіма колегами-депутатами я в нормальних відносинах. До кого б не зверталася з якимись питаннями (адже є депутати, які обиралися вже не один раз і мають значний досвід), у допомозі мені ніхто не відмовив. Дуже допомагає секретар ради Марія Крижова, за що я щиро вдячна. І в свою чергу намагаюся допомогти всім, що в моїх силах.

- А конфлікти трапляються?
Все це робочі моменти, які виникають всюди, не тільки в справі місцевого самоврядування. Десь щось недоопрацювали, в чомусь виникли якісь питання, але завжди можна сісти і все вирішити. Тим паче, що ми всі мешканці Бучі й зацікавлені в тому, щоб місто було гарним, розвивалося.

- Чого саме Вам, як жительці Бучі, не вистачає в місті?
- Буча – гарне містечко й за останні роки змінилося на краще. Хотілося, щоб була більш розвинена сфера обслуговування і не тільки в центрі, а й у більш віддалених місцевостях. А ще – більш досконала транспортна інфраструктура, з’являлися нові маршрути. Не менш важливим є й питання появи нових робочих місць, адже від цього і людям буде добре, і до бюджету міста будуть надходити кошти.
Людмила Гладська
Довідка

Депутат по виборчому округу №15, куди входять вулиці Євгена Патона, Першотравнева, Мічуріна, частина Києво-Мироцької, Радгоспна, Гребінки, провулок Євгена Гребінки, Новатор, Воїнів-інтернаціоналістів, Дачна, два гуртожитки по вул. Чкалова, 1 і Чкалова, 1А. Крім того, звертаються жителі дачного кооперативу «Вишневий». Виборчий округ – дуже великий, тож роботи і проблем по ньому вистачає.
 Інші новини по темі:
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Забудова мікрорайону Ястремщина

Забудова мікрорайону Ястремщина

Буча та регіон
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Про розроблення Детального плану території масиву Ястремщина

Про розроблення Детального плану території масиву Ястремщина

Буча та регіон
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
Лісова Буча: найбільші проблеми –  освітлення, каналізація та водопостачання

Лісова Буча: найбільші проблеми – освітлення, каналізація та водопостачання

Бучанські новини
І навчання, і робота

І навчання, і робота

Бучанські новини
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Ястремщина : пожежа на старій фермі

Ястремщина : пожежа на старій фермі

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.