Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Акція до дня закоханих від МГО "Заклик"

Акція до дня закоханих від МГО "Заклик"

Тематичні лекції, підготовлені та проведені волонтерами молодіжної організації „Заклик”, викликали у підлітків різноманітні емоції: у деяких сміх, у деяких сором, але безперечно кожен з них замислився над тим, що ж таке справжнє кохання !

Лекція розпочиналась з риторичного питання „Що ви розумієте під словом любов?” , і ми не дивувались, коли чули у відповідь майже в кожному класі: „Це секс, романтика, почуття”, інколи говорили, що це повага та взаєморозуміння. У відповідь лектор пояснював, що в грецькій мові існує декілька слів, які в перекладі на російську означають „любов”:
- ЕРОС – романтична любов, орієнтована на зовнішню привабливість та сексуальні відносини.
- ФІЛЕО – дружня любов
- АГАПЕ – безумовна любов.

Саме тому, що сьогодні в суспільстві, і саме молодь, розуміють під словом любов здебільшого вид любові ЕРОС, і вважають таку любов основою для серйозних стосунків, або навіть шлюбу, ми маємо гірку статистику сьогодення: із 100 % одружених сімей - 90 % розлучень, з них 60 % - у перший рік сімейного життя. Чому? Тому що та любов, яка стає основою для створення сім'ї сьогодні, не може витримати серйозних випробувань.
Тому ми маємо розвивати в собі любов АГАПЕ до наших батьків, ближніх, та тих, хто просто поруч з нами.

Саме любов АГАПЕ, це любов, яка ґрунтується на твердому рішенні любити без будь-яких умов. Ця любов вічна, вона ніколи не пройде, це любов, яка дає віру та надію, вона не мислить зла, вона все переносить, всьому вірить та завжди надіється на краще, вона ніколи не зрадить, вона ніколи не пройде. Чим більше ми будемо розвивати в собі таку любов, тим кращим та світлішим буде світ навколо нас. Хто здатний так любити, чи можете любити Ви так? Чи зустрічали Ви таку любов в своєму житті?

На протязі лекції матеріал супроводжували цікаві практичні завдання, які дали змогу підліткам замислитись над своїм майбутнім, не відноситись легковажно до себе та зберегти себе в такій любові для майбутнього чоловіка або дружини, уникнувши небажаних наслідків легковажного життя: СПІДу, небажаної вагітності, розчарувань, розбитих мрій.

Здивувало те, що діти відкривались і ділились тим, що їх дійсно турбують ті питання, які піднімались в аудиторії на протязі уроку. Хочемо привести деякі відгуки дітей ЗОШ №3:
„Мені все сподобалось!!! Хочу більше знати про любов!!!”
„Мені все сподобалось”
„Я більше дізнався про кохання, приходьте ще”
„Я хочу, щоб було більше таких уроків. Тому що люди дізнаються, що можна робити, що не потрібно. Побажання: все було чудово, дуже цікаво.”
Залишається сказати: батьки, уділяйте більше уваги Вашим дітям, цікавтесь їхніми думками, інтересами та дозвіллям. Не думайте, що вони ще такі маленькі.

Якщо Ви не будете впливати на своїх дітей, на них вплине вулиця.

На завершення акції пройде цікава тематична дискотека в ЗОШ №12 з іграми, конкурсами та розіграшем дисків запрошеного ді-джея Medvid

Бажаємо Вам справжньої та безумовної любові!
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.