Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Почастішали крадіжки з салонів авто

Почастішали крадіжки з салонів авто

На жаль, разом із розвитком суспільства, його змінами та сучасними ритмами, не сидять склавши руки й порушники порядку. Кримінальна ситуація загалом в країні залишає бажати кращого. Буча також не є виключенням.
Про те, яка нині криміногенна ситуація в місті та над якими справами працюють правоохоронці, ми запитали у начальника Бучанського відділу міліції Бориса Олександровича Д`ячука.

- Борисе Олександровичу, на чому зараз зосереджують свою увагу злочинці? Чого саме варто остерігатися жителям?
Нині скоюється багато крадіжок з автотранспорту. Вибивають віконні шибки, забирають речі навіть серед білого дня. Викрадають барсетки, папери, портфелі, магнітоли, інші цінні речі. Тому ми звертаємося до бучанців з проханням не провокувати злочинців, покидаючи у салонах авто своє майно, або залишаючи двері автомобіля відкритими.

На цьому тижні, біля бучанського супермаркету, нами було затримано дві особи кавказької національності, які пройшли реєстрацію у Запоріжжі. Вони пробивали колесо у Газелі, тобто готувалися до злочинних дій. Швидше за все, «працювали» за поширеною схемою: спочатку пробивають колесо в транспортному засобі. Коли ж людина доїжджає до якогось місця і виходить ремонтувати машину, зловмисники «чистять» усе, що в ній лежить.

На щастя, масових угонів авто, як було раніше, зараз не простежується.

- До якої категорії людей ставитися особливо уважно?
Знову турбують заробітчани, які проживають без реєстрації, емігранти. Хотілося, щоб жителі допомагали нам у цьому питанні – сповіщати про осіб, які схильні до правопорушень, повідомляли про місця скупчення криміногенного елементу. Адже все таки штат у нас невеликий і осягнути всю територію Бучі – дуже складно. Нам можуть зателефонувати, співпрацювати в режимі листування. Або ж у будь-який час прийти до відділу міліції і зробити повідомлення, на яке, я особисто, або мої працівники, будемо реагувати.

- Чи траплялися останнім часом випадки, які особливо вразили, як громадськість, так і правоохоронців?
Дуже резонансних злочинів останнім часом у нас не було. Але нещодавно стався прикрий випадок. Молодий хлопець працював охоронцем в одному з розважальних закладів Бучі. На підгрунті невзаємного кохання покінчив життя самогубством. Перед тим, копаючи десь котлован, знайшов рушницю ще часів Вітчизняної війни. Прочистив її, привів до бойового стану. 25-річний юнак застрелився в лісопосадці. Можливо, якщо б хтось був поруч з ним, розпитав про проблему, дав пораду, такого і не сталося б. Потрібно уважніше ставитися до людей, які нас оточують. Решта справ – буденні, поступово їх вирішуємо.

- Які операції сьогодні відпрацьовують наші правоохоронці?
Зараз проходить операція «Мігрант», «Фірма». Остання – спрямована на виявлення місць торгівлі людьми. Це – ті ж сауни, підпільні клуби, казино, де у нічний час відбуваються якісь дійства, місця масового скупчення людей. У правоохоронців є труднощі з контролюванням таких закладів, адже, у своїй більшості, вони приватні та закриті для працівників міліції. Згідно нашого законодавства, нині дуже проблематично зайти до якогось приміщення без згоди господаря. Скажемо, є така інформація, що Буча також причетна до каналів по збуту людей. Зокрема, в деяких саунах здають в оренду приміщення, де знімають порнофільми. Будемо цю інформацію перевіряти. В жодному разі не залишимо це питання поза увагою.

- Чи не поповнилися лави бучанської міліції новими працівниками?
У нас дійсно дещо розширився штат. На посаду оперуповноваженого призначений лейтенант міліції, молодий хлопець, який має вищу юридичну освіту. Його дружина також незабаром закінчить університет МВС України. Завдяки Бучанській міській раді, їм надали житло. Тож можемо сподіватися на те, що ці кадри у нас закріпляться. Крім того, є ще дві людини, які написали заяви і хочуть працювати в міліції. Зараз ми їх перевіряємо і сподіваємося, що незабаром також приймемо на роботу.

Загалом же в Бучанському відділі міліції працюють п’ятеро дільничних інспекторів і троє – оперуповноважених карного розшуку.

- Який сьогодні показник розкриття злочинів по Бучі?
Дев’ятий місяць поточного року закінчуємо з непоганими показниками. Зараз відсоток розкриття злочинів по Бучі становить 72, 8 відсотки. Це при тому, що середні показник розкриття по області – 60 відсотків. Тому маємо нормальні задатки до роботи.
Раніше йшла мова про те, що в Бучі відновить свою роботу чергова частина…

Нам пообіцяли, що до Дня міста буде встановлено належну апаратуру для роботи в черговій частині. Тому маємо надію, що протягом місяця ми її знову відкриємо. Власне, нам залишилося лише провести телефон та встановити камеру відеоспостереження. А основну частину робіт по облаштуванню чергової частини вже виконано.

- Чи плануєте у перспективі відкрити дитячу кімнату міліції?
По штату в Бучанському відділі міліції є два працівники карного розшуку у справах неповнолітніх. Приміщення ми їм виділимо, як тільки чергова частина почне працювати, налагодимо відповідну роботу. Адже сьогодні є потреба в роботі з молоддю. Варто проводити профілактику негативних проявів у молодіжному середовищі.

Місто Буча – молоде. Відбувається великий наплив людей, які хочуть придбати тут житло. Разом з дорослими переїжджають діти, які мають свій світогляд, як позитивний, так і негативний. Це також одна із проблем.

Проте, я б не сказав, що злочинність серед молоді стрімко росте. Все таки, в основному злочини скоюють повнолітні люди, які вже морально та фізично сформовані.

- Незабаром – День міста Бучі. Будете працювати в посиленому режимі?
Так, будемо працювати в посиленому режимі. Крім того, будуть задіяні підрозділи «Барс», «Беркут», працівники міліції Ірпінського міського відділу. Ми сподіваємося, що все пройде добре.

Напередодні свята, хотів би відзначити своїх працівників і висловити їм подяку за сумлінну роботу. Особливо начальнику паспортного столу в Бучі – Олені Іванівні Ярещенко, заступнику начальника Бучанського відділу міліції Євгену Володимировичу Лебедько та дільничному інспектору Любомиру Михайловичу Трушику. Усі вони сумлінно виконують свої обов’язки та роблять усе можливе для забезпечення порядку і спокою в місті.

А жителям міста зичу доброго здоров’я, благополуччя, миру і спокою.
У свою чергу ми зробимо все можливо, щоб бучанці почували себе захищеними.

- Дякую.
газета: №39 "Бучанські новини" від 26 вересня 2008р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Частіше автомобілі викрадають у Бучі

Частіше автомобілі викрадають у Бучі

Ірпінський вісник
Міліція Бучі – на сторожі інтересів громадян

Міліція Бучі – на сторожі інтересів громадян

Бучанські новини
8 грудня на Київщині викрадено три авто та мотоцикл

8 грудня на Київщині викрадено три авто та мотоцикл

Буча та регіон
Поліція: У Бучі оперативно затримали викрадача авто

Поліція: У Бучі оперативно затримали викрадача авто

Буча та регіон
Тяжких злочинів у Бучі – стало більше

Тяжких злочинів у Бучі – стало більше

Бучанські новини
"Нічні візитери"

"Нічні візитери"

Бучанські новини
Серійних грабіжників затримано

Серійних грабіжників затримано

Бучанські новини
Ірпінь|Кримінальний: Поліція затримала серійного автокрадія

Ірпінь|Кримінальний: Поліція затримала серійного автокрадія

Буча та регіон
Молодь стала “активнішою” у правопорушеннях

Молодь стала “активнішою” у правопорушеннях

Бучанські новини
Бучанська міліція: "Є нюанси"

Бучанська міліція: "Є нюанси"

Бучанські новини
Резонансний злочин у Бучі

Резонансний злочин у Бучі

Буча та регіон
Міліція: Що турбує бучанців?

Міліція: Що турбує бучанців?

Бучанські новини
Аврокрадії працюють без вихідних

Аврокрадії працюють без вихідних

Ірпінський вісник
У Бучі затримано групу крадіїв майна з автівок

У Бучі затримано групу крадіїв майна з автівок

Буча та регіон
Повідомлення щодо криміногенної ситуації в містах Ірпінь та Буча

Повідомлення щодо криміногенної ситуації в містах Ірпінь та Буча

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.