Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Юрій Хоменко: "Благоустрій - передусім"

Юрій Хоменко: "Благоустрій - передусім"

БЛАГОУСТРІЙ МІСТА — ПЕРЕДУСІМ

— Юрію Анатолійовичу, нещодавно Буча заслужено, силами і колективу міськради, і міського голови Анатолія Федорука, отримала призове — друге — місце на обласному конкурсі по благоустрою. Хоча, як я вважаю, ми варті і більшого. Тож, які перспективи по облаштуванню нашого міста?
Що ще буде робитися для того, аби Буча стала ще кращою?
— На сьогодні у Бучі ведуться роботи відповідно до проведених тендерів, які проводилися на початку року. Так, для прикладу, був проведений тендер по асфальтуванню вулиць на 4 млн. грн. Розподілився він між чотирма учасниками, які на сьогодні працюють у місті. Вони виконують так званий ямковий, поточний та капітальний ремонти. За рахунок інвестиційних коштів уже залучена до роботи і п’ята дорожня організація. Ведуться роботи по вулицях Чкалова, Яснополянська, Толстого, Києво-Мироцька, Водопровідна, Гагаріна, по провулку Гагаріна. Плюс на залучені кошти у нас заасфальтовані вулиці Енергетиків та Кірова. За дольовою участю наших бучанських підприємств буде облаштована під’їзна дорога до бази СУ-146, типографії «АДЕФ». На сьогодні фактично виконано це на залучені інвестиційні кошти, робіт — уже не менше, ніж на 2 млн. грн..

Хочу сказати, що ямковий ремонт буде проводитися по всіх, без винятку, вулицям міста. Для цього додатково буде проведено тендер ще на 200 тисяч грн., які теж будуть нами освоєні. Повторюю. Це — ямковий ремонт, прибудинкова територія, що особливо хвилює депутатів по округах і взагалі мешканців. Зараз ми облаштовуємо прибудинкову територію в центрі міста, а потім «зайдемо» і на Яблуньку, і в інші мікрорайони Бучі.
У плані благоустрою на сьогодні виконується будівництво і реконструкція тротуарної доріжки по вулиці Тургенєва, будівництво і реконструкція тротуарної доріжки по Вокзальній. За рахунок інвестиційних коштів у нас організовується під’їзд до нового нашого об’єкта — тенісного клубу «Кампа», де за рахунок інвестора асфальтується під’їзна дорога і, частково, вулиця Лісова. Скажу, що за рахунок будівництва тенісних кортів частина Мельників, частина домоволодінь по Лісовій підключилися до води та до каналізації.

Щодо освітлення. Реконструюються вулиці Вокзальна та Мельники, а також проводиться реконструкція вуличного освітлення по Шевченка. Це відрізок траси Київ-Ковель, від баптистської церкви до виходу на Київ, до стели з написом «Буча» у бік Гостомеля. Окрім цього, будуть і інвестиційні кошти, проводитиметься тендер (близько на 500 тисяч грн.) по освітленню вулиць, які взагалі ще не освітлені. Це Грушевського та Воїнів Інтернаціоналістів.

Теж щодо благоустрою, у комплексі із ремонтом тротуарів і освітлення, по вулиці Вокзальній буквально на цьому тижні наш «Зеленбуд» виконуватиме роботи зі зняття сухостійних дерев.

Щодо вулиці Комсомольська. Тут планується створити пішохідну зону: від кафе «Казка» до Торгового центру, який будується між вулицями Жовтнева й Островського. На сьогодні уже є ескізний план та пропозиції, які знаходяться у стадії проектування. Це буде виключно пішохідна зона, але там будуть передбачені під’їзди до приватного сектору. Цей проект включає також комплексний благоустрій. Окрім того, буде проведено будівництво тротуарних доріг по вулиці Енергетиків, які ще не облаштовані сучасним будівельним матеріалом.

— Юрію Анатолійовичу, наша Буча, безсумнівно — «зелене» місто. Але якогось затишного парку у нас і немає. Чи не планується зробити сквери хоча б і біля Будинку культури?
— Днями ми були в одному з проектних інститутів, де разом з проектувальниками вирішували питання проектування багатьох наших об’єктів, тому це питання, як кажуть, дня. І в першу чергу — поліклініка. Також плануємо створити новий комплекс біля церкви на бульварі Богдана Хмельницького. Тут ми плануємо побудувати відділення РАЦСу та міську бібліотеку. Тобто, тут буде сформована ще одна міська площа. Буде реконструювало і Будинок культури по Пушкінській. Це буде, по суті, ще один Центр творчості. Будуть добудовуватися хореографічний та танцювальний зали. А поруч створимо паркову зону із акцентом на дитячій відпочинок. Замовлено, і вже є домовленість, про постачання обладнання для дитячих ігрових містечок. Плюс до цього акумулюємо фінансові ресурси для того, щоб розбити парк який знаходиться по вулиці Тарасівьській, біля Інституту скловолокна. Тут планується благоустрій з облаштуванням тротуарних доріжок, ведуть до платформи «Лісова Буча». Будуть освітленні дитячі майданчики тощо.

Що ще робиться у плані активного відпочинку?.. Гадаю, за два місяці закінчимо реконструкцію стадіону по вулиці Чкалова, де передбачено будівництво поля зі штучним газоном — 64 х 106 м. Це стандартне футбольне поле. Тут будуть освітлені трибуни, роздягальні та душові.
Великою проблемою є комунікації, які потрібно не тільки реконструювати, але й проводити нові. На всіх без виключення вулицях міста. Є проект по кооперативу «Клин», який включає більше десятка вулиць Лісової Бучі. Зараз він знаходиться на експертизі. Цим проектом передбачено будівництво каналізаційних мереж, що не дає нам на сьогодні виконувати роботи з асфальтування.

—Скажіть, будь ласка, зараз літо на вулиці, хочеться скупатися, охолонути, а у нас і немає де...
— У межах міста немає такої водойми, де було б дозволено санітарними службами відпочивати, купатися тощо. Але існує ескіз, ескізна пропозиція, є, зрештою, інвестори, які готові взятися за облаштування зони відпочинку на озері по вулиці Кірова. На Склозаводській. На інвестиційні кошти, а це біля 5 мільйонів грн., буде облаштована набережна, тротуарні доріжки, огорожі, причали, освітлення. Інвестори хочуть побудувати зону відпочинку на острові, а в цьому мають бути зацікавлені і самі жителі мікрорайонну. Всі ми бачимо які там схили, всі у смітті. Особливо під кооперативом на Склозаводській. Отож, у першу чергу ми ставимо питання очищення території навколо даної водойми.

— Можливо це зробити силами кооперативу?
— Саме так. Дійсно, це питання по кооперативу. Потрібно вивозити сміття, а не викидати його через паркан. Тут треба ставити на майданчиках контейнери. І організовувати вивіз сміття. До речі, незабаром ми збудуємо 17 додаткових майданчиків на яких будуть виставлені євроконтейнери, які ми вже придбали. Днями проходитиме тендер з закупівлі сміттєвоза під ці контейнери, щоб інтенсивніше вивозити сміття.

— Щодо контейнерів. Вони дійсно стоять по всьому місту, але часто-густо люди викидають поряд з ними старі меблі, сміття після ремонту тощо...
— Так. І особливо багато сміття накопичується після проведення якихось святкових заходів. Повинні буди відведені майданчики, куди б жителі мали змогу вивозити негабаритне сміття. Наприклад у Лейпцигу, куди їздила наша делегація, двічі на тиждень, у певний час вивозиться даний негабарит. За його вивіз платять мізерні гроші. Ми налагоджуємо цю роботу. У нас існує підприємство МПП «Рада», яке запровадило збір сміття, їм виділено майданчик, на який вони приймають негабарит.

— Давайте про хороше. Ви бували закордоном... У великих і маленьких містах стоять незвичні пам’ятники. Колись у Нью-Йорку я бачив дуже цікаву скульптуру: сидить чоловік, відкрив дипломат і копирсається у ньому, а інша стоїть — чоловік, який «ловить» таксі. Щось побідне планується зробити у Бучі?
— Планується. Я скажу що воно буде зроблено. У свій час коли ми будували той перший фонтан, який є у Бучі на Київській площі, нас не розуміли. Але на сьогодні це є невід’ємна складова нашого центру міста, улюблене місце дітей та дорослих. Зараз у нас є ще один фонтан, треба тільки визначитися з місцем де його поставити. А щодо таких міських скульптур, зараз у відділі містобудування є дуже цікаві пропозиції...


Вів розмову
Сергій Куліда
газета: №24 "Бучанські новини" від 13 червня 2008р.
 Інші новини по темі:
Виборчі дільниці в Бучі

Виборчі дільниці в Бучі

Бучанські новини
Буча: Нагорода за чистоту

Буча: Нагорода за чистоту

Бучанські новини
Буча отримала нагороду за благоустрій

Буча отримала нагороду за благоустрій

ВИКОНКОМ
«Дорогі» дороги...

«Дорогі» дороги...

Бучанські новини
Благоустрій : Дорога, дорога..

Благоустрій : Дорога, дорога..

Бучанські новини
Буча: До зими - готові

Буча: До зими - готові

Бучанські новини
Буча : Питання ЖКГ знову актуальне

Буча : Питання ЖКГ знову актуальне

ВИКОНКОМ
Актуальне інтер'ю - Юрій Хоменко

Актуальне інтер'ю - Юрій Хоменко

Бучанські новини
Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Бучанські новини
У місті тривають роботи з ямкового і капітального ремонту доріг і вулиць

У місті тривають роботи з ямкового і капітального ремонту доріг і вулиць

Буча та регіон
Нове обличчя вулиці Комсомольської

Нове обличчя вулиці Комсомольської

Бучанські новини
Ірпінь: інтерв`ю в міському викономі

Ірпінь: інтерв`ю в міському викономі

Ірпінський вісник
Світлана Демченко: «Люди бояться   вкладати кошти   в недобудовані об’єкти»

Світлана Демченко: «Люди бояться вкладати кошти в недобудовані об’єкти»

Бучанські новини
Фотофакт: Ведуться роботи по ліквідації старої будівлі

Фотофакт: Ведуться роботи по ліквідації старої будівлі

Бучанські новини
Перелік назв вулиць та провулків міста Буча (діючих, новостворенних, перейменованних)

Перелік назв вулиць та провулків міста Буча (діючих, новостворенних, перейменованних)

Бучанські новини
Коментарів: 4
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Василь Макарович
Юрію Анатолійовичу, нещодавно Буча заслужено, силами і колективу міськради, і міського голови Анатолія Федорука, отримала посіла призове — друге — місце на обласному конкурсі по з благоустрою. Хоча, як я вважаю, ми варті і більшого. Тож, які перспективи по з облаштування нашого міста?
Так, для прикладу, був проведений тендер по з асфальтування вулиць на 4 млн. грн.

Хочу сказати, що ямковий ремонт буде проводитися по всіх, без винятку, вулицямх міста.

Теж щодо благоустрою, у комплексі із ремонтом тротуарів і освітлення, по вулиці Вокзальній, буквально на цьому тижні, наш «Зеленбуд» виконуватиме роботи зі зняття сухостійних дерев.

Це буде виключно винятково пішохідна зона,
парк який знаходиться по вулиці Тарасівьській, біля Інституту скловолокна.
На всіх без виключення винятку вулицях міста.
— Давайте - про хороше.

0
редактор
Цитата: Василь Макарович
Василь Макарович


+1

), спасибо..

Я не корректирую ошибки в тексте, поскольку "забираю" этот материал - уже из исходника для печати (после того как отправлено в издательство), тому - маємо шо маємо ..

конечно бывает уж совсем "критично" ), то беру на себя смелось bully

0
Василь Макарович
редактор,
Тут є над чим замислитись. Слід розуміти - це текст, підписаний для друку редакцією "БН"?
Я сильно не вчитувався.
Прикро. Інтерв'ю давала людина з вищою освітою (?), записувала - з вищою освітою, вичитувала - з вищою освітою. а "маємо..."
Не переймайтеся. Ви ж не коректор чи літредактор.

0
KoS
  • KoS (0)
  • Гостi
  • 17 червня 2008 13:50
Задля сміху хочу згадати один факт з історії асфальтування в районі "Мельників" ...
нещодавно там асфальтували дорогу що вела до будинку в якому якраз і проживає пан Хоменко, так асфальтувати закінчили якраз біля під"їзду, який веде до квартири вищезгаданого Юрія Анатолійовича wink - збіг обставин мабуть, але люди інше кажуть, Гггг)) winked

Люди казали шо той Хаменко Хоменко
Тільки до себе асфальт довів, а далі - не люди, а бидло.... чи як це розуміти????[/u]

0