Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » У Бучанській школі-інтернаті відкрилася мережева академія CISCO

У Бучанській школі-інтернаті відкрилася мережева академія CISCO

31 січня у Бучанській школі-інтернат відбулося урочисте відкриття мережевої академії — компанії зі світовим ім’ям CISKO Sistems. Відтепер вихованці закладу матимуть можливість здобути знання в галузі найновітніших інформаційних технологій та успішно застосовувати їх на практиці, вільно орієнтуватися в інформаційному просторі.

Про важливість цієї події свідчила кількість посадовців, які взяли участь у заході: Бучанський міський голова Анатолій Федорук, директор Бучанської спеціалізованої школи-інтернату Михайло Наконечний, радник Президента України Олександр Зінченко, регіональний менеджер програм академії у країнах Центральної та Східної Європи Маркус Шпергель, менеджер програми мережевих академій CISCO Олена Доматенко, начальник Інформаційно-обчислювального центру КНУ ім. Тараса Шевченка Юрій Бойко.

Гості наголосили на тому, що перед дітьми відкриваються великі перспективи, можливість реалізувати себе практично у будь-якій галузі суспільного життя, адже нині в Україні гостро стоїть потреба у таких спеціалістах.

Компанія CISCO була створена в1984 році. Нині це лідер на ринку інформаційних технологій з бюджетом набагато більшим, ніж, приміром, бюджет України.

Загалом компанією CISCO в Україні відкрито 60 мережевих академій, які працюють в основному при ВУЗах. Що ж до середніх закладів, то навчання за подібними програми проводиться лише в одиницях.

Олена Доматенко,
менеджер програми мережевих академій CISCO:
— Це навчальна програма, яка здійснюється у партнерстві між компанією CISCO та навчальними закладами України. До сьогодні наша співпраця здебільшого стосувалася вищих навчальних закладів, проте останнім часом серед наших партнерів почали з’являтися середні загальноосвітні школи. Ми пишаємося тим, що серед них Бучанська спеціалізована школа-інтернат і наша програма допомагатиме дітям-сиротам.

У чому полягає наша робота? Це навчання сучасним інформаційним технологіям взагалі та безпосередньо мережевим технологіям, тобто роботі з комп’ютерними мережами, технологіями та обладнанням. Навчальні матеріали, система тестування, методичні матеріали, посібники розробляє компанія CISCO і безплатно передає освітнім закладам. Після кожного навчального курсу йде сертифікаційний екзамен, результати якого визнаються в усьому світі. Більше того, навчальні заклади можуть просто отримувати всі необхідні методичні матеріали для загального навчального курсу.

Отримавши сертифікат, спеціаліст має змогу влаштуватися на цікаву роботу за спеціальністю системний інженер або системний адміністратор. Якщо ширше, то це спеціалісти з інформаційних технологій. Насправді, дослідження показують, що на ринку праці, в цілому по Україні, бракує таких спеціалістів. Згідно з результатами аналізу міжнародної компанії IDC, яка спеціалізується на дослідженнях в IT-сфері, понад 33 тисячі вакантних місць по всій державі залишаються вільними через відсутність фахівців. Відповідно, ми, як компанія-лідер у галузі мережевих технологій маємо чітке уявлення про нестачу профільних спеціалістів як у державних, так і комерційних закладах, установах, організаціях. Освіта — теж не виняток. Тобто потерпають від цього всі, й у результаті збитки несе українська економіка, знижується конкурентоспроможність України.

Отож, наша компанія знаходить, я б сказала, ентузіастів серед освітян, які у співпраці з нами, звісно ж, при підтримці влади, вирішують указану проблему. І сьогодні у нас є тому приклади. Хочу підкреслити, що лише спільними зусиллями навчальних закладів, державної влади на місцях та нас як комерційної структури можна дійсно ефективно вирішити проблему нестачі кадрів у галузі мережевих технологій.


Михайло Наконечний,
директор Бучанської спеціалізованої школи-інтернат :

— З компанією CISCO нас познайомив радник Президента, а у минулому держсекретар Олександр Зінченко. Наразі він багато працює в системі освіти. І з нашим закладом в Олександра Олексійовича давно склалися теплі стосунки.
Отож, коли він запропонував цікаву співпрацю, яка є не лише якоюсь підтримкою чи благодійною допомогою, а, перш за все, відкриває перед дітьми неабияку перспективу, ми повинні були реагувати лише позитивно.
Сьогодні, коли стрімко розвиваються інформаційні, комп’ютерні, комунікативні технології, коли спеціалісти в даній сфері — дефіцит на кадровому ринку — це дійсно прекрасна можливість влаштуватися у житті для наших вихованців.


Анатолій Федорук,
Бучанський міський голова:

— Сама присутність розширеної делегації міста на відкритті освітнього центру інформаційних технологій, за участі відділу освіти, представників методкабінету, говорить про зацікавленість міської влади і у даному випадку ми прагнемо щоб подібна освітня програма працювала не лише на базі однієї школи, а вводилася у всі учбові заклади нашого міста.

Всі ми прекрасно розуміємо життєву необхідність долучатися до таких проектів, це нові можливості, майбутнє і наше, і наших дітей. Вважаю, набуті знання та навички для кожного слухача навчального курсу набагато розширять перспективи для реалізації себе у сучасному світі.


Юрій Бойко,
начальник Інформаційно-обчислювального центру КНУ ім. Тараса Шевченка:
— Сьогодні відкривається локальна мережева Академія CISCO Sistems. Один із напрямків роботи цієї компанії дає можливість навчити людей новітнім комп’ютерним інформаційним технологіям. У даному випадку ці спеціалізовані знання отримають діти, які виховуються у Бучанській школі-інтернат.

Як на мене, дитина має найбільше можливостей тоді, коли вона поєднує освіту, здобуту у вищих навчальних закладах, зі спеціалізованими знаннями. Адже ВУЗи більш консервативні, вони не можуть швидко розвиватися, тоді як галузь інформаційних технологій дуже динамічна. Потрібно мати такі заклади, як мережева академія CISCO, яка дозволяє швидко змінювати навчальну програму, постійно її оновлювати.

Моє завдання і завдання моїх колег полягає у тому, аби підготувати вчителів школи-інтернату, допомогти їм засвоїти потрібний матеріал. За умови успіху вони зможуть фахово викладати програму CISCO своїм учням.


Маркус Швергель,
регіональний менеджер програм академії в країнах Центральної та Східної Європи:
— Нинішні реалії такі, що якщо вже діти не готові засвоювати новітні технології, то хто тоді взагалі на це спроможний? Адже діти значно швидше за дорослих навчаються користуватися обчислювальною технікою, комп’ютерами, бо володіння ними — це шлях до майбутньої кар’єри. Може не варто розпочинати знайомити дитину з комп’ютером аж надто рано, але поки вона в школі, то мусить навчитися володіти й комп’ютерною технікою. Я переконаний, що цей процес має упроваджуватися у межах офіційних навчальних закладах. Розумієте, якщо дитину не вчити в школі, то вона здобуде ці знання деінде. І лише вміщуючи навчання грамотній роботі з комп’ютером у систему офіційної освіти, ми можемо бути переконані у тому, що це буде зроблено належним чином, так, як потрібно. Ось чому ми зараз тут.


Олександр Зінченко,
радник Президента України:

— Ця подія — класичний випадок того, як можна засвоїти якісь знання і користуватися ними все життя. У цих дітей є надзвичайна можливість, яка, поки що, непритаманна решті українських шкіл. І це швидше виняток з практики української освіти, ніж правило. Я переконаний: з часом ситуація кардинально зміниться — така освіта супроводжуватиме людину все життя. Але інформацію можна черпати не лише з книжок, розмов, а й з інструментів, які презентує компанія CISCO. Ці технології дозволяють спілкуватися на відстані, зекономлять час, витрати на переїзди та решту ресурсів. Програма CISCO — це надзвичайний прорив в освіті. Хто нею оволодіє, той зробить великий крок вперед, бо матиме широкий доступ до інформації. Адже не за горами той час, коли у світі вже не залишиться неелектронних держав.










У Бучанській школі-інтернаті відкрилася мережева академія CISCO академія CISCO
газета: №6 "Бучанські новини" від 8 лютого 2008р.
Людмила Гладська, Віктор Артемчук
 Інші новини по темі:
Семінар для школярів у головному офісі Cisco Ukraine

Семінар для школярів у головному офісі Cisco Ukraine

Молодіжне слово
Я – ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ !

Я – ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ !

Бучанські новини
Випускники ЗОШ-інтернат попрощалися зі школою

Випускники ЗОШ-інтернат попрощалися зі школою

Буча та регіон
День відкритих дверей у Бучанській школі мистецтв

День відкритих дверей у Бучанській школі мистецтв

Бучанські новини
У Бучі відкрилося управління Пенсійного фонду України

У Бучі відкрилося управління Пенсійного фонду України

Буча та регіон
Вітаємо ЗОШ інтернат з нагородою «Флагман освіти України»

Вітаємо ЗОШ інтернат з нагородою «Флагман освіти України»

Бучанські новини
У Бучі відбулося відкриття Дитячої футбольної академії «Меліоратор»

У Бучі відбулося відкриття Дитячої футбольної академії «Меліоратор»

спортивні новини
Бучанська міліція не забуває про добро

Бучанська міліція не забуває про добро

Бучанські новини
Рух по висхідній довжиною у 25 років…

Рух по висхідній довжиною у 25 років…

Бучанські новини
Свято відкритих дверей в Бучанській школі мистецтв

Свято відкритих дверей в Бучанській школі мистецтв

Буча та регіон
Бучанська ЗОШ-інтернат: «Останній дзвоник» із зірками українського TV

Бучанська ЗОШ-інтернат: «Останній дзвоник» із зірками українського TV

Буча та регіон
10 грудня відбудеться офіційне відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Бучі

10 грудня відбудеться офіційне відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Бучі

Буча та регіон
Про перспективи створення у Бучанській ОТГ сучасного Центру безпеки

Про перспективи створення у Бучанській ОТГ сучасного Центру безпеки

Буча та регіон
Відкритий урок в Ірпінській школі

Відкритий урок в Ірпінській школі

Публікації
ЗОШ №13 нагороджена Золотою медаллю

ЗОШ №13 нагороджена Золотою медаллю

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.