Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Бучанський відділ культури та спорту

Бучанський відділ культури та спорту

НЕ РОЗВИВАТИМЕТЬСЯ КУЛЬТУРА – НЕ РОЗВИВАТИМЕТЬСЯ Й НАЦІЯ

Відділ культури та спорту виконавчого комітету Бучанської селищної ради функціонує з грудня 2003 року як юридична особа з власним рахунком в установах банків, печаткою, самостійним балансом і утримується за рахунок місцевого бюджету селища згідно затвердженого кошторису, який визначає обсяг та спрямування коштів для виконання установою своїх функцій відповідно до бюджетних призначень.

Відділу культури підпорядковуються централізована бухгалтерія, три будинки культури, школа мистецтв, чотири бібліотеки, краєзнавчий музей, дитячо-юнацька спортивна школа, стадіон "Ювілейний". З вересня 2006 року на баланс відділу культури передано Будинок творчості вчених інституту електрозварювання ім. Євгена Патона з метою створення у Бучі музею видатних діячів науки і культури.

Штат працівників закладів культури та спорту налічує 118 працівників, з них фахівців: клубної справи та бібліотечної – 25, викладачів школи мистецтв та ДЮСШ – 50. Штат працівників залишається стабільним на протязі 3-х останніх років, удосконалюється професійний рівень працівників, зростає майстерність творчих колективів.

Поступово покращується матеріальна база будинків культури. За 10 місяців 2006 року для закладів культури було придбано: меблі для облаштування школи естетичного виховання та будинків культури на 26 042грн., комплект необхідної озвучувальної аппаратури для центрального будинку культури на суму 13 475,00 грн., сценічне взуття для дитячого хореографічного колективу школи мистецтв на 4 000 грн.

Поповнено книжковий фонд бібліотек на суму 13 350,00 грн., це 653 примірники книг. Проведено проплату за підписку для закладів культури в т.ч. для бібліотек, клубів, школи мистецтв, ДЮСШ на 2006 р. на суму – 6 800,00 грн.

Запрошуємо відвідати наші бібліотеки всіх кого цікавить офіційна та ділова інформація, література для вищих та середніх навчальних закладів, кращі зразки світової та вітчизняної художньої літератури. Бібліотеки комплектують літературу у всіх галузях знань і для всіх категорій читачів.

Розвивати свої творчі здібності діти Бучі мають можливість у школі мистецтв– центрі творчості ім. Л.Ревуцького на відділах: фортепіано, народних інструментів (скрипки, гітари, баян, духові інструменти), теоретичний відділ (клас сольного співу, клас естрадного співу, образотворчого мистецтва, хореографічний клас). Відкрито два нових відділи: театрального мистецтва та дизайну одягу. Також у школі створені ансамблі скрипалів, народних інструментів, естрадного вокалу, хор молодших та старших класів.

У листопаді місяці 2006 року вихованці школи мистецтв викладачів Г. Муляр, О. Вижги, О. Моторі були направлені та акредитовані відділом культури для участі у Всеукраїнському фестивалі дитячого та юнацького естрадного мистецтва "Веселі канікули осені – 2006", де отримали призові місця. Протягом навчального року школа мистецтв постійно бере участь у святкових заходах, які проходять в селищі. Дуже вдалим був виступ творчого колективу школи в Будинку культури (вул. Кірова, 15) для працівників Бучанського заводу скловиробів, 17 листопада під час святкування Дня скловиробника.

Станом на 01.09.2006 року в Бучанський дитячо-юнацькій спортивній школі навчально-тренувальні групи з таких видів спорту, як футбол, боротьба, легка атлетика, волейбол, групи загально-фізичної підготовки, шахи, настільний теніс відвідують близько 500 юнаків та дівчат.

На баланс відділу культури та спорту, для ДЮСШ передані два спортивні майданчики зі штучним покриттям, які розташовані на території ЗОШ №4, №9. На цих майданчиках займається виключно секція з футболу, яка нараховує понад 100 учнів. Крім того, юні футболісти, легкоатлети, учні в секціях з загально-фізичної підготовки мають можливість тренуватися на стадіоні "Ювілейний" та стадіоні ПМК.

Футболісти ДЮСШ беруть участь в першості Київської обл. з футболу у трьох вікових групах. За підсумками 2005 – 2006 р.р. наші футболісти посіли 4 місце серед команд 1992 року народження, 3 місце – серед команд 1989-90 років народження. В змаганнях брали участь понад 20 команд області. Юні футболісти Бучанської ДЮСШ 1995 року нар. стали срібними призерами в Київській обл. на призи клубу ?Шкіряний м?яч?.

Секція боротьби дзю-до нараховує 124 учні, тренери-викладачі – Лобанов Олексій та Гура Сергій. Юні борці дзю-до беруть участь у Всеукраїнських змаганнях. Дзюдоїст Мертвяченко Богдан став триразовим чемпіоном цих змагань. Сподянець Ігор став срібним призером першості Київського обласного управління освіти. Спортсмени з боротьби дзю-до запрошуються до участі у всіх змаганнях під егідою Київської обл. та відомств.

Бучанська ДЮСШ виховала кандидата в майстри спорту з легкої атлетики – Воронець Ольгу, а Дубицька Олена отримала перший дорослий розряд.

Учні ДЮСШ також беруть участь у всіх спортивно-масових заходах, які проводяться в селищі, зокрема, на стадіоні "Ювілейному". Всього за поточний рік на стадіоні проведено 39 різнопланових спортивних заходів. З них особливої уваги заслуговують такі, як зимовий турнір з футболу ім. Заслуженого тренера України Кірсанова М.М., турнір з міні-футболу, присвячений наданню Бучі статусу міста, чемпіонат України з футболу 2 ліга, чемпіонат області з футболу серед ДЮСШ області, першість Києво-Святошинського району з футболу. Також на стадіоні проходять спартакіади колективів фізкультури селища, республіканські виставки собак.

Протягом поточного року на стадіоні "Ювілейний" проведено косметичний ремонт. У проведенні ремонту благодійну допомогу надали такі підприємства, як "Техпромсервіс" директор – Косенко В,В., "Кооператорсервіс" директор – Куб П.О., супермаркет "Зоряний" директор – Згурський Ю.В., ЗАТ "Меліоратор" голова правління – Яцюк В.П., підприємство "Тріумф" директор – Гринчишин В.В., фірма "Буча будзамовник" директор – Демченко С.А., фірма "Правик" керівник – Олексик В.П. Відділ культури та спорту висловлює щиру подяку керівникам вищеназваних підприємств за надану допомогу.

Велику роботу по організації дозвілля дітей та дорослих проводять будинки культури (вул. Пушкінська, 61 Б, вул. Кірова, 15). У 2006 році проведено 68 масових культурно-мистецьких заходів. Сюди увійшли новорічні свята, мітинг-вшанування воїнів-інтернаціоналістів, мітинг-реквієм та відкриття пам'ятного знаку з нагоди 20-річчя Чорнобильської трагедії, День Перемоги, День Конституції, День Незалежності, День Бучі.

Завдяки розумінню та підтримці з боку Виконкому селищної ради та особисто селищного голови, святкові заходи сьогодні набули такого масштабу, як Всеукраїнський фестиваль "Прем'єра пісні 2005", Обласний фестиваль молодих виконавців естрадної пісні "Київщина молода – нові імена –2006", святкові концерти за участю зірок української естради.

У Центральному будинку культури продовжують працювати творчі колективи які постійно беруть участь у всіх святкових заходах Бучі: жіночий вокальний ансамбль "Лілея", який можна назвати візитною карткою Бучі. Колективи дитячої художньої самодіяльності: гурт естрадного співу "Фенікс", ансамбль народного танцю "Бучанські візерунки", ансамбль сучасної хореографії "Оксамит".

Головними напрямками роботи творчих працівників відділу культури є поліпшення умов для розвитку творчості дітей, удосконалення мережі закладів для дітей, сприяння участі обдарованих дітей у фестивалях та конкурсах, організація змістовного дозвілля жителів Бучі.

В даний час працівники культури готуються до проведення традиційних новорічних святкових заходів, які були започатковані Бучанським відділом культури ще у 2000 році. В цьому році ми вже вшосте проводимо свято для дітей з особливими потребами з нагоди Міжнародного дня інвалідів, 19 грудня – Свято Миколая та Різдвяне свято – для дітей-сиріт, дітей багатодітних та малозабезпечених родин. Крім того, відкриття ялинки на головній площі, масове гуляння у Новорічну ніч та на Щедрий вечір – 13 січня.

Ці свята та багато інших також стали доброю традицією у культурному житті селища. Користуючись нагодою, запрошуємо всіх бучанців та гостей селища у Новорічну ніч на головну площу Бучі зустріти разом Новий 2007 рік!

Л.М. СИМОНЧУК,
керівник відділу


опубліковано в газеті "Бучанські новини" № 47 від 1 грудня 2006р.
 Інші новини по темі:
Рішення сесії: У Бучі перейменували відділ культури та спорту

Рішення сесії: У Бучі перейменували відділ культури та спорту

ВИКОНКОМ
Від насущного до культури

Від насущного до культури

ВИКОНКОМ
Про внесення зміни до Закону України "Про плату за землю"

Про внесення зміни до Закону України "Про плату за землю"

статті
Положення про відділи Бучанської міської ради

Положення про відділи Бучанської міської ради

ВИКОНКОМ
Ірпінь посів перше місце по фізкультурі серед Київщини

Ірпінь посів перше місце по фізкультурі серед Київщини

Буча та регіон
Рішення "Про визначення місця для встановлення пам’ятного знаку жертвам голодомору і ї політичних репресій"

Рішення "Про визначення місця для встановлення пам’ятного знаку жертвам голодомору і ї політичних репресій"

Бучанські новини
В єфірі Радіо ”Культура” - міський голова

В єфірі Радіо ”Культура” - міський голова

Бучанські новини
В Ірпені пройде «Тиждень культури – 2018». Афіша

В Ірпені пройде «Тиждень культури – 2018». Афіша

Ірпінський вісник
3-7 листопада, Ірпінь: Тиждень культури та мистецтв

3-7 листопада, Ірпінь: Тиждень культури та мистецтв

Буча та регіон
19-20 вересня, Ірпінь: Всеукраїнський фестиваль аматорської творчості "Пісенні візерунки"

19-20 вересня, Ірпінь: Всеукраїнський фестиваль аматорської творчості "Пісенні візерунки"

Буча та регіон
Вчитель з бучанської школи - у фіналі обласного конкурсу

Вчитель з бучанської школи - у фіналі обласного конкурсу

відділ освіти
З 1 вересня школи та дошкільні заклади податки на нерухомість і землю не сплачуватимуть

З 1 вересня школи та дошкільні заклади податки на нерухомість і землю не сплачуватимуть

Публікації
Буча приймає "Дєбют"

Буча приймає "Дєбют"

Бучанські новини
Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Буча остаточно позбудеться комуністичних назв вулиць та провулків

Бучанські новини
День працівників культури відзначили концертом

День працівників культури відзначили концертом

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.