Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » ВИКОНКОМ ІНФОРМУЄ І ЗВІТУЄ

ВИКОНКОМ ІНФОРМУЄ І ЗВІТУЄ

ВИКОНКОМ ІНФОРМУЄ І ЗВІТУЄ

Увеличить картинкуПерш за все хочу зазначити один промовистий факт. Якщо раніше на засідання виконкому приходили незадоволені чимось „представники громадськості”, які часом здіймали неймовірний галас (це, мабуть, і є демократією), то тепер, окрім членів виконкому, за роботою виконавчого комітету спостерігало тільки двоє людей „з вулиці”, які поводили себе цілком толерантно і пристойно. Про що це говорить? Та про те, що жителі селища сьогодні переконані в одному: попри усі негаразди, складності буття, нестачу коштів, підвищення тарифів селищна рада намагається побороти труднощі і надати бучанцям пристойний рівень життя.

Отож, мабуть, серед головних питань, які розглядалися на виконкомі, був звіт начальника КП „Бучанське УЖКГ” Василя Гетьманенка. Хочеться наголосити, що на балансі УЖКГ знаходиться 150 житлових будинків (загальною площею 265,5 тис.квадратних метрів) та три гуртожитки. Ці помешкання обслуговують 157 працівників комунального підприємства.

Люди, за словами пана Гетьманенка, роблять все можливе і неможливе задля мешканців багатоповерхівок, але, незважаючи на величезний обсяг робіт, які виконано (капітальний ремонт покриття будинків, ремонт козирків над під'їздами, ремонт самих під’їздів, заміна вхідних дверей із дерев’яних на металеві, ремонт систем холодного та гарячого водопостачання, а також відновлення мереж вуличного освітлення, вивіз сміття) є чимало труднощів, які побороти в умовах теперішньої економічної ситуації в країні вкрай важко.

Так, в УЖКГ сьогодні працюють лише 14 сантехніків, а необхідно – 24. Водіїв залишилося 13 із 26-и. Немає техніків. Люди йдуть, бо зарплати низькі. Та й взагалі, як бідкається Василь Андрійович, „податки з’їдають все”. І причина тут не в недбальстві працівників УЖКГ, а в законодавчій базі. А попереду ще 1 грудня – день підняття тарифів на комунальні послуги...

Друге, за значенням питання, яке, я гадаю, цікавить мешканців нашого міста – робота інспекції по благоустрою. Зазначу, що сама інспекція – це 2 (два) працівника, які героїчно борються за чистоту в нашому місті (коли ви бачите сміття під ногами – прохання: допоможіть цим людям).

З початку поточного року інспекцією по благоустрою було розглянуто 371 звернення громадян та 82 листи від різних організацій та установ, обстежено понад 312 присадибних ділянок мешканців приватного сектору стосовно благоустрою прилеглих до садиб територій (чому цим опікується лише селищна рада – для мене загадка; що самі мешканці будинків вже не здатні прибрати біля свого дому?). За цей час інспекція вручила чимало приписів (числом 277) щодо виконання Правил благоустрою селища та проводила контроль за їх виконанням, складала акти та накладала штрафи на порушників Правил благоустрою, займалася питаннями зняття аварійних дерев, видавала дозволи (або не видавала) на розміщення об’єктів торгівлі, проводила рейди, щодо перевірки роботи „питейных” (у просторіччі – „генделиків”) закладів, організовувала роботу по впорядкуванню кладовищ, обстежувала криниці, перевіряла дотримання вимог природоохоронного законодавства України по утриманню зелених насаджень, виявляла стихійні сміттєзвалища, а також опікувалася виловом бездомних собак (як у людей вистачає совісті виганяти на вулицю цих нещасних!), які мігрують до Бучі із усіх навколишніх селищ. Тобто, роботи було чимало.

І роботи, яку, зазвичай, мешканці Бучі не помічають, бо, попри складності, працівники селищної ради намагаються підтримувати належний стан благоустрою. Але, як говорить начальник інспекції по благоустрою селища Тетяна Берднікова, існує ряд проблем. Це – самовільно влаштовані громадянами того чи іншого мікрорайону стихійні сміттєзвалища, особливо в зоні зелених насаджень. (Якщо мені не зраджує пам’ять, „громадськість” була дуже розлючена тим, що коїться в Лісовій Бучі, але хіба можливо поставити біля кожного куща працівника селищної ради? І з чим? З палицею? Хіба не самі мешканці розкидають сміття?)

В місцях, обладнаних майданчиками, КП Бучанське УЖКГ” систематично вивозяться ТПВ з приватного сектору, але не завжди після цього майданчики лишаються впорядкованими. Є проблеми і з утриманням кладовищ. Не завжди виконуються роботи по впорядкуванню прилеглих до них територій.

Бучанською лісогосподарською установою не вчасно прибирається дров’яне долоття та корчі після зняття аварійних дерев. Поряд з цим, виникають питання благоустрою зони зелених насаджень, а саме: чистка молодої порослі, чагарників. На жаль, не всі громадяни селища і окремі приватні підприємці, керівники організацій реагують на приписи та зауваження інспекції по благоустрою в селищі щодо ліквідації вказаних їм недоліків. То може варто назвати „героїв” на шпальтах нашої газети?
На виконкомі з досить цікавою інформацією виступила і Світлана Демченко, директор КП „Бучабудзамовник”.

Це комунальне підприємство, мабуть, наймолодше в селищі. Воно було створено 13 жовтня минулого року. Головною метою діяльності КП є, насамперед, здійснення функції єдиного замовника при Бучанській селищній раді з будівництва житлових будинків, фізкультурно-оздоровчих комплексів, стадіонів, басейнів, об’єктів освіти, охорони здоров’я, зв’язку, транспорту, торгівлі, громадського харчування, комунального господарства та побутового обслуговування, культурно-побутового призначення, будинків органів управління, будинків культурно-освітніх і видовищних закладів, доріг, благоустрою та озеленення, об’єктів інженерної інфраструктури, ремонту, реконструкції, захисту навколишнього середовища та ефективного використання капітальних вкладів із залученням бюджетних коштів та коштів юридичних і фізичних осіб.

Ось таке навантаження на дванадцять пар рук, що працюють у КП „Бучабудзамовник”! І люди плідно трудяться, бо підприємство працює на госпрозрахунку. За час роботи КП було введено в експлуатацію житловий будинок на 246 квартир (бульвар Б.Хмельницького, 2) та житловий будинок на 90 квартир (вул. Садова, 7-б). „Бучабудзамовник” здійснювало технічний нагляд при реконструкції парку Пам’яті героїв Чорнобиля, парку по вулиці Тарасівській, Будинків культури по вулицям Кірова та Пушкінській. Проводились й інші ремонтно-будівельні роботи.

Та найголовніше, що КП „Бучабудзамовник” продовжує залучати інвесторів для перспективного будівництва у селищі (читай - місті) Буча. Серед таких інвесторів – АТ ХК „Киівміськбуд”, трест „Південзахідтрансбуд”, ТОВ „Реалторі Плюс”, ТОВ „Управління капітального будівництва” та інші.
Окрім того, розробляється проектно-кошторисна документація по будівництву поліклініки на 600 відвідувань за зміну.

З не менш цікавою інформацією на виконкомі виступив головний бучанський міліціонер –начальник Бучанського СВМ капітан Євген Лебедько. Основною темою його виступу була боротьба з „незаконним обігом наркотичних речовин”. За словами пана Лебедька, за десять місяців 2006 року міліціонерами виявлено 18 злочинів по факту незаконного обігу наркотиків. У своєму короткому виступі пан капітан наголосив на тому, що першочерговим завданням міліції є попередження дитячої наркоманії. Цю думку підтримав присутній на засіданні виконкому директор Бучанської школи-інтернату Михайло Наконечний.

І, зокрема, назвав декілька „гарячих точок”, де збираються учні шкіл під час уроків. Розповідаючи про роботу селищного відділу міліції його начальник вкотре пожалівся на нестачу кадрів (Їх сьогодні – аж семеро! На тридцятитисячне населення). Люди, як це комусь не дивно, не хочуть працювати за безцінь...

Ну, а насамкінець в.о. завідувача відділом культури та спорту Лідія Симончук порадувала присутніх перспективою „традиційних та новорічних масових свят в Бучі” в грудні 2006 – січні 2007-го.

Що можу вам сказати... Мені здається, що ці свята будуть аж занадто „традиційними”, якщо, за порадою Бучанського голови Анатолія Федорука, їх не відкорегують... Сподіваюсь, нам на радість!..


Сергій Куліда
газета "Бучанські новини" №45 від 17 листопада 2006р.
Жек
 Інші новини по темі:
КП "Бучанський УЖКГ" інформує

КП "Бучанський УЖКГ" інформує

Бучанські новини
Порозуміння між членами виконкому

Порозуміння між членами виконкому

ВИКОНКОМ
Звіт голови Бучанської громадської ради за 2015 рік

Звіт голови Бучанської громадської ради за 2015 рік

ВИКОНКОМ
КП "Бучанське УЖКГ" інформує про зміни тарифів на послуги по утриманню будинків

КП "Бучанське УЖКГ" інформує про зміни тарифів на послуги по утриманню будинків

Бучанські новини
Буча: Заборонено захаращувати майданчики будівельним сміттям!

Буча: Заборонено захаращувати майданчики будівельним сміттям!

Бучанські новини
Буча: Тарифи на вивіз твердих побутових відходів

Буча: Тарифи на вивіз твердих побутових відходів

Буча та регіон
Бучанське УЖКГ працює дистанційно

Бучанське УЖКГ працює дистанційно

Буча та регіон
Бучанське УЖКГ: Корегуються тарифи на вивезення побутових відходів

Бучанське УЖКГ: Корегуються тарифи на вивезення побутових відходів

Бучанські новини
Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

ВИКОНКОМ
Доля КП "Бучанське УЖКГ" залежить від боржників

Доля КП "Бучанське УЖКГ" залежить від боржників

Бучанські новини
Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Бучанські новини
Фінансове управління Бучанської міської ради інформує

Фінансове управління Бучанської міської ради інформує

фінансове управління
Засідання Бучанського виконкому 22 січня (відеосюжет)

Засідання Бучанського виконкому 22 січня (відеосюжет)

Буча та регіон
Призначено нового начальника Бучанського ЖЕКу

Призначено нового начальника Бучанського ЖЕКу

Буча та регіон
Рішення по медицині не прийнято

Рішення по медицині не прийнято

Медицина
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Патріот
  • Патріот (0)
  • Гостi
  • 20 листопада 2006 15:54
wink

Молодці!
І тут
Мені здається, що ці свята будуть аж занадто „традиційними, якщо, за порадою Бучанського голови Анатолія Федорука, їх не відкорегують..


похвалили))) laughing

0