Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » ”КУДА ПОЙТИ, КУДА ПОДАТЬСЯ…”

”КУДА ПОЙТИ, КУДА ПОДАТЬСЯ…”

”КУДА ПОЙТИ, КУДА ПОДАТЬСЯ…”

Це питання задає собі кожен бучанець, який мріє провести вечір поза межами рідної домівки.
Можна, звичайно, піти у гості, але така альтернатива домашньому дозвіллю не може бути постійною. Тому кожен з нас згадує про різноманітні заклади або місця, де можна гарно провести час. Чи не дуже гарно.
Ну, в кого як виходить.

СТАДІОН
Споруда, котра за задумом має слугувати спорту, фізичному розвитку та оздоровленню, у нас виконує функцію лавок, на яких так приємно ввечері посидіти з друзями, за пляшечкою пива милуючись заходом сонця, або обговорювати того чи іншого „спортсмена”, який наважився кинути виклик лишнім кіло. І не важливо, що у більшості пробіжка нагадує спортивну ходьбу, а у дівчат – дефіле, особливо під час пробігу повз хлопців, які, типу нічого не помічають але все бачать... Бабусі вигулюють своїх нащадків, закохані парочки обіймаються, юні фанати горлають пісні своїх кумирів під гітару, не попадаючи ні в які ноти. Табличка з надписом „На території стадіону розпивати алкогольні напої суворо заборонено” на фоні урн, переповнених пляшками з-під пива-вина-шампанського, виглядає особливо кумедно і навіть мило.

ТАНК
Скільки людям не пояснюй, що то не танк, а БТР, вони все одно його танком звуть. Такий собі міні-парк з високими соснами, майже охайними лавками та непрацюючим вічним вогнем. На те він і вічний, аби тільки на свята горіти. Економія газу – це вам не жарти.

КИЇВСЬКА ПЛОЩА
Побудована для проведення Першотравнів, Першодзвоників та інших масових зборищ з танцями, феєрверками та порожніми пляшками під ногами. Ті ж бабусі, закохані парочки та юні фанати з гітарами. Ніяких спортсменів, замість газону посередині фонтани з прохолодною водичкою та вечірньою ”свєтамузикай”. Людям, вікна чиїх квартир виходять на площу, давно пора приплачувати за постійний галас, брязкіт і змагання ”Хто гірше переспіває Цоя”.

АКВАРІУС
Виглядає, як новий смартфон – гарний, блакитний, багатофункціональний. Чудові фільми, приємні ціни, смачний поп-корн та ввічливий персонал. Найкращий туалет серед усіх закладів (а це, погодьтесь приємна дрібничка). Диванчики, дитяча кімната і акваріум з рибками. Більярдний клуб для любителів шари поганяти.

КАРТОПЛЯНА ХАТА
Оригінальний дизайн, приємні офіціанти і веселий дядько-індієць. Страви, які були трішки смачніші на перших порах, коли заклад ще не користувався такою популярністю. Чистота і спокій – зчиняти бійки тут заважають скляні стіни, через які все видно і тому трохи соромно.

КАЗКА
Здається, ця будівля була тут завжди. Навіть коли Бучі, як такої, не було. Дитяче кафе зі смачним морозивом, аптека зі зручним диваном (от би всі так піклувались про своїх відвідувачів!), здається, єдина цілодобова на все місто, Інтернет-клуб, єдиний, до речі, назва якого збігається з призначенням, та бар у підвалі. Як і належить бару у підвалі, там завжди димно, людно і шумно. Привітна конс’єржка-гардеробщиця радо зустрічає: ”мєст нєт!”. Чи то в мене карма така, чи щоб туди потрапити, пароль треба сказати - не знаю, але з часу оновлення ”Казки” я була там лише раз.

СОКОЛИНЕ ГНІЗДО
Єдиний справжній ресторан на всю Бучу. Жива музика, помірні ціни, прикольні диванчики у холі та літня тераса. Ідеальний варіант для першого побачення, освідчення, Дня Народження та просто приємного вечора.

СПОРТ-БАР
Збирається, в основному, молодь. Найпопулярніший напій – кока-кола (на правах реклами). Телевізори з вимкненим звуком, які за задумом повинні транслювати футбол-бокс-баскетбол, чомусь показують ”1+1”. Горілочки тут по-простецьки не вип’єш і пики одне одному знову ж таки не поб’єш, адже все видно крізь скло, хоча воно і матове.

СУПУТНИК
Колишня їдальня. Навіть після ремонту та заміни меблів виглядає, як колишня їдальня. Тусуються в основному люди, що працюють на ринку. Колись там були великі та порівняно з іншими закладами дешеві порції картоплі-фрі. Ми туди з друзями тільки через то і ходили. Але потім хтось просік цю фішку, і картопля подорожчала. Ходити ми перестали.

РУСЛАН
Три столики на два кв. метри. Таке враження, що відвідувачі там і ночують, аби столики зайняти. Ти вже навіть туди і не заходиш, бо і без тебе людей багато. Знайомі, які кажуть що вчора, сьогодні або тільки що там сиділи, викликають у тебе підозру і недовіру.

ФАРАОН
Зчинив свого часу маленький переполох. ”А ви вже були у ”Фараоні”? Там, кажуть, класно…”, ”А давайте сходимо у ”Фараон”! Кажуть, там так гарно…”, ”Ви ще не були у ”Фараоні”? Там таке смачне морозиво!” і т. д. Згодом перетворився на закурену забігайлівку, де повно п’яних кадрів, які здіймали бійки з традиційним розбиттям пляшок об голови всіх бажаючих та викликом міліції. Постійна черга у туалет, гучна музика, що б’є по мізках, розведене пиво і грубі офіціантки, у яких не те що меню, снігу зимою не допросишся. Щоб бармен звернув на тебе увагу, потрібно або у гучномовець верещати, або гопака на барній стійці станцювати. Про брудні столи, повні попільнички та дефіцит стільчиків я вже мовчу.
Зараз, правда, ситуація трохи змінилась – заборонили палити, бійок поменшало. Персонал, щоправда, не змінився – хоч і нові люди, а рівень обслуговування той же. Єдиний, мабуть, плюс – це дискотечна музика, власний ді-джей та денс-площадка. Всі знають - якщо тіло просить танцю, а виїжджати кудись за межі рідного міста не хоче – треба йти у ”Фараон”.

ГЕТЬМАН
На деякий час став альтернативою та серйозним конкурентом ”Фараону”. Таке затишне місце, чудовий балкончик на другому поверсі, приємна музичка, а персонал… І менюшку принесуть, і за столик всадять, і про страви розкажуть. Розрахунок при виході – ну все як треба.
Чи то дівчата утомились ввічливо всміхатися, чи то вирішили брати приклад з сусідів – не ясно. Ясно тільки одне – тепер ти САМ підходиш до бару, САМ береш меню, САМ ідеш робити замовлення, і одразу за нього розраховуєшся. І краще все робити самому, а то на ввічливе прохання меню можеш почути ”Я занятаааа” від офіціантки або ”дєвушка, ви не відітє, я рабооотаю” від бармена. Розведене пиво, як видно, популярний коктейль. Дякувати Богу, хоч за воду не просять. Більярд, кальян та караоке – приємні штуки для тих, хто любить добре відпочити.

КАФЕШКА ПО ІНШИЙ БІК КОЛІІ
Як Камчатка – всі приблизно знають, де вона знаходиться, але ніхто туди не хоче йти.
ABC
Щось таке маленьке і, мабуть, затишне. Там нерідко справляють весілля, тому можна зробити припущення, що у цьому закладі можна приємно провести час.

ЛИБІДЬ (ПАВЛАД)
Да, а ви що, не знали? ”Павлад” вже давно не ”Павлад”, а ”Либідь”! Разом з новою назвою заклад надбав нові стільці&столи без (!) скатертинок, плаский телевізор, лазерну установку для супроводу музики, кілька мигавок та гордість і головну іграшку місцевого шансоньє – установка зі сценічним димом. Все інше залишилось незмінним – жива музика, в якій чомусь побільшало попси, туалет, двері якого неможливо зачинити і пиво з уже звичним присмаком води з ”альпійського джерела” - водопровідного крану.

КЕЛИХ
Маленька забігайлівка ”для своїх” - декілька столиків, пара гральних автоматів, крок туди, крок сюди, ось тобі і весь ”Келих”.

ШУРАВІ
Назва кафе-попередника ”Чорний кіт” пристала до нового закладу, як банний лист до одного місця. Затишне, тихе місце, з камуфляжною сіткою замість шпалер. Кажуть, там непогана кава, яку непогано пити, чекаючи своєї черги до перукаря у сусідній салон краси.

ВІРАЖ
Знаходиться у лісі, працює до одинадцятої. Світлий та приємний хол, з чудовим акваріумом, пальмою та занадто жвавим кенарем, спів якого іноді доводить до сказу, особливо, якщо сидиш за столом, що поруч його клітки. Досить смачно готують і не дорого. Підходить для дружніх та сімейних обідів. Пташку не чіпати, рибок не годувати!

Ось, здається, і все.

Якщо когось забула, то звиняйте.
Маю надію, що, прочитавши цей список, ви більше не будете мучитись сумнівами, куди вам піти і де провести вільний вечір.
Ольга Гдуля 
газета: "Бучанські новини" №18 від 12 травня 2006р.
 Інші новини по темі:
Про вивіз твердих побутових відходів у місті

Про вивіз твердих побутових відходів у місті

Буча та регіон
Тюльпани та українська автентика: де відпочити на Київщині (відеосюжет)

Тюльпани та українська автентика: де відпочити на Київщині (відеосюжет)

Буча та регіон
В Буче откроется штаб-квартира Деда Мороза

В Буче откроется штаб-квартира Деда Мороза

Буча та регіон
Понеділок: вулицями Бучі. Прогулянка

Понеділок: вулицями Бучі. Прогулянка

Суспільство
Гітара по колу збирає друзів!

Гітара по колу збирає друзів!

Уваровський дім
Чи варто об’єднуватись для захисту своїх трудових прав?

Чи варто об’єднуватись для захисту своїх трудових прав?

законодавтство
Бучанець прийме участь у чемпіонаті Європи з кікбоксингу

Бучанець прийме участь у чемпіонаті Європи з кікбоксингу

спортивні новини
Як досягти цілі

Як досягти цілі

Молодіжне слово
Шкільний "випускний"

Шкільний "випускний"

Бучанські новини
У Бучанській школі-інтернаті — свято випускників

У Бучанській школі-інтернаті — свято випускників

Бучанські новини
9-10 липня, ТК "ВАРШАВСЬКИЙ": Перший великий фестиваль «Фієста»

9-10 липня, ТК "ВАРШАВСЬКИЙ": Перший великий фестиваль «Фієста»

Буча та регіон
Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Буча та регіон
Дисграфічні помилки

Дисграфічні помилки

статті
"Сама собі роблю погоду"

"Сама собі роблю погоду"

Уваровський дім
Журнал для дітей та дорослих

Журнал для дітей та дорослих

Буча та регіон
Коментарів: 3
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Nick
  • Nick (0)
  • Гостi
  • 12 травня 2006 17:23
пянствовать дома надо.
Ну или в театр в Киеве сходить...

0
Predator
  • Predator (0)
  • Гостi
  • 1 червня 2006 22:00
Да ну =) Проще пойти на площадь или на стадик, пиваса попить wink А кроме этого тут нечего делать... В Киев, в клубец съездить и там повисеть.

0
Юлія
  • Юлія (0)
  • Гостi
  • 27 жовтня 2006 10:16
tongue немає де порядній молоді потанцювати...це дратуж іноді,коли не хочеться їхати в столицю... angry ...а площа гарна!під настрій. laughing

0