Розбудова міста: нові завдання

Одним із факторів благополуччя населеного пункту є активне будівництво, зведення соціально важливих об’єктів і розвиток інфраструктури. У багатьох містах ця галузь переживає повний застій, який триває роками. У нас же ситуацію можна охарактеризувати, як «будівельна буча», а появу новобудови сприймаємо, як даність. І це не може не радувати.
Тож, на які зміни жителям чекати вже найближчим часом? Про це розповіла директор КП «Бучабудзамовник» Світлана Демченко.

Будівництво нових доріг


Новенькі автошляхи плануються прокласти по вул. Нове Шосе протяжністю 800 м (4,150 млн. грн.), вул. Руденка - 800 м. (2.096млн.грн) Дорожнє полотно з’явиться і по вул. Чорновола – 400 м, (2.029млн.грн.) яка закриє «кільце» і йтиме перпендикулярно до сусідніх.
Також буде будуватися дорога по вул. Мічуріна.(1.5млн.грн).
Нагадаємо, що кошти на проведення дороговартісних робіт (а впродовж року робилася ще низка вулиць) були виділені з державного бюджету. Загальна сума – 18 млн. грн.

Деякі шляхи по поточному ремонту були зроблені за рахунок місцевого бюджету. Зокрема - це вул. Кірова, вул. Заводська, вул. Польова, Гагаріна, Вокзальна, Садова.

Велодоріжки


Займатися спортом не лише модно, але й необхідно. Особливо набирає популярності велорух. У європейських країнах це вже не дивина, а ми тільки підтягуємося. Загалом, для України будівництво велодоріжок – досить незвичне явище, адже не звикли ще у нас до того, що велосипедом можна замінити інші транспортні засоби, або просто дати людям можливість комфортно і активно відпочивати.
Буча буде серед перших. Загальна протяжність вело доріжок, яка планується по місту, – 7 км.
Перша черга будівництва передбачає шлях від вул. Нове Шосе, йтиме по вул. Вокзальній і повертатиме до вул. Інститутської. Велодоріжки будуть і в парку Булгакова. Цей масштаб робіт планується завершити до Дня Незалежності.


Наступний відрізок простягатиметься вздовж кафе «Рим» по вул. Шевченка і захоплюватиме квартал «Річ таун». Далі – по вул. Гоголя, переходитиме у вул. Малиновського і вул. Революції, де з’єднуватиметься з вул. Інститутською. Вийде своєрідне «коло».
Ще один відрізок шляху простягатиметься по вул. Жовтневій, прямуватиме до вул. Яснополянської і виходитиме до вул. Шевченка. А далі, через трасу, до вул. Яснополянська.
Такі метаморфози також торкнуться вул. Першотравневої, вул. Мічуріна та вул. Пушкінської. Планується простягнути доріжку і по вул. Лісовій та вул. Парковій.
Таке «планування» дає можливість захопити центральні мікрорайони міста, але всі дороги ведуть до міського парку, де подібні «простори» з’явилися ще раніше.
Можливо, колись в перспективі охопиться і мікрорайон Ястремщина. Зараз там немає достатньої інфраструктури, благоустрою, щоб реалізовувати задум.
Впізнати «свою» частину руху велосипедисти зможуть по спеціально нанесеній розмітці.
Тож, зокрема і в такий спосіб влада намагається популяризувати здоровий спосіб життя.

Нові автостоянки


Оскільки по вул. Києво-Мироцькій (де зараз СТО) планується будівництво торгівельно-розважального комплексу «Новус», то існуюча автостоянка буде перенесена на бульвар Богдана Хмельницького (територія біля котельні). Розрахована вона на 240 місць. Щоправда, там раніше планувалося звести багаторівневий паркінг. Але прорахувавши, пройшли до висновку, що він себе не окупить. Тому інвестори відмовилися від такої ідеї і вирішили на тому місці облаштувати звичайну стоянку для авто.


Друга стоянка знаходитиметься біля торгівельного центру «Модуль» (поле, куди зараз завозять землю і вирівнюють територію).

Торгівельний центр «Новус»


Конкуренція – рух торгівлі, а для людей – краща якість послуг. Тому багато жителів з нетерпінням чекають на відкриття ТЦ «Новус», який стане альтернативою існуючим магазинам. Наразі забудовнику надали містобудівні умови – це документ, який дозволяє проектувати об’єкт. Швидше за все, будівельні роботи розпочнуться у вересні-жовтні цього року.
Щоб заспокоїти жителів прилеглих будинків варто зазначити, що в інвесторів все продумано і компактно розташовано. Мережі, трансформаторна підстанція, сміттєзбірники – все знаходитиметься у підвальному приміщенні. Тому таке сусідство не повинно порушити спокій і життя громадян.
У новому центрі знаходитиметься, як основний торгівельний павільйон (де продаватимуть харчі), так і бутікова зона – багато маленьких магазинчиків промислових товарів.

Дитсадочок і спорткомплекс


Дитячий садочок по вул. Центральній будують за рахунок дольової участі інвесторів – близько 7 млн грн. Заклад передбачається відкрити у четвертому кварталі, адже ще не виконані оздоблювальні та сантехнічні роботи, не завезене обладнання і не зроблений благоустрій території. Проте, найважливіший блок питань вирішено і незабаром дитсадок зможе прийняти своїх маленьких відвідувачів.
Складніша ситуація по спортивному комплексу, що на базі школи №2. Виділених коштів дуже мало, щоб нормально закінчити будівництво. Каркас вже є, а до кінця року планується встановити вікна, почати робити підлогу. І на цьому поки що все.

Житлове будівництво


У цьому році здається в експлуатацію житловий квартал «Квартал «Новатор» (8 будинків) за адресою вул. Гмирі, вул. Окружна та вул. С. Наливайка. Там повністю облаштований дитячий і спортивний майданчики, проводиться благоустрій території.
Уже введений в експлуатацію житловий комплекс «Варшавський двір» по бульв. Б. Хмельницького і найближчим часом планується здати об’єкти по бульв. Б. Хмельницького, 15, 17. Аналогічний комплекс буде і по вул. Вишневій (таунхаузи).


Розпочалося будівництво житлового комплексу «Центральний» по вул. Києво-Мироцькій (навпроти супермаркету). Там передбачається зведення трьох багатоквартирних будинків, де в перших двох поверхах розміщуватиметься розважальний центр – спортивний комплекс, магазини, торгівельні та офісні приміщення.

У цьому році також здаються в експлуатацію будинки по вул. Ватутіна і вул. Полтавській.
Планується ввести в експлуатацію першу чергу комплексу «Річ таун».
Усі багатоповерхівки – з благоустроєм, необхідними мережами, доріжками, під’їздами тощо. Тобто, повністю готові для того, щоб там комфортно проживали люди.


Каналізування вулиць


За рахунок жителів розроблено чимало проектів щодо мереж водопостачання і водовідведення тих чи інших вулиць. Разом з тим, існує програма Міністерства екології стосовно забезпечення населення чистою водою (зокрема, пров. Санаторний, вул. Будьонного, Горького, Центральна, Кірова). Тож, сприяємо включенню туди і цих об’єктів. Можливо, в перспективі будуть виділенні кошти, щоб фінансово допомогти людям у прокладанні комунікацій.
А каналізування колишнього кооперативу «Клин» плануємо закінчити за рахунок інвестора (друга черга будівництва житлового комплексу «Річ таун»).
Крім того, облаштуємо в даному мікрорайоні зелену зону відпочинку з фонтанчиком, лавками тощо.

Утеплення житлових будинків


Проект щодо утеплення житлових будинків (стіни і горища багатоповерхівок) буде поділений на першу і другу чергу. Планується охопити близько 20 об’єктів.
Перша черга: вул. Енергетиків, 1,3, вул. Тарасівська, 1-В, 1-Г, 3 і вул. Вишневецького, 40, 60; Друга черга: вул. Комсомольська, 17, вул. Вокзальна, 101, вул. Енергетиків, 24, вул. Києво-Мироцька, 104-А, Б, В, вул. Тарасівська, 10-Г, вул. Кірова, 203-А, Б, вул. Центральна, 203-А.
Також передбачається утеплення двох будинків по вул. Водопровідній.

Нова бібліотека


У зв’язку з тим, що в центрі міста, за адресою вул. Енергетиків, 2 (колишній магазин), звільнилося приміщення, то виникла ідея облаштувати там Центральну міську бібліотеку для дорослих. Значно більша площа дозволяє комфортно розташувати стелажі, зробити читальну залу, встановити необхідне обладнання. Вже є відповідне рішення сесії Бучанської міської ради.
Загальна площа приміщення – 293 кв м. Але спочатку треба скласти кошторис, пройти експертизу і виконати роботи по переобладнанню. А в приміщенні, де зараз знаходиться бібліотека (вул. Енергетиків) – планується розмістити міський архів.

Міський парк


Мешканці нашого міста звикли до відпочинку в Бучанському місьому парку з велосипедними та тротуарними доріжками та зеленими газонами. Уже найближчим часом є намір облаштувати там мотузковий центр (для занять туризмом), а також встановити нову скульптуру.

У перспективі – будівництво міні-зоопарку.

Привокзальна площа


Продовжується подальше проектування вул. Вишневецького, Старо-Яблунської, Києво-Мироцької. Крім того, передбачається реконструкція Привокзальної площі (де автобусна зупинка по вул. Жовтневій). Буде облаштовано скверик, тротуарні доріжки, знесуться існуючі непривабливі кафе-кіоски.

будівництво нової платформи

11 серпня всі будівельники України відзначали професійне свято. Редакція газети також приєднується до всіх численних вітань і побажань. Щиро зичимо зодчим, щоб їхня титанічна праця гідно винагороджувалася і приносила людям лише користь і позитивні емоції!


фото від 13.08.2013р.
Людмила ГЛАДСЬКА 
газета: "Бучанські новини" №31 від 16 серпня 2013 року
міські новації
 Інші новини по темі:
«Дорогі» дороги...

«Дорогі» дороги...

Бучанські новини
У місті замінюють мережі вуличного освітлення

У місті замінюють мережі вуличного освітлення

Бучанські новини
Буча 18 травня : громадські обговорення будівництва мікрорайону..

Буча 18 травня : громадські обговорення будівництва мікрорайону..

Бучанські новини
Будівельні перспективи Бучі

Будівельні перспективи Бучі

Бучанські новини
«БУЧАБУДЗАМОВНИК» - нове комунальне господарство

«БУЧАБУДЗАМОВНИК» - нове комунальне господарство

Бучанські новини
До бюджету міста Буча будуть відшкодовано більше 800 тис.грн.

До бюджету міста Буча будуть відшкодовано більше 800 тис.грн.

Прокуратура м. Ірпеня
Лісова Буча: Через місяць-два стан покращиться

Лісова Буча: Через місяць-два стан покращиться

Бучанські новини
Буча розбудовувається

Буча розбудовувається

Буча та регіон
У Бучі будують нову дорогу для виїзду на Варшавську трасу

У Бучі будують нову дорогу для виїзду на Варшавську трасу

Буча та регіон
Світлана Демченко: «Люди бояться   вкладати кошти   в недобудовані об’єкти»

Світлана Демченко: «Люди бояться вкладати кошти в недобудовані об’єкти»

Бучанські новини
Інфраструктура: Нові автозупинки в Бучі

Інфраструктура: Нові автозупинки в Бучі

Бучанські новини
Інформація щодо механізму виділення коштів на будівництво нової школи в Бучі

Інформація щодо механізму виділення коштів на будівництво нової школи в Бучі

Буча та регіон
Благоустрій : Дорога, дорога..

Благоустрій : Дорога, дорога..

Бучанські новини
Містобудівні новації

Містобудівні новації

Бучанські новини
У Бучі будують площу Героїв Майдану

У Бучі будують площу Героїв Майдану

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.