Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Громада міста проти наступу на самоврядність

Громада міста проти наступу на самоврядність




______________________
22.06.2021
Бучанські 890 га - крапка в судовій історії.
______________________
24 квітня 2020
Місто Буча повернули на карту. Рішення Мікуліна по справі 890 га - скасовано
______________________
6 жовтня 2020
Апеляційний суд: Рішення Мікуліна по справі 890 га - скасовано
______________________
13.10.2017
Суд снял арест с изъятых денег и имущества мэра Бучи
______________________
11.07.2017
Науково-правовий висновок: У чому полягає зловживання владою або службовим становищем.
1. У чому полягає обєктивна сторона зловживання владою або службовим становищем?
2. Хто є субєктом злочину, передбаченого ст. 364 КК України?
Чи може службова особа, яка візує прийняте колегіальним органом рішення в межах його компетенції, нести кримінальну відповідальність за зловживання владою або службовим становищем у разі подальшого винання такого рішення недійсним?
3. Чи може Федорук А.П. бути притягнутий до кримінальної відповідальності за зловживання владою або службовим становищем (ч2 ст. 364 КК України) за підписання ним рішення відповідної місцевої ради?


______________________
30.06.2017
Печерський районний суд визнав протиправною бездіяльність прокуратури Київської області
нарешті, 29.06.2017 Печерський районний суд м. Києва у особі судді Гладун Х.А. за клопотанням Бучанської міської ради визнав протиправною бездіяльність прокуратури Київської області і зобов'язав прокурорів та слідчих повернути до Ірпінського міського суду незаконно вилучену справу у встановлені судом строки.

______________________
21.03.2017

Неприхований тиск на суд


21 березня 2017 року в Господарський cуд міста Києва відбулося перше засідання за позовом Бучанської міської ради до ВО "Укрдержліспроект", Держлісагентство України та КП Бучанське УЖКГ (як правонаступника КП "КОР "Обласний лісгосп"), треті особи Кабинет министров Украины та Держгеокадастр України, про визнання недійсними планово-картографічних матеріалів лісовпорядкування 1988/89 рр колишньої Бучанської лісової дачі.
______________________
20.03.2017
На скаргу Бучанської міської ради Апеляційний суд оскаржив рішення судді Печерського Районного Суду
В Апеляційному суді міста Києва колегія суддів Дзюбін В.В., Рибак І.О., Росік Т.В. задовольнила у повному обсязі скаргу представників Бучанської міської ради, яка оскаржувала рішення судді Печерський Районний Суд Литвинової І.В. від 15.08.2016.

______________________
13.01.2017
Справа прокурату "890Га лісу" - зависла між підробними документами
основним аргументом прокуратури щодо належності земельних ділянок у Бучі до лісового фонду, є матеріали лісовпорядкування 1988-89 років.
Однак, вказані матеріали, згідно ст. 48 Лісового кодексу України, мають бути затверджені Державним агентством лісових ресурсів, оскільки лише в цьому випадку вони мають юридичну силу.

______________________
25.01.2017
Юридичний відділ Бучанської міської ради інформує
19.12.2016 порушено кримінальне провадження проти посадових осіб ВО "Укрдержліспроект" (головний офіс знаходиться у м.Ірпінь), за ознаками злочину, передбаченого ст.358 КК України (підроблення документів).

Відкрити провадження та розпочати розслідування Ірпінський відділ поліції зобов'язано Ухвалою Ірпінський Міський Суд від 2.12.2016.

Згідно цієї ж Ухвали, службові особи #Укрдержліспроекту перебрали на себе функцію органів Держгеокадастр України і без жодних повноважень видали Прокуратура Київської області завідомо недостовірні документи, в яких стверджується про належність земель в межах міста Буча до лісового фонду.

Саме на підставі цих недостовірних даних Прокуратурою були ініційовані судові позови про витребування на користь Кабинет министров Украины земельних ділянок, що знаходяться у власності фізичних та юридичних осіб м.Буча.

______________________
20.12.2016
Секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка відновлено на посаді

______________________
30.11.2016
30 листопада суддя Печерського суду відмовила у позові Генеральній прокуратурі
щодо відсторонення Анатолія Федорука від займаної посади.

______________________
24.11.2016
Бучанського міського голову Анатолія Федорука суд відновив на посаді/
Оголошення резолютивної частини Ухвали - відео.
______________________
24.11.2016
Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського суду щодо відсторонення від займаної посади секретаря Бучанської міської ради Василя ОЛЕКСЮКА.

______________________
23.11.2016
Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського суду щодо обрання запобіжного заходу Анатолію Федоруку.

______________________
22.11.2016
Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи щодо відсторонення від займаної посади Анатолія Федорука на 24 листопада через те, що лише сьогодні надійшли документи з Печерського суду

______________________
18.11.2016

З 18 листопада у місті Буча стартує громадська переатестація міського голови Анатолія Федорука

______________________
15.11.2016
Бучанський міський голова
Щодо усунення перешкод
Не менш (а може, й більш) важливою у світлі останніх подій в Печерському та Апеляційному судах є справа, яка буде розглядатися у Господарському суді м.Києва, куди звернулася Бучанська міська рада із позовом до Кабінет Міністрів України та Прокуратура Київської області щодо усунення перешкод у користуванні майном та землею територіальної громади міста Буча.
До справи у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, залучені: Київська обласна державна адміністрація, Київська обласна рада, Державне агентство лісових ресурсів України, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, Асоціація міст України, Ірпінська міська рада, Ворзельська селищна рада, Гостомельська селищна рада, Коцюбинська селищна рада, а також три Державні науково-дослідні інститути землекористування та містобудування.
Вимоги Бучанської міської ради мотивовані тим, що на підставі сумновідомого судового "рішення Мікуліна" та внаслідок дій Кабміну та Прокуратури Київської області, Бучанська міська рада позбавлена можливості належного користування, володіння та розпорядження майном територіальної громади у межах населеного пункту і просить суд усунути перешкоди.
Ці перешкоди порушують інтереси Бучанської територіальної громади і криються у систематичних вимогах Прокуратури Київської області, яка у своїх листах на ім'я начальника Держгеокадастру в м.Буча фактично вимагає змінити цільове призначення території площею 890 га на ліс першої категорії та передати її до відання КМУ, нехтуючи наявністю на цій території об'єктів приватної власності, висотної забудови, шкіл, дитячих садочків, доріг, кладовища, тощо...
Справа буде слухатися 21.11.2016 о 12:30 в приміщенні Господарський cуд міста Києва, за адресою: м.Київ, бул. Б.Хмельницького, 44-б.

______________________
10.11.2016
Станом на 10 листопада в Бучі здійснено виплати працівникам бюджетної сфери міста
Читайте також: 3 листопада - У місті Буча заблоковано фінансові операції за кошти державного та місцевого бюджету

______________________
8.11.2016
Секретаря Бучанської міської ради, Василя Олексюка - відновлено на посаді
Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду щодо відсторонення від займаної посади та обрання запобіжного заходу стосовно секретаря міської ради Василя Олексюка.

______________________
7.11.2016
Звільнилися перші заступники Бучанського міського голови >>

Бучанські депуати звертаються до жителів територіальних громад Київщини!

______________________
5.11.2016
Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

______________________
27 жовтня 2016 року до Ірпінський міський Суд надійшла Ухвала з Печерський Районний Суд від 10.10.2016 за підписом судді Новак, щодо витребування позовної заяви про перегляд "рішення Мікуліна" за нововиявленими обставинами, яку нещодавно (19.10.2016) було подано Бучанською міською радою.

______________________
31.10.2016

Міський голова Анатолій Федорук звернувся до бучанців (відео)
Анатолій Федорук звернувся до бучанців з пропозицією громадської переатестації мера міста Буча.



______________________
25.10.2016
Анатолія Федорука відсторонили від посади на два місяці
25 жовтня суддя Печерського суду Підпалий відсторонив міського голову Бучі Анатолія Федорука від обов'язків до 11 грудня 2016 року.
Анатолій Федорук повідомив, що вже найближчим часом буде подана апеляція.

______________________
23.10.2016
«БУЧА ПОЗА БУЧЕЮ» (документи, фото, відео)
23 жовтня 2016 року Бучанська громада вчергове на повний голос заявила про свою згуртованість, одностайність у намірах боронити рідне місто, місцеве самоврядування і право кожного відстоювати свої інтереси. Ми - єдині, як ніколи і у цьому наша сила.
Загальні збори Бучі створили координаційну раду порятунку міста




______________________
19.10.2016
Обєктивного розгляду справи,проти правового абсурду і відстоювання інтересів мешканців вимагають присутні під Ірпінським судом. Про це у сюжеті.
Під Ірпінським судом мітингують бучанці (відеосюжет)

______________________
17-18.10.2016
Засідання Печерського суду м.Києва, без пояснення причин, перенесено на 25.10.2016.

Під Ірпінським судом розпочато безстрокову акцію на підтримку місцевого самоврядування і об'єктивного розслідування питань

______________________
16.10.2016
16.00

Резолюція Народного Віче >>
16 жовтня громада міста зібралася на Народне Віче проти тиску на місцеве самоврядування та на підтримку міського голови Анатолія Федорука і секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка.

______________________________________________

Буча: НАРОДНЕ ВІЧЕ 16 жовтня о 16.00 на Київській площі.
_______________________________________________

Іван Лисенко: ""З таким безпредєлом я в останнє стикався за часів Януковича, коли мене нахабно видаляли за межі виборчої дільниці під час підрахунку голосів...
Мені складно усвідомити, що уся ця система не просто залишилась не тронутою, а й погіршилась у рази.
Це повний брєд, коли сам обвинувачений наполягає на оприлюдненні своїх персональних даних, а прокурор та суддя піклуються про їх нерозголошення і роблять процес закритим...
"""


______________________
15.10.2016
22.00

15.10.2016 розглядаючи відвід судді Печерського суду Підпалого В.В., адвокатами сторони захисту було заявлено клопотання про виклик у суд Гепрокурора України Юрій Луценко у якості свідка, який своїми передчасними заявами у мережі Facebook звітував про вручення Анатолій Федорук повідомлення про підозру та фактично направляв меседж судді щодо "відсторонення від займаної посади", чим, на думку адвокатів, чинив на суддю певний тиск...
У якості доказу, адвокати надали скріншот повідомлення Луценка з його власної сторінки і суддя дав 30 хв для доставки Генпрокурора в суд...

Кадри з залу суда.

______________________
15.10.2016
22.00

Слухання справи перенесено на 18 жовтня, вівторок.
Печерський суд викликає у якості свідка Генерального прокурора Юрія Луценка

______________________
15.10.2016
21.00

З липня українські телеканали відкрили додаткові"студії" у місті: рідко випадав день без візитів тележурналістів.Їхали і згадували події за царя Гороха,тиражували пережовані всіма " сенсації" , лічили зрізані сухі сосни. Наразі інтерес до справи різко здувся: під Печерським судом жодного каналу.У громади складається враження, що у замовників пішли справи не за сценарієм,а мешканці міста і довколишніх населених пунктів вирішили відстоювати право на місцеве самоврядування під час мирних акцій.
Панове журналісти, не дрімайте, проявіть свою позицію,відкрийте правдиві очі для всієї країни!!!! Запрошуємо всі телеканали і віримо, що у державі збереглися паростки вільної преси!!!!

______________________
13.10.2016
21.00

На відео Анатолій Федорук розяснює про останні події з прокуратури та суду.




_______________________
13.10.2016
12.00


До присутніх під стінами департаменту ГПУ звернувся Бучанський міський голова. Анатолій Федорук відповів на запитання провідних телеканалів







_______________________
12.10.2016
Бучанці проводять акцію під стінами прокуратури >>
Акція на підтримку права на існування місцевого самоврядування у місті Буча під стінами департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури.

_______________________
12.10.2016
Анатолий Федорук дал интерьвю телеканалу 112 >>
Федорук заявляет о готовности сотрудничать со следствием.

_______________________
11.10.2016
ГПУ сообщила о подозрении мэру Бучи Федоруку и секретарю горсовета, - Луценко >>
Луценко на власній сторінці Фейсбуку повідомив про вручення і т.п.
...а НАСПРАВДІ тільки 13 жовтня Федорук завітав до прокуратури.

_______________________
26.07.2016
Звернення мера Бучі Анатолія Федорука.

ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ від 26 липня.
1 0

рейдер, законодавство, Федорук Анатолій Петрович
 Інші новини по темі:
Науково-правовий висновок: У чому полягає зловживання владою або службовим становищем

Науково-правовий висновок: У чому полягає зловживання владою або службовим становищем

Буча та регіон
Прокуратура Ірпеня розслідує факт зловживання службовим становищем

Прокуратура Ірпеня розслідує факт зловживання службовим становищем

Прокуратура м. Ірпеня
Прокуратура: Кримінальне провадження щодо 3,3 га земель лісового фонду в Гостомелі

Прокуратура: Кримінальне провадження щодо 3,3 га земель лісового фонду в Гостомелі

Прокуратура м. Ірпеня
Прокуратура Київської області обшукувала приміщення Ірпінської міської ради

Прокуратура Київської області обшукувала приміщення Ірпінської міської ради

Суспільство
Прокуратурою викрито зловживання службовим становищем з боку посадовців селищної ради

Прокуратурою викрито зловживання службовим становищем з боку посадовців селищної ради

Прокуратура м. Ірпеня
Коцюбинське визнали територією Києва

Коцюбинське визнали територією Києва

Буча та регіон
Суд снял арест с изъятых денег и имущества мэра Бучи

Суд снял арест с изъятых денег и имущества мэра Бучи

Буча та регіон
Прокуратура проводить виїмку рішень Ірпінської міської ради за останні три роки

Прокуратура проводить виїмку рішень Ірпінської міської ради за останні три роки

Буча та регіон
Прокуратура: Землі містечка «Канадське село»  повертають у власність держави

Прокуратура: Землі містечка «Канадське село» повертають у власність держави

Публікації
Прокуратура: В Ірпені повернуть 15Га у державну власність

Прокуратура: В Ірпені повернуть 15Га у державну власність

Суспільство
Службова особа - як спеціальний суб'єкт злочину

Службова особа - як спеціальний суб'єкт злочину

законодавтство
Печерський районний суд визнав протиправною бездіяльність прокуратури Київської області

Печерський районний суд визнав протиправною бездіяльність прокуратури Київської області

Буча та регіон
Преса вимагає відкритого процесу у справі мера Бучі, суддя - проти

Преса вимагає відкритого процесу у справі мера Бучі, суддя - проти

Буча та регіон
Місто Буча повернули на карту. Рішення Мікуліна по справі 890 га - скасовано

Місто Буча повернули на карту. Рішення Мікуліна по справі 890 га - скасовано

Буча та регіон
Луценко вважає, що в найближчому місяці пред'явить звинувачення Федоруку

Луценко вважає, що в найближчому місяці пред'явить звинувачення Федоруку

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.