«Олімпійські» старти

Сьогодні мало кого здивуєш ситуацією, коли сусід ледь впізнає сусіда. Тому спільно проведенні свята, дозвілля і щире спілкування сприймаються, як щось особливе.
Та стереотипи потрібно ламати і започатковувати нові традиції.
17 серпня у дворі багатоповерхового будинку по вул. Тарасівській, 8-А пройшла літня олімпіада для дітей і дорослих. Десятки дітлахів, їхніх тат і мам вийшли на вулицю, щоб активно, згуртовано і по-спортивному провести вихідний день. «Швидше, Вище, Сильніше!" – цей девіз «відпрацьовували» із веселою самовіддачею.

Розпочалося свято з ранкової драйвової зарядки, яку провела одна із молодих матусь. Вдосталь пострибавши і розім’явшись, перейшли до спортивних змагань.
Родини могли обрати вподобання на вибір: турнір по шахам і шашкам, теніс, бадмінтон, «веселі старти», командний інтелектуальний квест, вікторини і навіть забіги на дистанції. Змагалися чесно і завзято, тому були перемоги і поразки. Проте, це не сприймалося, як трагедія, а лише як один із етапів життя.

Зазначимо, що даний будинок є «рекордсменом» за кількістю маленьких дітей, які там проживають. Їх – близько 300, що не може не позначитися на ритмі і світосприйнятті дорослих. Люди тут згуртовані, молоді та активні. У них є бажання діяти, щось робити. Тому й виникла особлива, тепла атмосфера, яка панує у великій родині.
Це - приклад того, як люди можуть об’єднатися і щось робити задля розвитку своїх дітей. Зокрема, рутинні справи запросто перетворити на невеличке свято.

Одна із організаторів олімпіади Вікторія Куриленко зазначає: «Люди по-різному дивляться на життя. Щасливчики вміють радіти ранку, перебігшій дорогу чорній кішці, сонцю (або дощу) за вікном. У кіноплівці буднів вони фокусуються переважно на світлих кадрах. Але є й інші, які не помічають його радісних сторін. Вони звертають увагу лише на те, що не вийшло або могло б бути кращим. Але бувають ситуації, після яких починаєш цінувати кожен ранок, кожен прожитий день. І світ знову наповнюється звуками, запахами і барвами. Одним із таких поштовхів до життя є наші діти і все, що з ними пов’язано», - каже вона.

Тому й намагаються всю душу і серце віддати малим, зробити їхні будні яскравими і незабутніми, а дитинство - щасливим.
Маленький Альоша посміхається на весь рот. Тримаючи у руках м’ячик, хлопчик про щось розмовляє з товаришем.
Запитуємо його, чи сподобалося свято?
- «Угу… Я сьогодні бігав, стрибав, мені було дуже весело. Ще приз отримав…». І побіг далі пізнавати світ.
- «А я зарадку робила», - чи то похвалилася, чи констатувала факт чотирирічна Маша.

-


Для діток «олімпіада» - це подія. І не лише тому, що можна бігати і гратися. А тому, що і дорослі трохи стають схожими на них.
Завершився незвичайний день спортивними показовими танцями, церемонією нагородження переможців та дискотекою.
До речі, це не перший захід, який організовують мешканці будинку. До Дня захисту дітей вони влаштували конкурс: «Наш будинок має таланти». Малеча повинна була приготувати якийсь номер (пісня, танець, фокуси, показ мод та ін.) і виступити перед «суворим» журі. Було все, як насправді. Тому й діти підійшли дуже відповідально: тижнями репетирували і дуже хвилювалися. А, взагалі, була атмосфера свята, з подарунками і концертом. Усі залишилися задоволеними.

А трохи пізніше, восени, батьки планують організувати літературне свято, адже в мікрорайоні живе багато творчих діток.

Мабуть, у Бучі такого дружного будинку більше немає. Чи є? Шановні читачі, якщо у вас є «сусідські» історії та гарні приклади спільного співіснування – поділіться ними з іншими – звертайтеся у редакцію газети.
Людмила ГЛАДСЬКА 
ОСББ Тарасовский
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.