Нічого святого

У суботу, 2 лютого, бучанці помітили, що на могилках священнослужителів, захоронених на кладовищі по вул. Малиновського, здійснили акт вандалізму.
Негідники поглумилися над пам'яттю померлих, познущалися і розтрощили гробниці.

На цьому кладовищі спочиває архієпископ Антоній, який за життя зробив багато добрих справ та присвятив себе Господу. Він допомагає людям і після своєї смерті. Відомі випадки: хто звертався до нього з молитвою – зцілювався від хвороб, вирішував складні життєві ситуації. Зараз йде мова про канонізацію (тобто возведення до лику святих) архієпископа Антонія. Щотижня на кладовищі проводять богослужіння, приїжджають паломники.
Нелюди, в яких не залишилося нічого святого, потопталися по його могилі, розбили надгробну дошку з ім'ям, лампадницю, порвали фотографію. На хресті написали непристойні слова і намалювали свастику. Також «вирвали» лаву, яка там стояла.
Поряд з архієпископом Антонієм похована династія священиків – родина Процюків.

На одній з могил повалили хрест. На іншій – розвели багаття, схоже із священописання, а поряд поклали вирваний аркуш із якоїсь езотеричної книги - «Духовний код Логоса. Лекція про перервану вагітність...».
Кому все це було потрібно і навіщо? Відповіді на ці питання будуть шукати правоохоронці. На місці розбою працювали криміналісти. Можливо, їм вдасться знайти цих покидьків, які за свої дії нестимуть відповідальність.
А поки все це схоже на «роботу» сатаністів, на певний ритуал. У такому випадку звертатися до їхньої совісті – марна справа.
Наразі міліція веде слідство…
-


Довідка
У 1999 році в Ірпені, після наруги над могилами на місцевому кладовищі, були затримані три члени сатанинського угруповання. Діяльність розрізнених груп сатаністів також зафіксована в містах Славутич та Біла Церква.
Нерідко у молодих можна побачити сатанинські амулети - перевернутий хрест, хрест із розп’ятим змієм, іноді пентаграму. В окремих районах Києва часто на стовпах можна прочитати оголошення про набір нових учнів в якийсь сатанинський «орден». Тому не дивно, що в Києві діють близько тридцяти угруповань сатаністів і дияволопоклоників. Переважно це - «клуби дозвілля», молодіжні «тусовки». Найбільші з них - «Орден Чорного Хреста», «Зірки пекла», «Легіон темряви» і «Чорна благодать». Їх шабаші з оскверненням могил нерідко проходять на Байковому кладовищі, в «Зеленому театрі», на Замковій горі біля Фролівського монастиря, і, звичайно, на знаменитій Лисій горі.
Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №6 від 8 лютого 2013 року
церква, цвинтар
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.