Опалювальний сезон розпочато

15 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Бучанської міської ради, яке пройшло під головуванням мера міста Анатолія Федорука. На порядок денний виносилися питання, які стосувалися комунальної галузі, фінансової сфери та інфраструктури міста.

Наповнення бюджету


Розпочалася робота виконкому з розгляду стану сплати податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету Бучі за 2013 рік та виконання бюджету міста за 9 місяців 2013 року. З цього приводу інформацію надала начальник фінансового управління Тетяна Сімон.
Після детального пояснення формування і розподілу фінансових потоків, було прийнято рішення винести на розгляд найближчої сесії міської ради даний звіт. Так, виконання бюджету за 9 місяців по доходах становить 86333204,24 грн., по видатках - у сумі 85102525,75 грн.
По загальному фонду по доходах - у сумі 75732082,45, по видатках - у сумі 76663525,09 грн.
По спеціальному фонду бюджету міста Буча за 9 місяців 2013 року – по доходах у сумі 10601121,79 грн. і по видатках у сумі – 8439000,66 грн.
Крім того, фінансовому управлінню порадили більш тісно працювати з підприємцями міста, зокрема щодо сплати податків, а також здійснювати контроль і аналіз стосовно виплати ними заробітної плати (щоб не було менше мінімальної).

Сезонний тариф


На численні побажання жителів скоригувати тарифи на послуги з теплопостачання таким чином, аби сплачувати кошти лише в опалювальний сезон, влада зробила кроки назустріч.
Декілька місяців тому теплопостачальному підприємству «Теплокомунсервіс» дали доручення зробити розрахунки одноставкового тарифу. Настав час приймати відповідні рішення.
Як пояснили комунальники, до цього в місті був наступний тариф: 5,50 грн. (змінна складова, куди входить лише енергоресурс) за 1 м кв. в опалювальний період і 2,70 грн. за 1 м кв. - абонентської плати. Тож, пропонували затвердити новий тариф – 8,20 грн. за 1 м кв з тією різницею, що доведеться платити лише 6 місяців.

Але керівник «Теплокомунсервіс» Сергій Пирч таку пропозицію сприйняв не дуже позитивно і висловив своє бачення питання.
«Звернулися до Національного регулятора – «Інститут місцевого розвитку» для того, щоб він розрахував одноставковий тариф у місті Бучі. Методика розрахунку включає виробництво, транспортування та постачання теплоенергії. Але у зв’язку з тим, що підприємству було передано функцію управління котельнями, які належали «Бучатепломережі», нам відповіли, що змінилося навантаження, структура транспортування і потрібно укладати новий договір. У зв’язку з цим, розрахунків не зробили.

Щодо ціни одноставкового тарифу, то вона буде в межах від 9,50 грн. за 1 м кв. до 10, 15 грн. за 1 м кв.». Сергій Пирч зазначив, що їхнє підприємство виставляє аналіз тарифу в залежності від фактичної собівартості. «Тобто, ми повинні надати послуги протягом року, потім зробити розрахунок собівартості і якщо він більший – дорахувати, якщо менший – повернути кошти споживачу (в залежності від температурного режиму)», - пояснив Сергій Віталійович.
Крім того, при одноставковому і двоставковому тарифу застосовують абсолютно різні методики нарахування.
Також він додав, що відшкодування тарифу підприємством становить 99%. Це тому, що вони протягом років займалися енергозберігаючими технологіями, модернізацією котелень і комунікацій (замінено близько 2 тисяч м кв). І перехід на одноставковий тариф внесе розлад у злагоджену систему роботи, можуть постраждати споживачі послуги. І порадив звернутися до вирішення цього питання через декілька місяців.

Цю ситуацію прокоментував Бучанський міський голова Анатолій Федорук.
«Будемо поки що говорити не про одноставковий, а про сезонний тариф. Він передбачає наступне: людина отримує послугу взимку і розраховується за неї, а літом – нічого не платить. Розмови про абонплату, необхідність здійснювати у міжсезоння ремонт мереж – жителів не цікавлять. Тому рішення виконкому, в контексті цього, є послідовним і логічним», - наголосив міський голова.
Після обговорення, зрештою, було ухвалено за основу сезонний тариф у Бучі. Але питання буде ще доопрацьовуватися. До закінчення опалювального сезону «Теплокомунсервіс» зробить новий розрахунок одноставкового тарифу, який стане єдиним.
Комунальна тема продовжилася погодженням тарифів на послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкової території у гуртожитках вул. Склозаводська, 1, вул. Кірова, 78, 80, 90, що знаходяться на балансі ТОВ «Бучанський завод склотари». Він становитиме для будинку по вул. Склозаводській – 3,80 грн за 1 м кв, а для решти – 0,85 грн за 1 м.кв.

Міський маршрут


Бучанська міська рада ініціювала питання щодо відкриття міського маршруту регулярних перевезень пасажирів: «Залізничний вокзал - кільцевий». Фактично він охопить послугою більшу частину міста.
І ось розмови перейшли до практичного втілення питання – вже в жовтні проводитиметься «обкатка» маршруту.


Передбачається, що автобус курсуватиме наступними вулицями:
вокзал, вул. Горького – вул. Депутатська - вул. Нове Шосе – бульв. Б. Хмельницького – вул. Чкалова – вул. Воїнів-Інтернаціоналістів – вул. Піонерська – вул. Вокзальна - вул. Інститутська – вул. Тургенєва – виїжджає на «варшавку» і повертає на вул. Старо-Яблуньська – вул. Гамалія – вул. Києво-Мироцька. Кінцева зупинка – вокзал.
Графік руху, а також місця зупинок – узгоджуватимуться у процесі роботи.

Звернення громадян


Виконавчий комітет заслухав інформацію про підсумки звернень громадян виконавчим комітетом міської ради за третій квартал поточного року.
Завідувач загальним відділом Богдана Савицька повідомила, що станом на 1 жовтня надійшло 669 звернень громадян, з яких 488 звернень – поштою, а також зареєстровано та розглянуто на особистому прийомі у міського голови 181 звернення.
З них колективних заяв – 20, звернень громадян з питань аграрної політики і земельних відносин 239, питання комунального господарства, транспорту і зв’язку – 104, житлової політики – 72, соціального захисту – 74.
Також відділом звернень громадян зареєстровано та розглянуто 44 звернення, які надійшли на урядову телефонну «гарячу лінію» Київської облдержадміністрації, всі звернення розглянуті вчасно, про що повідомлено заявників.

Окрім цього, члени виконавчого комітету розглянули та прийняли рішення з багатьох інших питань. Зокрема, в освітній галузі – це пільги по оплаті харчування дітей; в юридичному блоці – розгляд протоколів житлової комісії, передачу квартир у власність, про відведення місць для розміщення агітматеріалів в період проведення проміжних виборів по округу№9 та ін.

Крім того, піднімалися інші традиційні, але від того не менш важливі для жителів міста, пункти – призначення субсидій, надання матеріальної допомоги, розгляд питань опіки та піклування, містобудування та архітектури.
Також були виділені кошти на проведення культурно-мистецьких та спортивних заходів у жовтні-листопаді. Тож, територіальна громада відзначатиме такі події – День визволення України і міста Бучі від німецько-фашистських загарбників та вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору. Сподіваємося, що бучанці не оминуть їх своєю увагою.
Людмила ГЛАДСЬКА 
газета: "Бучанські новини" №41 від 18 жовтня 2013 року
 Інші новини по темі:
Про виконання бюджету міста Буча за  9 місяців 2007 року

Про виконання бюджету міста Буча за 9 місяців 2007 року

фінансове управління
Про виконання бюджету міста Буча

Про виконання бюджету міста Буча

фінансове управління
Виконання міського бюджету м.Ірпінь за І півріччя 2008 року

Виконання міського бюджету м.Ірпінь за І півріччя 2008 року

Ірпінський вісник
Про виконання бюджету міста Буча за 2008 рік

Про виконання бюджету міста Буча за 2008 рік

фінансове управління
Гуртожитки стануть власністю міста

Гуртожитки стануть власністю міста

Бучанські новини
Бюджет селища Буча за 9 місяців 2006 року по доходах

Бюджет селища Буча за 9 місяців 2006 року по доходах

ВИКОНКОМ
Бучанська міська рада: Рішення про стан сплати податків

Бучанська міська рада: Рішення про стан сплати податків

фінансове управління
До бюджету міста Буча будуть відшкодовано більше 800 тис.грн.

До бюджету міста Буча будуть відшкодовано більше 800 тис.грн.

Прокуратура м. Ірпеня
Виконання бюджету селища Буча - 1 квартал 2006 рік

Виконання бюджету селища Буча - 1 квартал 2006 рік

ВИКОНКОМ
Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

ВИКОНКОМ
У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

Бучанські новини
Бюджет міста Буча - прийнято

Бюджет міста Буча - прийнято

Бучанські новини
Сплата податків місту на контролі

Сплата податків місту на контролі

Бучанські новини
Бучанська сесія міськради - ключові питання та рішення

Бучанська сесія міськради - ключові питання та рішення

Буча та регіон
Про бюджет міста Буча на 2009 рік

Про бюджет міста Буча на 2009 рік

фінансове управління
Коментарів: 2
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Sandr

OFFline

  • Sandr (38)
  • Місцевий
  • 18 жовтня 2013 12:41
В Буче в принципе не может быть одинакового тарифа на тепло для разных домов. Есть дома, подключенные традиционным способом: котельная - теплотрасса - бойлерная - дом. Есть дома с крышными котельными. Есть дома вообще с индивидуальным отоплением в каждой квартире многоквартирного дома.
Звернулися до Національного регулятора – «Інститут місцевого розвитку» для того, щоб він розрахував одноставковий тариф у місті Бучі. Методика розрахунку включає виробництво, транспортування та постачання теплоенергії.

То, что они насчитают, не будет иметь никакого отношения к реальной жизни. Крышная котельная, к примеру, не предусматривает никакой транспортировки!
И за ее постройку, кстати, заплатили жильцы дома, а не Теплокомунсервис.
Так что тут может быть только индивидуальный подход с обязательным ипользованием счетчиков реально потребленного тепла. И тогда не нужно будет:
«Тобто, ми повинні надати послуги протягом року, потім зробити розрахунок собівартості і якщо він більший – дорахувати, якщо менший – повернути кошти споживачу (в залежності від температурного режиму)», - пояснив Сергій Віталійович.

0
opex
  • opex (0)
  • Гостi
  • 18 жовтня 2013 20:47
8 гривен за квадрат отопления!!! Хорошо что бучанский ЖЭК в одностороннем порядке наш дом отказался отапливать - газовый котел окупится за год-другой.
В Киеве я за все комуслуги плачу меньше чем в Буче одно отопление.

0